На 22-23 септември бе възродена традицията на "Lovech Rock Fest"

25 сеп 2016, 17:24 ч. 4686 / 10 81
пред./следв.

   Дали новото фестивално рок начало в Ловеч ще продължи и следващата година зависи само и единствено от общината. Но от там показаха, че имат желанието и най-вече амбицията да го направят. За два дни феновете, които не бяха много, но и не бяха малко, видяха осем банди, които представиха най-доброто, на което са способни на "Lovech Rock Fest 2016", който започна в Деня на независимостта (22 септември) и приключи на 23 септември. А то не беше никак малко. Фестивалът беше организиран буквално за два месеца. Обявяването на бандите започна късно, рекламата беше сведена до няколко плаката и то основно в Ловеч, едно рекламно видео и страница във "Фейсбук", на която организаторите не бяха много активни. И въпреки тези слабости в популяризирането на събитието, то се получи по възможно най-добрия начин. И като стана дума за "най-добрия начин" организаторите наистина се постараха, за да създадат от нулата събитие, което ще бъде запомнено. Разбира се, не трябва да се пренебрегва и историята на рок концертите в града, но тя беше прекъсната преди 7 години, а днес и екипът е друг. Независимо от това фестивал имаше. Феновете бяха там и то на средна цена по-ниска от каса бира в заведение - 30 лева за двата фестивални дни, 20 лева за един. Преди 15 години концертът на Alice Cooper струваше толкова.

   Приятелската атмосфера беше налице. От друга страна групите, които се качиха на сцената в Ловеч, въобще не бяха за пренебрегване. И преди тях, няколко думи за локацията - стара казарма, в центъра на града, в която всички, които стоят зад фестивала, се бяха постарали да създадат комфортна обстановка, както за музикантите и техните екипи, така и за феновете и особено за тези, които бяха на палатки. За два месеца организаторите бяха свършили къртовски труд, за да цивилизоват част от двора на бившето поделение. Бяха прекарали течаща вода, освободили поляната и алеите от храсти и дървета, бяха осигурили свободен достъп на всички, които искаха да станат част от събитието, което възроди рок традицията в Ловеч. Забележки има - но за феновете, които бяха дошли да видят бандите, те бяха пренебрежими. А ако хората, които стоят зад феста, искат да постигнат повече през следващите години, трябва да поправят грешките.

   И групите - всички с изключение на една - много добре познати на публиката. Честта на българската рок музика защитаваха КИКИМОРА и КОНКУРЕНТ. Румънската сцена беше представена от AN THEOS и SCARLET AURA, които многократно са гостували у нас. Основните банди за двете вечери бяха датчаните PRETTY MAIDS, AXXIS, RAGE и UNISONIC от Германия. Всички на ниво и в страхотна форма. Хубавото е, че и тук имаше група, която за първи път прави концерт в България. Ако трябва пунктуалност - ето я - ден първи - оказва се, че румънците SCARLET AURA имат доста яка агитка у нас и май са по-популярни тук, отколкото в родината си. КОНКУРЕНТ събраха още повече публика, която не спря да приглася на Емо Анчев и да пее на най-известните песни на бандата. През 2017 година КОНКУРЕНТ ще отбележат 30-годишнина с турне и нов албум. Изненадата на вечерта - страхотното изпълнение на германците AXXIS - една от най-позитивните групи, които са на метъл сцената, група, от която голяма част от феновете не знаеха какво да очакват, както и самата банда си нямаше идея каква подкрепа ще получи. Но публиката беше възнаградена с наистина силно, енергично изпълнение, подплатено с много хумор и постоянен контакт с публиката. Bernhard Weiss проговори и на български. Имаше заигравка с една дама, която за кратко стана част от състава, имаше обещания за нови срещи и със сигурност скоро AXXIS ще направят самостоятелен концерт у нас, още повече че в началото на следващата година трябва да издадат нов албум. Дойде ред и на PRETTY MAIDS - датчаните, които след повече от 30-годишна кариера не бяха стъпвали в България, но за последните две години от направиха цели три концерта, без да броим участието на Ronnie Atkins с AVANTASIA през лятото. А той звучеше удивително, PRETTY MAIDS направиха най-доброто си изпълнение до момента! След месец и половина групата ще издаде албума "Kingmaker", който беше загатнат в сетлиста и представен на фестивала. Новите композиции стояха страхотно да класиките от първите албуми, в което никой, присъствал на концерта, не се е съмнявал. За първи път от декември миналата година PRETTY MAIDS излязоха на сцена и за първи представиха новия клавирист Chris Laney, който хващаше от време на време и китарата. Всички групи излизаха по първоначалния график, който беше обявен преди началото на фестивала. Часовете се спазваха стриктно, като закъснението първия ден беше от порядъка на петнадесетина минути.

