Над 100 британски музиканти с отворено писмо за Брекзит, недоволни от визовия режим

20 яну 2021, 12:06 ч. 975 / 8 8
пред./следв.

   Европейският съюз и Обединеното Кралство постигнаха сделка за напускането на Острова една седмица преди то да стане факт на 1 януари тази година. Последиците от Брекзит ще се оценяват тепърва. Няма аспект от икономиката и на двете страни, който да не е засегнат. И, както ви съобщихме, докато работещите в много браншове получиха право на безвизов достъп до ЕС, това не се отнася за музикантите.

   Всеки изпълнител от Обединеното кралство или група, която планира турне или концерт в държава от ЕС, ще трябва да получава виза по стандартния начин. Това не само ще затрудни логистиката, но и значително ще оскъпи цената на британските банди. Според редица представители на концертния бизнес във Великобритания, сметките на някои изпълнители и тур-агенции могат да не излязат и съответните обиколки в европейски страни да не се случват.

   Последваха много призиви, най-вече към британския министър-председател Борис Джонсън, за преразглеждане и допълване на сделката. За което, разбира се, е необходимо и съгласието на ЕС. До практически действия в тази посока обаче засеге не се стига. Нещо повече - британското правителство за пореден път отказа да води преговори за безвизов режим на изпълнителите.

   Малко след това над 100 известни музиканти, сред които Roger Waters, Brian May, Elton John, Liam Gallagher, Ed Sheeran и мн. др., излязоха с отворено писмо, публикувано във вестник "The Times", с което настояват за спешни мерки, определят бездействията на правителството като "срамни" и подчертават, че в условията на пандемията от коронавируса са поставени пред още по-големи проблеми, свързани с необходимостта от издаване на визи не само за самите тях, но и за целите им екипи.

 



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Low 21.01.2021 09:04:37 отговори + 9 1
Га йедохте кифтетата не ривахте, а сега ривете. Ай сиктир Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 20.01.2021 13:06:43 отговори + 8 6
Да направим един следствен експеримент. Да приложим думите на Шейфър към Юкей и тази ситуация:

"A group of thugs and criminals hijacked this country a long time ago."
"Now they're making their big move, and it's not gonna happen. And that's what it is. These are globalists. These are the scum of the earth."
"There's so much hatred for Boris Johnson, it's just ridiculous. He's dealing with a criminal mafia that has been in the shadows running the world, frankly, for a very long time."
"They wanna destroy all of our sovereignty and bring about global government."

Връзва ли се?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

force 20.01.2021 12:48:11 отговори + 25 3
Английското високомерие и чувство за величие, вече им носи своите резултати. Искат да са сами, защото са ''голяма работа'', а сега хленчат. От няколко години разсмиват целия свят с техните решения... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rage 20.01.2021 12:47:34 отговори + 16 2
Ох колко ми е кеф , оправяйте се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 20.01.2021 12:40:00 отговори + 10 12
Тръмпизъм, идиотичен консерватизъм... Винаги са били срещу музикалната култура и музикалният бизнес. Но.... музиката винаги побеждава политическите сатрапи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Tutur 20.01.2021 20:46:31 + 8 4
Референдумът за Брекзит е преди Тръмп изобщо да стане президент, да не говорим за идеята. Така че какъв Тръмпизъм те гони в тая новина.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Металист 20.01.2021 12:10:59 отговори + 4 27
То па едни музиканти! Да си седят на острова в "Империята, където слънцето никога не залязва" и да ни спестят мъченията да им слушаме музиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 20.01.2021 12:30:17 + 27 4
Каза някакво БГ незначително човече за Роджър Уотърс и Брайън Мей. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".