NIHILISM заменят SHADOWCRAFT на концерта на DIABLERY

22 сеп 2019, 11:07 ч. 485 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

"Излезте, Хора на нощта и станете свидетели на енергията, извлечена от тези, които споделят едно и също мрачно сърце!"
На 18ти октомври в столичният клуб "Live & Loud" ще се състои симпатична Блек Метъл вечеринка, с участието на гръцките банди Diablery и Nihilism, подкрепени от родните групи Belgarath и Occultum.

„Diablery“ е Послание - предвестник на Еона в Луциферианския му израз. За тях Луцифер е израз на Вътрешният пламък на Човека или иначе казано, Воля - основата за постигане на мъдрост, знание, свобода и в крайна сметка Божественост.
Създадени от Nimerius през 2008 г. в Халкѝда, Гърция, но в момента са базирани в Атина. Имат издадени 2 EP-та ("The Catharsis" 2010, "The Eye" 2011), 1 албум ("Architect" 2014 / смесен и мастериран от Børge Finstad в Toproom Studio) и 1 мини-сплит албум ("Entropy" 2017 / смесен и мастериран във Void of Cosmos studio) съвместно с Shadowcraft.
През годините са свирили на редица концерти и фестивали, заедно с групи, като Inquisition, Arcturus, Negura Bunget, Schammasch, Altar of Plagues, Year of no Light, Negator, Grimegod.
В момента са пред издаване на вторият си дългосвирещ албум, озаглавен „Candles“, части от който ще бъдат представени на настоящият концерт

Nihilism е група, възхваляваща философската теория, че животът няма особено значение или стойност. По отношение на Вселената екзистенциалният нихилизъм отразява безполезността на съществуването. Космос, издълбан в нищото, крехък и нищожен и това сме всички ние. Без цел, нито възможност за промяна в цялостта на живота.
През февруари бе планирано групата да участва у нас, заедно с End Of Mankind, Sørgelig и Belgarath, но тогава в последният момент гостуването им пропадна, така че сега е възможност да видите разрушителната сила на техните творения.
Наскоро излязлият им албум "Obscurite Noir", е една добре замислена творба, трескаво балансираща върху режещия ръб на съвременния блек метал.
Поледвайте Nihilism през водовъртежа от яростни блек метъл рифове и зловещи аранжименти за едно странстване отвъд нищото, отвъд нулата, отвъд логиката на съществуванието. Присъединете се към тях в беззвездната нощ. Пътуването започва...

Добре познатата и обичана от родната публика група Belgarath се ражда през пролетта на 2003 г. със записите на няколко демо песни в домашна среда, но доста бързо след това проектът е замразен до 2007 г., когато членовете му решават да го подновят с нови попълнения в редиците си.
Първото изпълнение на живо е през март 2010 г. в метъл-бар Trash Zone. Следват концерти с различни групи от екстремната сцена, а през 2012 година започват да записват първия си албум. В самото начало на 2014 г. “Wanderer” вече е факт и на 27 януари е официалният концерт-промоция в софийския клуб “8 Ball”, където групата представя новия си вокалист Purgatorius.
Следват още няколко концерта в София, а през пролетта на 2015 г., заедно с гръцката блек метъл група Human Serpent, Belgarath предприемат първото си турне под мотото „Nihilism upon Mankind Balkan tour 2015“. След него записват песента The Sword, специално за „Murder Sound Extreme Compilation 2“.
През пролетта на 2016 г. отново се налагат промени в състава, но след идването на новия басист Witcher, групата подновява концертните си изяви в страната и чужбина.
В момента Belgarath бавно и методично подготвят материал за следващия си албум.

Occultum също вече са добре познати на родната публика. Идеята за групата възниква през зимата на 2011 г. и се реализира окончателно през месец март 2012 г. , като малко след това вече свири на първите си концерти.
Мрачното им кръщение се случва в София през септември 2012 г., като подгряващи за сръбската група Bane. Малко по-късно вече имат редица участия в подкрепа на добре утвърдени имена от родната ърдърграунд сцена като The Revenge Project, Dimholt, Mass Grave, Serpentine Creation, Act of Grotesque, Invidia, а наред с това споделя сцена и с имена като Satarial, IXXI и Harakiri for the sky.
Групата записва първия си дългосвирещ албум в студио Sub Zero и го издава на 08.06.2015 под името „The Book Ov Nameless Rituals“. Следват още живи участия, а вторият албум на групата, наречен "The Nine Gates" е издаден през октомври 2017 г.

Вратите отварят: 20:30
Belgarath / 21:00 - 21:30
Occultum / 21:40 - 22:10
Nihilism / 22:20 - 22:50
Diablery - 23:00 - 23:40
Билети ще намерите на място, като цената ще бъде 15 лв.

Присъствието на всички желаещи е задължително :)

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".