   На втория ден обаче положението беше овладяно. Откриването беше поверено на румънските ELUVEITIE - AN THEOS. Фолклорният метъл се прие добре от посетителите на мероприятието. КИКИМОРА освен кавъри на DEEP PURPLE наблегнаха на авторския материал, който получи по-голяма подкрепа. С тях на сцената като клавирист беше Тонто от АХАТ. А през ноември в Русе е световната премиера на рок операта на Николо Коцев "Nostradamus". RAGE избягват песните от ерата на Victor Smolski, но сетът беше добре балансиран между хитовете от миналото и композициите от новия албум "The Devil Strikes Again". Иначе в края спийд шайката почете и Малкия човек с големия глас Ronnie James Dio. За UNISONIC каквото и да бъде казано, все ще е малко. Групата е в невероятна форма. Michael Kiske е змей зад микрофона! Michael Ehre се справи блестящо в ролята на барабанист, заменяйки напусналия Kosta Zafiriou, който ще остане само мениджър на бандата, а Kai Hansen и Mandy Meyer са страхотен китарен дует. За Dennis Ward, басиста на групата няма какво да бъде казано, като се има предвид, че той е двигателят зад групата и основен композитор. Час и половина от сцената летяха пауър спийд шрапнели, подбрани от двата UNISONIC албума, като маниаците на тема HELLOWEEN чуха страници от златната глава на групата. За съжаление, догодина UNISONIC ще излязат в почивка, заради желанието на Kiske да си почине от музиката, но пък около него и Kai Hansen се мътят едни неща, които ако се случат, ще предизвикат взрив. Звукът и през двата дни беше смазващо добър. Пропускателния режим на ниво, на входа нямаше забавяне, феновете, които избраха палатковия лагер бяха допускани с автомобили до специалния паркинг без проблеми. Но ако фестивалът расте, а организаторите имат тази амбиция, един вход и изход ще са твърде малко...

   Така че първият "Loveck Rock Fest" след възстановяването на рок концертите в Града на люляците е вече минало - както с позитивите, така и с негативите. Фестивалът е факт, има бъдеще, защото зад него стоят хора, които имат куража да го развият и да го утвърдят - кметът Корнелия Маринова, бившият градоначалник на Каварна - "Кметълът" Цонко Цонев и промоутърите "Bulgarian Live Music". Пожелаваме им да продължат традицията и догодина!

 

   Снимки от събитието, любезно предоставени ни от "студио "Петров 88", може да разгледате в нашите галерии - Ден 1, Ден 2.

 

axxis

pretty maids

rage

unisonic

 



Коментари   (81)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Филипов 27.09.2016 13:55:06 отговори + 2 0
Обещаните сетлистове. Не знам как се публикуват картинки - ако излезе. Админът да се оправя. Сложил съм ги и във форума на друг сайт











Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Филипов 27.09.2016 13:57:39 + 0 0
Явно е филтрирано - и директни линкове:

http://s19.radikal.ru/i192/1609/1d/71f4009f1a99.jpg

http://s013.radikal.ru/i323/1609/f1/78977f67922f.jpg

http://s020.radikal.ru/i712/1609/75/e39270280dd5.jpg

http://s019.radikal.ru/i631/1609/0d/9ed2d2ea5e77.jpg

http://s019.radikal.ru/i605/1609/bd/6a80d63cf710.jpg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

