NIGHTSTALKER - хедлайнъри на първия ден на "Wild Child Rock Festival"

4 юни 2013, 15:06 ч. 332 / 10 7
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   Стечение на обстоятелства доведе до промени в програмата в късните часове на 20 юли на „Wild Child Rock Festival”. Изненадващият друг ангажимент на СВЕТЛЬО & THE LEGENDS обаче не ни свари неподготвени. Вече можем да потвърдим новия хедлайнър в съботната вечер, който ще замести Хиподилския фронтмен! Това е гръцката група NIGHTSTALKER.

   Те са пионери на стоунър сцената на Балканите. Макар и момчетата да странят от стиловия етикет, фактите сочат, че бандата им е първата, която забива в този стил по нашите географски ширини. Създадена през 1989 г., групата получава признание в по-големи мащаби и в пъти повече внимание днес, когато стилът е в апогея си. В южната съседка течението седемдесетарски рок, без по онова време да му е сложено някое от определенията „стоунър”, „слъдж”, или „дуум”, повеждат именно NIGHTSTALKER от Атина, още в края на 80-те. Те дори, което ще изненада мнозина, успяват да свирят в България два пъти! В София през 1991 г., както и в Благоевград две години по-късно. И за двата концерта е виновен Ясен Петров, който е близък приятел на момчетата, и по-точно на басиста на групата Andreas Lagios, познат ни от дългогодишната си служба в ROTTING CHRIST. Майсторът на дебелите струни обаче се раздели с последните миналата година.

   В момента NIGHTSTALKER са на европейско турне, на което продължават представянето на актуалния албум „Dead Rock Commandos”, който излезе миналата година чрез американския лейбъл „Small Stone Records”.
nightstalker


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


satanic psycho 666 19.06.2013 09:58:19 отговори + 0 0
Някой случайно да знае кога и къде точно пускат билетите?! Има известие за феста от 3 седмици, никъде нищо не мога да намеря.И потвърден ли е феста? Иначе групите къртят.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бъчвата 7.06.2013 13:45:17 отговори + 0 0
Най-добрата банда на този фест! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.06.2013 17:17:46 отговори + 0 0
Няма лошо, и без това Светльо и компания седяха като кръпка на това събитие! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.06.2013 16:16:39 отговори + 0 0
А блек ще има ли? :Д Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 4.06.2013 15:46:30 отговори + 0 0
А трябваше да са EXUMER Явно не е станала работата с тях. Здраве да е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 4.06.2013 15:42:25 отговори + 0 0
ти си клошар! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.06.2013 15:20:39 отговори + 0 0
клошари Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".