NEW MODEL ARMY гостуват през март в София с юбилейно шоу

20 ное 2019, 12:00 ч. 642 / 5 2
пред./следв.

   Английската пост-пънк/рок банда NEW MODEL ARMY ще осъществи нов концерт в България на 29 март 2020 г. Събитието ще бъде част от юбилейното турне за 40-годишнината на групата. Билетите за шоуто, което ще се проведе в клуб "Mixtape 5" София към момента струват 30 лв. и се разпространяват от Bilet.bg. Ето и официалната информация на организаторите от "Threechords Record Store":

На 29/03/2020 г. New Model Army идват отново в София, за да отпразнуват с нас 40 годишния си рожден ден, представяйки ни специално избрани за случая песни.

Преди 40 години в Брадфорд, Англия трима музиканти стъпват на сцената в местното заведение Scamps Disco за първата си изява. В онзи момент е трудно да си представим, че Джъстин Съливан, Стюарт Мороу и Фил Томкинс ще се превърнат в една от най-дълго работещите групи в историята на рока – New Model Army (въпреки множеството промени в състава на групата). Няколко години по-късно, постоянните сътресения в Англия и големите политически промени от 80-те и началото на 90-те години им дават безкрайно вдъхновение, но въпреки успеха си, те остават верни на ъндърграунд идеологията си, политизираните си текстове с нетрадиционен и свободен избор катоне допускат/ да бъдат приобщени към каквато и да било група, пренебрегвайки различните течения и музикални видове.

Богатата дискография на New Model Army включва петнадесет албума. От Vengeance (който достигна до #1 на независимите класации, измествайки Smiths) до политизирания Strange Brotherhood и атмосферния Between Dog And Wolf, британците представят на слушателя един жив исторически преглед на основните музикални течения в страната им. Последното допълнение към дългия им списък от албуми е From Here, в който привидната крехкост на света се отразява в нежните акустични рифове, повлияни от мястото на запис - уединеният норвежки остров Giske, заобиколен от море и планини. С една от най-лоялните фен бази в света, която не се колебае да следва групата до всички краища на света, New Model Army знае как да предаде цялото същество на своята музика на сцената, изградено от песни с мощни послания, които разкриват и известна доза ярост, отнасяща се до състоянието на света и създават хипнотичен вихър от обсебваща тъмнина.

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


levellers 21.11.2019 09:42:48 отговори + 0 1
Концертът на 20 или 29.03.2020 ще бъде ?
Иначе да,велика група!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владе 21.11.2019 09:15:53 отговори + 0 1
Винаги си струва да се види техен концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".