партньор 27.09.2016 06:44:00 отговори + 10 11
Колко намаза Чонко? Феста ставаше за стандартите отпреди 2010, за днешно време е една скромна пиянска вечеринка за остарели духом хора. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

На лов в Ловеч 27.09.2016 10:05:48 + 5 9
Ако това измислено събитие беше в моя град, не бях пътувал и предплащал за хотел щях да си тръгна още на втората група! И щях да се срамувам! Повярвайте ми!
Сигурен съм, че при същите замесени в организацията на това събитие другата година пак ще е същата трагедия!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 27.09.2016 10:48:44 + 7 2
и сега кво да напрайми? да ви отворим по две бири? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бузлуджа 27.09.2016 17:44:17 + 4 3
Нинче,оправи финансите на общината.Моля те недей коментира неща,които не разбираш!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ловеч 26.09.2016 20:14:19 отговори + 12 3
От цялото мрънкане за тая бира и кебапчета ли, кюфтета ли, оставам с впечатлението, че българският фен ходи на концерти не за да слуша музика и да види на живо музикантите, а да пуши, да се налива и да плюска! Е, добре, какво ще ти стане, ако три, четири, че даже и пет часа не запалиш цигара или не гаврътнеш една бира? Според мен на концерти не бива да се пуши и трябва само безалкохолни да се продават. Аман, вече от тая бира! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 27.09.2016 14:50:44 + 5 2
Тогава ще е концерт за вегани-анорексици, любители на природата, дето ходят на концерт с колело. Не че няма такива и сред рокаджиите, но масовата част фенове на метъл музиката имат сходни занимания - бири, скари, цигари... такива работи. Нашите идоли са ни научили на това - например Леми, Ози, Джими /и Морисън и Хендрикс/, и мнозина други. Е знам, че мнозина ще ме оборят, но знаете за какво говоря. Не съм фен на наркотиците обаче и не казвам, че на това трябва да учи децата си един рокаджия. Но рок концерт без бира и скара...хич бива ли? Справка - Вакен. То да не е джаз да седиш да слушаш, да не пиеш, да не пушиш и да се правиш, че разбираш от музика... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 27.09.2016 16:50:46 + 4 1
Кузмане, това че нашите идоли прекаляват си е лично техен избор. Но определено не са ни учили да го правим. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ловеч 27.09.2016 19:27:56 + 4 3
Ами, твоите идоли, kuzman, като са те учили на това, моите не пушат, не знам и колко пият, във всеки случай не парадират с това. Не съм против бирата и кебапчетата, но не им е мястото на концерти и то в огрооомни количества - като невидели бира и кебапи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 26.09.2016 18:44:00 отговори + 15 6
...чета, чета и се чудя, абе, ония дето са недоволни и мрънкат за щяло и нещяло, абе, някой на сила ли ви държа вътре или сте мазохисти? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бузлуджа 26.09.2016 20:01:11 + 3 5
Те са на щат при Нинчето или са във фирмата на Мартиника Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кривия 26.09.2016 18:33:46 отговори + 17 4
Получи се страхотен фест. Звука беше супер, само бирата беше малко гадна.
Дано феста си стане редовен.
Догодина пак сме там, колкото и да сме престарели.
Цонко, да е жив и здрав, пак такива неща да организира. А вие му яжте...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Качествен анализ 26.09.2016 16:24:41 отговори + 7 14
Зле организирано мероприятие, което събра всички отегчени фенове на кметъла! Дано другата година да вземат някой, който да докара свестни групи и да оправи организацията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бузлуджа 26.09.2016 19:59:36 + 7 6
Нинче,ти ли си ма пача? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

