Най-сетне - SEPTICFLESH свириха в България

3 юни 2009, 23:25 ч. 314 / 7 14
пред./следв.
Годините минаваха, концертите на чужди групи в България станаха от няколко годишно няколко десетки за всеки 12 месеца, цяла плеяда гръцки групи посетиха страната ни по два и повече пъти, а SEPTICFLESH все не идваха и не идваха. Преговори е имало и преди години, но най-сетне през 2009-а стечението на обстоятествата позволи на Seth и компания да свирят в родината ни. Това стана като част от "Hellas Alliance Tour 2009", в което участват още DIMLIGHT, W.E.B. и INACTIVE MESSIAH, на 3 юни в читалище "Христо Ботев" в София. От българска страна се изявиха DEMENZIA и SERPENTINE CREATION и така събитието се превърна в мини-фест, озаглавен "Bloodfest II". Споменатата по-горе наситеност на концертния живот в родината ни и делничният ден вероятно доведоха до там на шоуто да присъстват едва около 120-150 души, но все пак то премина успешно. Очаквайте в близките дни по-обширен репортаж, а тук може да разгледате снимки от събитието.


Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 8.06.2009 20:00:56 отговори + 0 0
организаторите и феновете в бг сме май малко, хвани единия, удари другия... мястото наиситна беше много гадно, но като не идват хора на тия концерти и организаторите нямат много много избор. това не променя факта, че давайки 30лв като за нормален концерт, получих изключително неподходящо за целта читалище. Не виждам кого другиго да обвиня за това несъответсвие според мен освен организаторите. Не може да няма поне малко по-добра алтернатива. В крайна сметка говорим за място, което трябва да побере някакви си 100 души. Ако го бяха направили в клуб след това по-ревютата даже щеше да се пише "в пръскащия се по шевовете клуб еди кой си" и феновете щяха да се чувстват по-добре. защото публиката наистина само се подпираше, което на мен лично ми влоши изживяването...

ПС: осветлението също беше лошо...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Be'emot 6.06.2009 23:51:12 отговори + 0 0
имайки предвид, че и за Rotting Christ се с'бираме по 200 човека, не виждам какво могат да бъдат обвинявани организаторите за мястото. И това не са някакви средно-статистически групи - туй са легенди с купища сцепващи албуми (то слабо место нема, рядко явление) и уникално звучение, не е като да ги объркаш с друго... Шанс, че са през 1 граница, но у нас изглежда предимно слепоци (претендират, че) слушат мьетал. За отношението на "публиката" спрямо останалите групи...срамота, но съвсем логично на фона на горното.
и те така, те

ПСъ
там, гдето се подпирах, звукът си беше съвсем наред (конкретно за Септиц-ите), чувах съвсем ясно и разпознаваемо изтъпленията и въобще приятно се изненадах от леко пренастроените аранжименти спрямо записите. Жалко, че нямаше и помен от първите албуми, но за толкова време-толкова, предполагам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Obeleff 6.06.2009 02:29:30 отговори + 0 0
Ох,стига сте се заяждали!За толкова пари-такъв звук.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ТТП 5.06.2009 18:33:32 отговори + 0 0
защо концерта беше супер зле според мен
1. отвратителен звук!
2. отвратително място! (може би и причината за първото)
3. отвратително малко публика (за което може би и рекламата е причината защото аз напрер за този концерт разбрах от приятел няколко дни преди това. Горгон явно даже пари за плакати са нямали)

просто компромис със всичко от място до просто последното нещо... и резултата беше плачевен според мен... читалище христо ботев просто ще си остане едно от най-големите възможни падения... да го бяха нарпавили в някой клуб щеше да е по-нормален звука и нямаше да изглежда толкова отчайващо празно.

иначе този който псува публиката сигурно е от организаторите или от бг-групите и ще му кажа само, че хората не са виновни, че някой е решил да прави фест във сряда! аз лично отидох за септикфлеш, за септикфлеш и влязох! съмнявам се някой да е отишъл за друго като дръгливите, но прехвалени уеб или инактив квито бяха там!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 5.06.2009 13:34:23 отговори + 0 0
Кой пък е оставял групите сами.....
Аз лично бях заедно с момчетата от Inactive Messiah и WEB до последно ... заедно си тръгнахме от Black Lodge и ги разведохме малко из стамболйски , отидохме да хапнем. И ги качих на таксита. Даже им ги платих. Явно добре съм се слял с тях и съм минал за член от групата. Защо пишете глупости без да знаете за какво става въпрос. Пичовете бяха невероятно доволни от всичко и е гаранция че ще дойдат пак... Бета свърши невероятна работа! а на който му се плюе нека поне да има за какво Аз мога да плюя примерно по всичките ФЕНОВЕ който седяха на пейките пред читалището докато групите свирят. И лично Бета ги молеше да влезнат за да могат групите да не се разочароват от "публиката"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 5.06.2009 00:58:47 отговори + 0 0
Да,да,много качествени групи,които не заслужиха следните работи:
-скапаното читалище
-рехавата публика
-и не на последно място,а може би на първо-как организаторите можаха да оставят част от групите насред Стамболийски да се оправят сами?!?Какви организатори сте вие бе Горгон и в частност Бета?!?Живеем в 21 век все пак и като каните групи белким ги уважете и след концерта,а не да ги зарежете насред улицата
Фен съм на тези групи и много,ама много ми се иска да ги видя отново,обаче ако съм на тяхно място никога не бих се преебал да свиря в Бг,поне не и с тези организатори!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 4.06.2009 22:03:18 отговори + 0 0
Да! Получи се супер як концерт - компактна и качествена публика и разбиващи групи.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arcturus 4.06.2009 19:54:36 отговори + 0 0
не можах да отида ,но съм ги гледал ,а тук оставам с впечатлението ,че тази група почти никой не я знае.странно.сигурно е било яко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.06.2009 14:50:49 отговори + 0 0
Може ли някой да напише сетлистата??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

didara 4.06.2009 12:36:16 отговори + 0 0
Банера още си стои Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 4.06.2009 08:47:23 отговори + 0 0
Вижте му тениската на пича! Явно ги разбира нещата. Сега ще се поинтересувам от тази банда в ютуб. Само заради тениската! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

968 4.06.2009 06:17:25 отговори + 0 0
шест часа и половина минаха, снимки - нъц 8==D Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

967 4.06.2009 00:44:27 отговори + 0 0
яко беше. този път INACTIVE MESSIAH ми харесаха много Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 3.06.2009 23:31:28 отговори + 0 0
Аааа ето какво било, тъкмо се прибирам от работа от там и се чудех какво става ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".