Нестандартни изисквания на SHELLAC за концерта им в София

8 май 2008, 12:07 ч. 328 / 5 3
пред./следв.
В понеделник, 12 май, страната ни ще бъде посетена за първи път от легендарния продуцент Steve Albini и групата му SHELLAC . Концертът на триото ще се състои в столичния клуб "Backstage", при това "по леко необичаен за "live-навиците" ни начин...", съобщават организаторите от "Tangra Mega Rock".
   Ето какви правила ще трябва да се спазват по време на шоуто, получени в писмен вид от самата банда:
"SHELLAC не е капризна група и няма фантастични изисквания, нито мениджър, който създава проблеми. SHELLAC обичат нещата да са максимално опростени, ясни и изчистени - в крайна сметка, целта е и публиката, и музикантите да се забавляват. За да помогнем за осъществяването на едно страхотно шоу, ние, SHELLAC, изпращаме няколко важни за нас правила. Списъкът е оформен вследствие на свирене (и посещаване) на концерти в продължение на над две десетилетия:

   a) никакви ограждения пред сцената;
   b) без списък с гости;
   c) без списък с медии;
   d) без акредитации за фотографи - всеки може да ни снима от публиката, но не и от сцената или в съблекалните;
   e) изпълнението ни не може да бъде записвано, заснемано или излъчвано от никого - нито от организаторите, нито от клуба;    f) да не се продават плакати за концерта."

   Плюс специално допълнение от басиста на групата Bob Weston:
   "Обикновено не продаваме фланелки, но този път ще носим. След концерта Steve и аз ще останем на сцената, откъдето ще ги продаваме, ето защо искаме хората да останат в клуба поне 30 минути след края на шоуто, за да могат да си поговорят с нас, да се снимат и евентуално да си купят фланелка. С други думи, не желаем охраната да се разкрещи и да се опита да изхвърли всички в мига, в който свършим да свирим."
   Билетите за концерта на SHELLAC са ограничени до 200 броя, цената им е 15 лв., а продажбата им се осъществява само и единствено в магазин "О.Ч.З." и клуб "Backstage" в София и чрез имейли до "Tangra Mega Rock" на адрес office@radiotangra.com.

   Преди няколко дни стана ясно, че SHELLAC ще имат и втори концерт в България - на 14 май в клуб "КДК" в Хасково (подробности).
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


foreigner 8.05.2008 21:34:27 отговори + 0 0
евала наистина! то е ясно, че Кис например няма как да останат да продават фанелки след концерта, но графите за снимането и огражденията могат да се спазват при всеки концерт...браво на момчетата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

disco партизан 8.05.2008 17:38:47 отговори + 0 0
евала на пичовете Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

petkozavar 8.05.2008 14:54:09 отговори + 0 0
браво!6-ца!е тва се казва група.това е истинско.де да можеше повечето концерти да се провеждат така.ето това е същноста на истинската музика,а не тия глупави фирми(групи),които от всичко правят пари.ето така трабва да с еправяат концерти,а не вси4ки да имат претенции-ози озбърн не можел да се храни без сребърни прибори,друг не искал да идва в БГ,ако не го настаним в готин хотел(KATAKLYSM),други се правят на задници и един бис не искат да ударят,други свирят с огромно нежелание.....ква е тая глупост бе тия бизнесмени ли са или музиканти!?ето за тва аз лично казвам евала на SHELLAC Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".