overtherainbow 26.09.2016 15:59:05 отговори + 13 4
Феста си беше доста читав. бях само на втрия ден и гледах рейдж и унисоник и малко от кикимора(това ми е втори концерт за има няма 3-4 месеца). беше си супер спокойно бира+кифтета+други неща винце ракия групите си бяха супер и се кефиха и преди след концерта. рядко добре организиран. лошото е че в ловеч няма капацитет за спане и ядене. с пет-6 хотела няма как да спиш у ловеч. при малкото хора нямаше свободни места по хотелите. ами ако дойдат 2000-3000 човека?. за Унисоник и Рейдж само хвалби. а за киске освен велик друго няма Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 26.09.2016 13:45:35 отговори + 16 2
Фестът не беше лош, никак даже. Rage и Axxis ми бяха приятни изненади. Иначе на Unisonic ми се стори много усилен звукът, но може да е било от мястото, на което бях - отзад на пулта разбрах, че е бил перфектен. Румънските групи - ок, но от българските (особено от Кикимора) имах по-високи очаквания. Това, което направиха с някои от класиките на Пърпъл, беше подсъдимо (тук с колегата редактор в WeRock можем да заформим една правна дискусия в идните дни ). Иначе докато попълвах едни декларации на входа, дочух следното нещо: жената, която продаваше билетите, сподели с охраната, че сякаш не било добре да пускат хора със стъклени бутилки вътре, при което охраната - явно оптимистичен дядо - каза "Ми то нямаме нареждания да не ги пускаме, пък и какво може да стане". А дано не разбира какво може да стане със стъклени бутилки, ножове и прочие при един куп пияници вътре.

Но най-неприятно впечатление в мен остави друго. За пръв път ме досрамя от българската публика - по време на Pretty Maids. Може да беше от студа, може да беше от това, че Axxis се сториха по-интересни на публиката, но аз толкова неентусиазирана тълпа в България по време на основната група за вечерта, не бях виждал. Той затова Ronnie Atkins по едно време отиде да попита как да ни благодари на български (оригинално, спор няма), но дори това предизвика 3-4 уморени подвиквания и то на втория му опит (неуспешен) да го произнесе. А накрая многословните му обяснения как сме били фантастични ми звучаха малко като подигравка.Споделих го с един приятел, който беше с мен, той каза, че нямало такова нещо, така че пак може да си е само мое впечатление.

Та дано просъществува фестивалчето, със или без Цонко, щото явно друго голямо нещо до Плевен не се очертава да има скоро...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 26.09.2016 13:57:51 + 4 2
Моля, моля...
Правна дискусия не можем да заформим по този случай.
Вие бихте могли, ако някой копира 1:1 Кикимора, след което Кикимора възнегодуват, дни наред им обяснявате, че не са прави
Така както обяснихте, че магазините, обявяващи, че открадната стока се плаща в троен размер, не са прави. Респективно - кражбата е нещо ненаказуемо и всеки крадец има изконно право да я извършва. И така нататък
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 26.09.2016 14:29:34 + 4 0
А, наказуема е, но според закона, а не според някакви измислени правила. Щото аз като си отворя магазин и сложа табела "За открадната стока режа ръце", надали после ще ми дадат да си раздавам правосъдието Айде със здраве и да не почваме пак, щото като се натрупат много коментари страницата с новината зарежда доста бавно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 26.09.2016 15:36:13 + 1 3
А ние за наказание ли спорихме или за неправомерния акт на кражба/копи/пейст? С нетърпение чакаме да видим как ще извъртите пак нещата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 26.09.2016 16:37:23 + 3 0
Аз отговорих на горния ви пост, по-специално текста от първата емотиконка надолу. Пък за какво сме спорили - за нещо друго явно и според вас, не знам защо извъртате нещата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 26.09.2016 17:51:05 + 0 3
А сега отговорете и на следващия ни коментар, за да не повтаряме въпроса. Не че не сме свикнали Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 26.09.2016 18:18:31 + 3 0
Ще отговоря ако искам. Ако толкова държите да знаете отговора, препрочетете миналата ни дискусия - там го има. Не че съм очаквал да го разберете - нито тогава, нито сега. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blake 26.09.2016 18:28:32 + 3 4
Да беше футболен мач или чалга концерт, че да очакваш неприятности... метъл феновете отдавна са синоним на братство, толерантност и добро отношение... много пъти съм казвал, че нямам никакви притеснения да заведа децата си на метъл-събитие... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 26.09.2016 18:40:10 + 0 3
Отдавна разбрахме какво ви се искаше. Ако откраднете от някого 5 лева, да можете да се оправдаете с това, че той ги е откраднал от друг и Вашето деяние да не се приема като кражба. Но не може А пък твърдите, че сте вещ по юридическите въпроси. Но не би Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 26.09.2016 19:22:35 + 3 0
Пак грешно сте разбрали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бай Тодор 26.09.2016 13:15:08 отговори + 20 8
Баси колко дребни душици са се събрали да серат злоба ! Въпреки някой новобрански изпълнения на организаторите , феста си беше чук . Пияниците си пихме , пяхме , куфяхме ... Трезвениците си обиколиха по 2 пъти Ловеч . Децата ги водиха в зоологическата градина . Ма феновете били дъртаци , ма нам си кви .... Е кви да са на групи с 25 , 30 годишна история ?! Всеки получи това за което отиде . Не вярвайте на завистливите тролчета по долу ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 26.09.2016 15:41:40 + 9 6
Именннно!!!!! Купон, бира, ядене, хубава музика......... какво мрънкат толкова всички идея си нямам? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

