Nils Patrik Johansson (CIVIL WAR): "Очаквам концерта в България с нетърпение"

14 мар 2016, 18:15 ч. 2171 / 15 6
пред./следв.

   На 16 април, по покана на "Live & Loud"CIVIL WAR ще направят първия си концерт в България (поръчай билет онлайн). Разбира се, голяма част от музикантите са добре познати на родната публика - Daniel Myhr (клавишни), Daniel Mullback (барабани) и Rikard Sunden (китара) - вече са идвали неведнъж като част от Sabaton. Във връзка с концерта - и не само - от WeRock.bg се свързахме с вокалиста на групата Nils Patrik Johansson за кратко интервю.


Здравей, Nils Patrik. Как си? Надявам се, че те хващам в добро настроение...
Nils Patrik Johansson: Здрасти. Радвам се да се запознаем. В много добро настроение съм. Любимият ми хокеен отбор, "Лександ", се представя страхотно в момента. Животът е хубав.

В последната година обиколихте цяла Европа – направихте концерти в Германия, Австрия, Унгария, Белгия... Как върви турнето до момента?
Много добре. Феновете ни посрещат страхотно и усещам как концертите ни стават все по-добри. Civil War вече е "добре смазана машина".

Първият концерт на Civil War в България ще бъде на 16 април, но повечето музиканти в групата вече са идвали тук със Sabaton. А ти имал ли си възможност да дойдеш? Какви са впечатленията ти от нашата страна?
Никога преди не съм свирил и не съм бил в България, затова ще е супер забавно. От колегите съм чувал, че концертите в България са невероятни и че метъл феновете там са сред най-великите на света. Затова нямам търпение да дойда и да ви видя всичките.

С няколко думи, какво да очакваме от шоуто ви?
Енергия, мощна музика и много страхотни и лесни за запяване припеви. На сцената винаги се раздаваме напълно.

Следват няколко въпроса, на които със сигурност сте отговаряли повече от веднъж, но българските ви фенове ще искат да знаят отговорите им. Преди около три години повечето от музикантите в Sabaton изненадващо се разделиха с групата и създадоха Civil War. Ще разкажеш ли как се стигна до това? Как са решили да напуснат Sabaton, как са се свързали с теб...
Моят съсед, Gunnar, работи като техник по барабаните за Mullback. Gunnar ми каза, че четирима музиканти са напуснали Sabaton, преди това да бъде оповестено публично. Казах на Gunnar: "Ако четиримата искат да продължат да свирят и им трябва певец, насреща съм." Три дни по-късно Mullback ми се обади. Срещнахме се и се харесахме от самото начало. И направихме нова група! Причината да напуснат Sabaton обаче е поверителна. Съжалявам.

Разбирам. През 2014 година към Civil War се присъедини китаристът Petrus Granar. Разкажи ни как се събрахте с него.
Той вече беше работил с групата по "The Killer Angels" – като композитор. Освен това, свири в две от песните, "Gettysburg" и "First to Fight". Когато ми потрябва помощ за аранжирането на моите песни в "Gods and Generals", Petrus направи повечето аранжименти. Затова решихме, че ще е честно да го поканим за пълноправен член на групата.

За сметка на това се разделихте с китариста Oskar Montelius и басиста Stefan Erikson. Ще споделиш ли причините за това?
Oskar беше просто прегорял от многото концерти, затова реши да напусне групата. Все още сме страхотни приятели и вратата ни винаги е отворена за него. Със Stefan беше съвсем различно. Той също е страхотен човек, но не можехме да работим с него. За да запазим чудесната атмосфера и доброто настроение в групата, трябваше да го освободим..

Доколкото разбирам, сега се изявявате без басист на сцената...
Да, използваме бекинг трак с баса и така се получава прекрасно. Petrus свири басовите партии. Чувствам се идеално, когато сме пет човека в групата.



Като говорим за музиканти от други групи, няма как да не си припомня групата, с която чух гласа ти за пръв път – Astral Doors. Честно, влюбих се тотално в музиката, която правите. Издадохте един от най-добрите албуми за 2014. Кога ще е следващият? Какви са плановете ви на този фронт?
Благодаря ти. Работим по нов албум. Планираме да го издадем в началото на 2017 година. Мога да ти обещая страшно силен албум, пълен с нови Astral Doors класики. Освен това, имаме няколко концерта това лято. Astral Doors са живи.

Двата албума на Civil War досега, "The Killer Angels" и "Gods and Generals", звучат доста подобно и, същевременно, доста различно, като поне на мен "Gods and Generals" ми се струва доста по-амбициозен. А какви са вашите амбиции за бъдещето?
Мисля, че си прав. "The Killer Angels" е дяволски добър албум. Знаехме, че трябва да дадем най-доброто от себе си, за да му осигурим достойно продължение. И успяхме, по дяволите. "Gods and Generals" е, както казваш, по-амбициозен. Аранжиментите са по-грандиозни и по-добри. Точно сега работим по третия албум и ще направим всичко по силите си, за да създадем класически хеви метъл албум.

Текстовете ви са концентрирани около историческата тематика. А има ли исторически период, за който би се радвал да пееш, но все още не ти се е удала тази възможност?
О, не съм се замислял за това. Често направо започвам да пиша за това, което ме интересува в момента. Може да е за какво ли не, но винаги съм обичал историята, затова тази тематика е близо до сърцето ми.

А ще споделиш ли няколко думи за своите вдъхновения и цели като музикант и певец?
Израснах с Iron Maiden. Това ме оформи като композитор. Rainbow и Sabbath също оказаха влияние върху мен. Като певец се влияя повече от Ronnie James Dio, Coverdale, Tony Martin и т.н.

Какво ще пожелаеш на феновете ви в България?
Нямам търпение да ви видя. Нека Силата бъде с вас!

Благодаря за това интервю. Очаквам концерта с нетърпение.
Благодаря ти. Наздраве, и благодаря за интервюто!!!

 

Автор: Tigermaster
Снимки: "Napalm Records" 

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ariel 15.03.2016 17:58:39 отговори + 1 2
Мастър си Тайгър! Брулени хълмове-,,Midnight Song,, Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 15.03.2016 16:23:39 отговори + 3 3
Писах им майл да го помолят да изпее Bay of Pigs както на албума, с началната фраза. Myhr ми отговори, че ще му предаде, само дето паметта му не е от най-добрите. :-) Ще е як концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 15.03.2016 01:21:33 отговори + 4 2
Добро интервю!
Щеше ми се да чуя и нещо за друга негова банда - Wuthering Heights.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да си попитам 14.03.2016 19:30:29 отговори + 6 2
Защо след като са 5 на сцената, 7 на снимките? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

сети се сам 14.03.2016 19:34:41 + 4 8
Защото фотосесии не се правят всеки ден и често се случва след промени в състава групите да си карат със стари снимки. Други детински въпроси да имаш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 14.03.2016 19:12:03 отговори + 8 4
Приятно, стегнато интервю, браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".