NAPALM DEATH показаха невероятна мощ на 11 януари

12 яну 2009, 08:17 ч. 677 / 12 21
пред./следв.
NAPALM DEATH са една от групите, за които знам, че и всяка седмица да свирят в България, бих ги гледал винаги. Третото поред посещение на грайндкор легендите в страната ни по покана на "Re-Act Music" превърна една студена зимна вечер в горещо и разбиващо събитие. Може и да има енергийна криза, но бандата на Mark "Barney" Greenway и трите български групи вдигнаха температурата в Парти Център "4 км" на 11 януари много високо.

   Вечерта откриха СТАРО ЗЛО - вече достатъчно популярна софийска дет метъл банда. Много стегнато и брутално свирене, подкрепено от публиката с яко пого и стейдждайвинг. Всеки, който е бил на техен концерт, знае за какво става въпрос. СТАРО ЗЛО разбиха публиката пред сцената и бяха повече от добро начало за това, което последва...
   И по-точно - A.D.I.M. или Amici Dei, Inemici Mundi. Съвпадението с името на албума на българската хардкор гордост VENDETTA не е случайно - A.D.I.M. всъщност са музикантите от тази група, но вместо Шута, зад микрофона е Dixi, познат на феновете като оригиналния вокалист на вече несъществуващите FACE UP. Бандата издаде съвсем скоро дебютното си EP, от което изсвири мощните изстрели "Време разделно", "Лъжа върху лъжа" и смазващото "Животът е побой". Последва едно парче на VENDETTA - "Зад завесите" с гост вокал Шута и парче от единствения дългосвирещ албум на FACE UP "Strength Remains". Скоковете от сцената бяха почти непрекъснати, а мелето отпред не спираще.
   Непосредствено преди NAPALM DEATH забиха PAST REDEMPTION. Всеки е наясно, че при тази група няма слабо - много професионално свирене и страшно агресивна музика. PAST REDEMPTION са заедно от много време и това личи на сцената - сработени като екип и раздаващи се докрай. Те също помляха феновете, преди да бъде дадена кратка пауза за нагласяне техниката на хедлайнърите.
   Те щурмуваха сцената около 23:15 ч. с мощните звуци на "Weltschmerz" - интрото, с което започва предпоследния албум на NAPALM DEATH "Smear Campaign". И веднага след това отпред завря и закипя под звуците на "Sink Fast, Let Go". Barney Greenway, Mitch Harris, Shane Embury и Danny Herrera поразиха всички присъстващи с невероятната си енергия и уникален агресивен звук. Не знам дали има нещо за NAPALM DEATH, което вече да не е казано. Зад бруталния си (и за немалко хора - непоносим) звук бирмингамските легенди носят послание: Не позволявайте на други да контролират и манипулират живота ви, бъдете свои собствени господари и мислете сами за себе си.
   Отдадеността на NAPALM DEATH към техните идеи и публика пролича много ясно преди две години, когато въпреки подутия си и бинтован глезен Barney Greenway излез в зала "Христо Ботев" с патерица и направи смазващ концерт. Както тогава, така и сега NAPALM DEATH свириха и стар, и нов материал (това обеща и самия Barney в интервю за "Metal Katehizis" през декември). Звучаха две парчета от излизащия официално през февруари "Time Waits For No Slave", плюс стари класики като "Suffer The Children", "Scum" и легендарно кратките "The Kill" и "You Suffer". Въпреки известни проблеми със звука отначало, породени от прекъснат кабел на китарата на Mitch Harris, Barney и компания не позволиха на никой от 800-900-те души, напълнили залата, да си поеме дъх. Адски силно свирене и позитивно отношение към феновете - това е, което прави NAPALM DEATH легенди. Те изпълниха и "Unfit Earth" от култовия албум "Harmony Corruption". За съжаление на сцената не присъстваха Glen Benton (DEICIDE) и John Tardy (OBITUARY), които гостуват в оригинала, но и така парчето звучеше много добре. Мелето продължи на задължителния кавър на DEAD KENNEDY'S "Nazi Punks Fuck Off" и завърши с убийствената "Siege Of Power". Уви, времето не стигна за класики като "Breed To Breathe", "Greed Killing" или "Multinational Corporations", но ако NAPALM DEATH трябва да свирят всички яки парчета, които са издали през дългата си кариера, едва ли ще им стигне цяла нощ. След края на шоуто парти центърът бе пълен с изпотени и изморени, но щастливи хора. Няма да е никак лошо, ако NAPALM DEATH ни посетят и четвърти път.
   Ето и пълен сетлист от шоуто на 11 януари в София:
01. Weltschmerz
02. Sink Fast Let go
03. Instict of Survival
04. Unchallenged Hate
05. Suffer the Children
06. Silence Is Deafening
07. Fatalist
08. Continuing War on Stupidity
09. Necessary Evil
10. Diktat
11. On the Brink of Extinction
12. It's a Man's World
13. From Enslavement to Obliteration
14. The Code Is Red... Long Live the Code
15. When All Is Said and Done
16. Scum
17. Life?
18. The Kill
19. Deceiver
20. You Suffer
21. Persona Non Grata
22. Smear Campaign