B.Panzer 26.09.2016 15:48:16 + 4 4
супа да има! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Качествен анализ 26.09.2016 16:28:21 + 6 5
Вече се похвалихте със зоопарка и ала-бала. Хайде стига вече, че сте снешни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

На лов в Ловеч 26.09.2016 18:32:49 + 6 4
Бай Тодоре, Яско, правете разлика между мрънкане и недоволство! Въобще нямаше купон, а хубавата музика беше от време на време. Няма завист, а съжаление за пропиляното доверие! Следващия път търсете адекватни помощници, а не медийни звезди, псевдо специалисти по подбор на групи, набедени охранители и озвучители! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жики Стругаро 26.09.2016 11:57:02 отговори + 9 2
Аз отидох специално за да видя кака Скарлет и Чонко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Име 26.09.2016 11:39:28 отговори + 6 6
А защо винаги плюете българското а на чуждото се кланяте ? Дупедавци ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пон 26.09.2016 11:36:43 отговори + 3 6
Явно е била очакваната чичковска вечеринка... Все пак да не забравяме, че хората с вкус имаха по-важна работа по същото време Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 26.09.2016 13:17:25 + 3 2
Елек, ти ли си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

А именно 26.09.2016 13:17:40 + 3 2
да са на концерт на бате Азо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ловеч 26.09.2016 11:14:33 отговори + 8 3
Защо бг бандите (особено по-старите) все ми мязат на позьори и имитатори, нищо готино не виждам в тях, ей ги и Киске, и Хансен са и те на тая възраст, ама по-друг начин стоят на сцената, братче. А нашите са... Чак ми е неудобно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Перник 26.09.2016 11:47:57 + 6 2
Имаш предвид "Ръцете гооореее" и групите БТР, Кикимора, Сигнал, Конкурент и т.н. Екстремните групи не са такива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 26.09.2016 11:56:53 + 6 1
Има нещо такова за по-старите наши групи, сякаш не могат да излязат от гаража, от имитирането на известни имена и т.н. Но новите, по-млади наши групи, за радост, са различни. С повече самочувствие и собствен облик, независимо дали са екстремни или по-мелодични. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо 26.09.2016 10:24:06 отговори + 7 4
Добро фестивалче за старци. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 26.09.2016 10:12:41 отговори + 8 6
Бях там, хареса ми много. Звука беше много добър на всички банди. Единствено студа дойде в повече.
Догодина пак сме там, но дано организаторите се сетят да го преместят малко по-рано през септември или август.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Стругар на средна възраст 26.09.2016 10:03:13 отговори + 3 11
Фестивала си беше на много добро ниво. Като за първи фест с билетчета в Ловеч, кметицата избра Цонко заради опита му и с риска да не се провали инициативата да има рок фестивал. Аз не съм му фен но мисля, че разбирам защо Община Ловеч заложи на него. Имаше млади ентусиасти от Ловеч, които имаха желание за друг формат и друг модел фестивал, ориентиран към младите, подрастващите и предполагам съдържание на групи - големи имена от близките съседни държави. Само че това не се случи и цялото негативно отношение към кметъла и Общината беше причина да не присъстват на фестивала. В крайна сметка имаше фестивал на Цонко, който сигурно ще му е за последно в Ловеч. Догодина си мисля, че ще се разчита на тези млади ентусиасти да вдигнат младите и нахъсани фенове, ще се сложи край на "елеците" и дъртаняните-алкохолици, които бяха основно ядро в публиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Перник 26.09.2016 11:15:48 + 8 4
