Норвежкото ноийз/джаз/пънк трио STAER с концерт в Пловдив на 30 март

19 мар 2013, 18:47 ч. 141 / 1 1
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   Тази пролет триото от Норвегия STAER е на дълго европейско турне от над 50! дати в подкрепа на новия си албум и за щастие Пловдив е спирка от това пътуване. Последното издание на групата излезе официално на 24 август, миналата година през лейбълите Gaffer Racords и Discorporate Records на 12 инчов бял винил и компакт диск, който се предлага в луксозна дървена кутия... от пури и с инкрустация – дизайнерска закачка в типично скандинавски стил. Любителите на качествената музика ще имат възможността да се сдобият на място с тези ценни трофеи.

   STAER са от Stavanger и сe събират през 2010 година в състав Thore Warland (барабани), Marcus Hagen (бас) и Kristoffer Riis (китара). Бандата получава бляскави оценки и влиза под шапката на лейбъла Discorporate – рамо до рамо с групи като MoHa! и Don Vito, които са познати на пловдивската публика като част от стремежа на Dingo Music да предлага най-качественото от световната клубна сцена.

   STAER имат за цел да ни покажат виждането си за “рокът на бъдещото” и използват барабани, бас и китара, защото - по техни думи - “искат най-доброто”. Класическо мощно трио, което третира звука на макс и изследва без страх зоната на интуитивното в съчетание с безкомпромисна електрическа стилистика. В начина си на музициране STAER свободно плуват в океана на психиделичния джаз от края на 70-те, No Wave сцената от началото на 80-те в Ню Йорк, тежките рифове на грънджа от 90-те и пост-пънк-noise-а от 2000-те... Цялото това е представено стегнато и безкрайно енергично.

   Концертът ще се проведе с подкрепата на известния пловдивски клуб "Петното на Роршах", а след това настроението ще продължи на висок градус чрез специално подготвеното афтър-парти. Момчетата от STAER ще Ви запознаят с любимите си парчета и музикални влияния, а компания ще им прави Joni Fiasco – собственик на независимото online "Xraydio".

   Началото на концерта е в 21.30 часа, а билетите са на цена от 8 лева.
Staer

още за:

Staer
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 20.03.2013 20:10:44 отговори + 0 0
29.3 - Rock Bar Studio/Alarma Punk Jazz Festival (Sofia, BG)
Звучат интересно, но като знам посещаемостта на "рок" събития с неизвестен характер в Пловдив...дано има 10 човека, закупили билети.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".