Бис:
23. Unfit Earth
24. Nazi Punks Fuck Off
25. Siege of Power
icumblood


Коментари   (21)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 16.01.2009 12:30:44 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=LkN4jKugM6w Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 14.01.2009 12:12:28 отговори + 0 0
ииии,да си жив и здрав,от бира да се не оттървеш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 14.01.2009 12:00:23 отговори + 0 0
Вчера цял ден вися отгоре новината за снимките. Погледни в съответния раздел :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 13.01.2009 19:36:36 отговори + 0 0
Абе,дайте некви линкове за снимки,за клипове,ебах го никъде няма,разни хора снимаха отстрани. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Камен Недев 13.01.2009 10:56:38 отговори + 0 0
О, да. Спомням си ви. И аз бях със Вьолер и още едно момче. Да добавя, че още на старо зло се похабих.. нямах сили за напалм, но ето че съм жив.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Vexo-NekroSexo 12.01.2009 21:13:30 отговори + 0 0
@ Александър Вьолер

Ние пък с моя човек ви видяхме да чакате на спирката и ни казахте лека нощ :Д:Д:Д (по плаката включвам :Д)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 12.01.2009 18:34:30 отговори + 0 0
Баси якия концерт!!! (прекалено съм размазан за да напиша по-дълъг коментар:>>>) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.01.2009 17:51:47 отговори + 0 0
сеч сеч сеч сеееееееееееееееееееееч егати якия концерт се получи, NAPALM DEATH бяха просто нечовеци, разбиха ме, смазаха ме също и бг бандите, особено PAST REDEMPTION, който не беше само може да го е яд и то много Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Друг анонимен 12.01.2009 16:56:24 отговори + 0 0
КонцертЪТ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Александър Вьолер 12.01.2009 16:40:50 отговори + 0 0
Концерта беше ненормален!!! Подгравящите групи ме размазаха, Napalm Death ме довършиха! Бях на парапета, визията беше страхотна, за разлика от моите колеги, не мога да се оплача от звука - напротив звука беше зверски!!! Мич ме оплю, стиснах два пъти ръката на Барни, взех оригиналния setlist на "Старо Зло", Барни ми изпълни "желанието" да изпълни любимата ми песен "When All is said and done", защото само аз май виках да я изсвирят, Барни ми даде микрофона - пях, направих убийствен Stage-Dive на именно тази песен, невероятно готино пого, на последната песен на биса им още един зверски StageDive, пого пак, накрая Барни ми се подписа на Билета и на гъбра на Setlist-а на "Старо Зло" и за финал докъто се прибирах си откъснах един почти перфектно запазен Плакат на Napalm!!! Не знам просто от какво да се оплача, размазах се, беше грандиозно, могат само да съжаляват колегите, които не успяха да дойдат!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.01.2009 14:47:10 отговори + 0 0
ЗвукЪТ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fucked Bizzar 12.01.2009 14:30:52 отговори + 0 0
Звука наистина беше прекалено силен. На моменти кривеше от тонколоние. Не е нужно да ми пукат тъпанчетата и сам мога ако искам. Има огромна разлика между силен звук и качествен звук двете нямат нищо общо.
Концерта беше добър, дори бутаницата беше културна.
За мен концерта в Каварна си остава номер 1 не само защото е първи. Чакам ги за 4 път в България .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nevermind 12.01.2009 14:09:24 отговори + 0 0
Страхотен концерт се получи определено. А що се отнася до звука съгласен съм. На Agnostic Front беше по-добър, а беше в същата зала... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.01.2009 12:00:07 отговори + 0 0
верно беше силен звука,можеше малко по леко да е ,з адас ечува по-добре
иначе яко беше-сцепиха ми кратуната(рок)
тази година направо ше се спукаме от концерти-на 6ти см на Сепултура,а на 7ми на Содом
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Камен Недев 12.01.2009 11:39:55 отговори + 0 0
Беше велико.. неуписуемо е ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


jugulator 12.01.2009 11:39:12 отговори + 0 0
Само малко уточнение към автора на репортажа - парчето "Време разделно" на ADIM не е от EP-то им. И освен това Dixi също беше вокал на Вендета, заедно с Шута, но не всеки път излизаше с тях на концерти, защото живееше в САЩ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vexo-NekroSexo 12.01.2009 11:18:42 отговори + 0 0
Бях там и не съжелявам! Малко блъсканица щот влезнахме и трябваше да излизаме, че пак да влезем да ни скъсат билетите :Д Гардероб поне имаше, а звука беше безкомпромисен! ЕВАЛЪ! Боли ме врата и гърба, това е достатъчен факт че е било яко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 12.01.2009 10:33:21 отговори + 0 0
Наистина звукът беше прекалено силен,ся кво като дъни на 100 значи концерта е хубав?Предните групикато свириха се чуваше екстра. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Милен 12.01.2009 10:10:24 отговори + 0 0
Айде пак озвучителите виновни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

joe 12.01.2009 09:38:22 отговори + 0 0
озвучителите се бяха осрали, меко казано...
звука беше прекалено силен... трябва някой да следи за тея неща!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sasho 12.01.2009 09:36:38 отговори + 0 0
нямам думи просто, тотална касапница...страхотен концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".