Трябва да се прави път на младите и знаещите. Цонко не разбира от рок и метъл музика, той даже не слуша такава. Той е медийна звезда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blake 26.09.2016 13:51:08 + 7 4
Тия "млади ентусиасти" ако смятат да докарват разни "модерни" бой-бандички, които само врещят и се мятат в несвятс - отсега да знаят, че няма да им се получи! За съжаление, много малко стойностни банди останаха, 90% е плява и абсолютен шит - пластмасов звук, всички банди изглеждат като клонирани една от друга, песните им са клиширани и т.н. Има и изключения, разбира се, но са много малко. А групите от феста в Ловеч бяха на много добро ниво - казвам го като фен на 2 от 8-те общо банди, но за всички без нашенските мога да кажа, че се изкефих яко. За нашенските не казвам нищо лошо, просто не харесвам точно такъв стил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 26.09.2016 10:02:06 отговори + 6 0
Тъй като много се приказва за "елеци", на снимките от фестивала има яки примери на "елеци" и дори малко "елечки". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Перник 26.09.2016 08:19:45 отговори + 11 9
Доста разочароващ фестивал за мен и приятелите ми. Хедлайнерите без Рейдж забиха яко. Звука се ядваше, сцената малка и отдалечена като на безплатните бирени фестивали. Няма музикална атмосферата, повечето хора присъстваха заради компанията. През цялото време пиеха и говориха помежду си, дори и докато групите си свирят. Цонко с неадекватното си поведение ме загуби, вместо да организира концерти да наеме поляна за алкохолизираните и дебели членове от фен клуба. В хотела ми се оплакваха как няма гости, магазините заредени като за последно, но няма купувачи. По-долу сравненията с рокерски събор и чужд купон са точни. Съжалявам, че не ходих с гаджето на море в Гърция. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ozzyyes 26.09.2016 09:05:38 + 17 6
Само си представи какви ги е вършило гаджето ти сама в Гърция и фестивалът съвсем ще се срине в очите ти!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Перник 26.09.2016 11:17:29 + 4 4
Брато, тя беше с мен в Ловеч. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tyr 26.09.2016 11:24:44 + 6 5
Пич, разшифровай "сцената е малка". Колко голяма трябва да бъде? Дори и футболните терени имат от 80-до 120. Аман от мрънкалници. Цонко и по 30 евра да ви беше дал на изпроводяк пак щяхте да ревете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Перник 26.09.2016 11:50:39 + 5 4
Посети някой софийски концерт в зала/голям клуб с 500-2000 зрители и ще разбереш за какво говоря. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haho 26.09.2016 06:52:11 отговори + 9 0
До автора: какво се мъти около Кай и Киске за догодина? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 26.09.2016 10:35:38 + 4 0
Аз само за едно нещо се сещам, което може да предизвика взрив Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 26.09.2016 13:23:38 + 4 2
Мхм, взимат си почивка от музиката, щели да се присъединяват към Ислямска държава Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 26.09.2016 00:35:39 отговори + 6 10
Как ми си искаше да присъствам, но в същото време не ми се отсядаше в съмнителни хотели... Радвам се, че все пак се е получил добър фест. Цонко се завърна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


