На 24-26 април ще се проведе първият български "Virus On-Line Festival"

15 апр 2020, 10:47 ч. 1878 / 7 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Подготвя се първият онлайн фестивал в България

Може ли вирусът да бъде с положителен заряд? Да, може!

Роден в условията на криза, Virus on-line Festival e доказателството, че всяка негативна ситуация крие в себе неподозиран положителен заряд.

Сега, когато се налага на всеки от нас да промени навиците си, поведението си, посланията си, поставяме едно ново начало.

Това е част от посланието на първия в България онлайн фестивал, който ще се състои изцяло в онлайн среда и ще бъде достъпен за всички, независимо в коя част на страната и света се намирате!

Платформата на Virus on-line Festival ще даде възможност на много независими артисти, музиканти, художници, автори, танцьори, приложници, хора с таланти и творческа енергия да покажат на света най-доброто от себе си. Останалите просто могат да гледат какво правят другите. И в двата случая ще бъдем част от фестивала.

Очакват ни и срещи с популярни лица от различни области на културата и изкуството. Предвидени са детски представления и куклен театър, четене на приказки, кулинарни демонстрации и мастър класове, образователни курсове, танцови и спортни онлайн уроци, стенд ъп комедия и театрални представления, концерти.

Датите вече са определени – 24, 25 и 26 април 2020, а работата по програмата тече с пълна сила! До 19 април 2020 е отворена поканата към желаещи от цялата страна, които искат да се включат в новото начинание и могат да предложат интересно съдържание. Ако мислите, че има какво да покажете на аудиторията – свържете се с организаторите на virusonlinefest@gmail.com

Част от участниците ще бъдат включвани в платформата от домовете си, от собствени студия и ателиета, а за други ще бъдат създадени специални сцени за онлайн предавания във Варна и София. В част от включванията, зрителите ще могат да задават въпроси и да участват с обратна връзка.

„Това е първият по рода си онлайн фестивал в България и идеята ни е да подпомогнем различни проекти и идеи, които в настоящата ситуация се реализират онлайн. Това са музиканти, артисти, приложници, автори - хора със свободни професии, за които периодът е тежък. Освен това съм сигурен, че платформата ще предложи интересни продукти и възможности на много хора, които вече се чудят как да прекарват времето си в къщи" - споделя Николай Тодоров - Ник, организатор на Virus on-line Festival.

Той, заедно с Даниела Димитрова организират някои от най-успешните фестивални формати в страната през последните години, така че можете да бъдете сигурни, че и в този техен проект са вложени много ентусиазъм, находчивост и оригинални идеи!

Фестивалът ще е безплатен, но е предвидена възможност за онлайн дарения в полза на артистите, които са ви впечатлили или искате да подкрепите.

Единственото условие към всички участници е да не коментират темата „Корона вирус" и политика в участията си.

Virus on-line Festival ще бъде различен!

Очаквайте подробности за участниците и програмата съвсем скоро!

А ако искате да се включите във фестивала, свържете се с нас на virusonlinefest@gmail.com или https://www.facebook.com/virusfest/

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Матрицата 15.04.2020 19:33:51 отговори + 3 4
Пълна глупост! Нищо не може да замени емоциите на истинските концерти и фестивали! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 15.04.2020 21:00:45 + 9 1
Ходи по истински концерти и фестивали тогава. Ако намериш такива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".