RJD 26.09.2016 01:10:59 + 12 1
На този пък не му се е отсядало в съмнителни хотели. Боже прибери си вересиите!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гого 26.09.2016 06:53:57 + 10 2
Абе много е прав човека. Аз докато имаше безплатен фест в Ловеч веднъж ходих. Спах в съмнителен хотел и знаеш ли какво ми се случи? Откраднаха ми няколко вътрешни органа и ги пуснаха на черния пазар. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nerd 26.09.2016 00:27:25 отговори + 7 19
Много съм недоволен! Лош звук, много сервилна и застаряваща публика, смешна и много отдалечена от нас сцена, слаба охрана - забравих да си сваля ножа от кръста и влезнах с него. Единствено Unisonic свириха и бяха свежи. Загубих си времето и за което много съжалявам!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RJD 26.09.2016 01:19:54 + 15 4
Какъв лош звук бе, ти въобще беше ли на феста? Смешна била сцената, е ти какво очакваш, еднорози ли да тичат по нея? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr.Gore 26.09.2016 09:37:45 + 5 4
Nerd, че беше с нож - беше и това за охраната е вярно. Но ти определено беше само тялом там. Не коментирай с пияната си тиква. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 25.09.2016 23:00:10 отговори + 27 8
Един от фестивалите/концертите, на които най-много се накефих тази година, а те бяха бая и не само в Бг. Може би точно защото беше толкова "мини". С цена, колкото да откажат случайните зяпачи. Успях само за втория ден. Паркирах, 50-100 м пеш, билет, вход и Кикимора започнаха. После тоалетна, пиене-ядене, никакво чакане. А звукът беше трепач. Преди време в зала "Ботев" не можах да изтрая Rage до края. Сега беше страхотен кеф. Имаше и видимост за по-ниските (като мен) и дамите. Всички почваха по часовник, с изключение на Rage, които започнаха по-рано и свириха по-дълго ))) Киске каза, че сме били около 700, според мен бяхме повече от 1000, вероятно с гратисчиите . Догодина обаче, ако очакват повече хора, всичко това трябва да е х2. Единствено мърчът беше много смотан, с основна стока книгата на Цонко, която преди време купих случайно и това са най-грешните 10 лв. за книга, които някога съм давал. В допълнение пътят и в двете посоки беше спокоен, а отсечката Ловеч-Микре е чисто нова Адски зареден се върнах, жалко, че не всички са го усетили като мен... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 25.09.2016 22:59:29 отговори + 8 13
Абе гледам колкото + толкова и - под коментарите. Тия с минусите ми е интересно били ли са изобщо там, или си го обичат отзад? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nerd 26.09.2016 00:13:11 + 11 6
На теб скоро няма да ти излезе! Напротив, все по навътре ще ти влиза! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Филипов 25.09.2016 22:42:55 отговори + 15 9
Бе тук много мрънкалници. Традиционно все ви криво.

Добро, стегнато фестивалче. За малкото време - всичко точно, почти без забележки. Добри банди, които се раздадоха. Нормална, ненадута цена като в голямото село. Добри спонсори, нормални цени - 2 лв бира и 1 лв кебапче/кюфте. Каквото и да е, организаторите се справиха отлично за малкото време. Озвучаването беше качествено, всичко се чуваше и разбираше, неизкривен звук. При положение че групите излизаха направо, без саундчек - какво да искам повече. А, и дядо господ си знаеше работата - пороят се изля на 20 км северно - между Брестовец и разклона за Ралево.

Предишни години концертите бяха безплатни на площада. Не знам 30 лв много ли бяха за толкова групи, след като давате двойно само за една.

Сетлистове (имам всички) и снимки утре
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недоволен 25.09.2016 22:50:27 + 11 8
Кой ходи на концерт заради бира и кебапчета? Явно приятелите на Цонко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Филипов 25.09.2016 22:55:34 + 10 5
Ми за какво мрънкате че в Арената била 5 лв, при това и 2/3 от тукашния грамаж?
И охранара беше крайно дружелюбна, а не да те джоби като престъпник и да ти прибира водата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nerd 26.09.2016 00:18:47 + 8 13
Ти глух ли си или си от катуна? и кое му е малкото време като от нова година се готвят и приготвят?!!! Плакат даже нямаха, толкова са стиснати и смотани! А при тези спонсори трябваше да е с вход свободен и кебапчетата да са безплатни! Беше си пародия! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dave 25.09.2016 21:48:50 отговори + 17 12
Все едно бях на рок събор, публиката е предимно от алкохолици на които групите им са като допълнение. Кметълчето се беше вживяло, но успя да се уреди с една висока популярна софийска метълка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


недоволен 25.09.2016 21:01:21 отговори + 15 14
Само аз ли съм като цяло недоволен? Поканите пак отидоха при приятелчетата на бившия. Бирата беше кофти, месата ставаха, въобще българска организация. Групите се раздадоха, но нямаше атмосфера, а афтър партито е като в Каварна след 2011 - скука. Не вярвам догодина да продължи феста, местните по мои впечатления са доста разочаровани. Публиката беше едва около 1200 човека, при това дошла да се види с бившия, а не толкова заради музиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

доволен 25.09.2016 21:35:35 + 9 13
пич, ти не си недоволен, ти си мрънкалник... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недоволен 25.09.2016 22:14:15 + 14 13
Кое да е мрънкане? Групите (немските и датската) ми харесаха, кофти звук за Прети Мейдс, атмосфера все едно си неканен гост на чужд рожден ден (Цонко). За какво пътувах сума ти километри от Благоевград? На негови и Ганеви концерти и фестивали повече няма да ходя. Да си прави псевдо фестивали и караоке концерти на село. В Солун всичко е ток. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

На лов в Ловеч 25.09.2016 20:56:14 отговори + 17 32
Имаше 600 - 700 човека макс! Получи се малък селски фестивал насочен към местното застаряващо население и феновете на бившият Краварненски кмет! Цонко ходеше като паун и се надуваше до пръсване - нямаше млади хора и катуна беше щастлив! Този път се излъгах от любопитство, но със сигурност няма да стъпя повече! Жалката работа е в това, че едни хора взели пари от едни големи спонсори и направили нещо за отбиване на номера! Няма дух, нямаше настроение! За какво им беше? Тъжна гледка беше! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

доволен 25.09.2016 21:30:51 + 6 13
ха-ха-ха... забавляваш яко... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недоволен 25.09.2016 22:09:22 + 9 2
Може продадените билети да са и по-малко, но сякаш имаше повече хора. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жики Стругаро 25.09.2016 20:43:59 отговори + 10 13
Блечец имаше ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 25.09.2016 19:39:15 отговори + 17 16
изключително съм доволен, дано феста се проведе и догодина, и стане традиция като в Каварна.., и града ще живни,, хотели, заведения, посетихме зоологическата градина, крепоста, музея на Левски, покупки в от магазини.... дано общината се ориентират в правилната посока и традицията продължи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nerd 26.09.2016 00:20:25 + 8 3
Георги, Не лъжи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tyr 25.09.2016 18:38:42 отговори + 22 2
Звукът на Scarlet Aura беше пресилен, после го оправиха, а за Pretty Maids пак го развалиха. Под развалиха разбирам прекалено силен и се получава едно бучене. Не съм от "аудио специалистите" дето се изказват за озвучаването на всеки концерт(пиша за сефте). Като фен съм изключително доволен и догодина пак ще отида, но не е нормално на Конкурент и Аксис звука да е много добър и после Мадамите щото са хедлайнери да им увеличим звука. Защо? Имаше прекалено много глас и тъпани-китари йок! Добре, че втория ден не бъзикаха много уредбата с лампичките. Като цяло съм доволен и май ще стана редовен посетител. Който пропусна-изпусна.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


hellrider 25.09.2016 17:46:20 отговори + 13 3
Някой може ли да качи сетлиста на Axxis? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гого 25.09.2016 17:59:33 + 16 16
Къде да го качи? На Черни връх? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dc cooper 25.09.2016 17:43:55 отговори + 22 16
Страхотен фест се получи.Звукът и групите бяха невероятни.Които не е присъствал,може само да съжалява.БРАВО на Кметъла и Кметицата на Ловеч. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".