Нова група с членове на CENTER и МЛЪК! ще открие концерта на AFFORMANCE

15 мар 2013, 13:30 ч. 353 / 10 0
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   Rawk’n’Roll и Alarma Punk Jazz се радваме да представим един съвсем нов и много любопитен музикален проект от София! Sativa ще направят сценичния си дебют на концерта на пост-рок петорката от Атина Afformance. Самите музиканти са нетърпеливи да излязат на сцена и да представят музиката си пред публика.

   Знаете, концертът на Afformance е част от афиша на Alarma Punk Jazz Fest, като българската група е последното име, което се включва към фестивала.

   Началният час е 21:00, вратите отварят още в 19:30, а билети на цена 8 лева ще се продават на входа на клуба.

   Sativa започва като странично занимание на китаристите Недко Славов (свирил с алтърнатив/гръндж бандата от близкото минало Без Думи) и Радостин Спасов, които впоследствие придърпват за репетициите си братът на Недко Николай (знаем го като басист и в могъщите Center) и бившият китарист на Млък! Георги Малчев – Хорхе, който този път поема ролята на барабанист. След няколко месеца на инструментални импровизации, момчетата решават да се захванат сериозно с проекта си. Кръщават групата Sativa, а от джем сесиите се зараждат ядрата на първите завършени композиции на бандата. Музиката им съчетава вибрациите на пустинния рок от началото на 90-те, психеделичните пътешествия на седемдесетарските групи и съвременната стоунър и пост-рок сцена. Мислете си за открити простори, пясъчни дюни и екзотични аромати!

   Afformance стартират през 2005 в Атина като трио, а няколко години по-късно групата е допълнена до квинтет и започват усилено да репетират мелодични авторски психеделии. През 2010 излиза дебютният им албум A Glimpse To The Days That Pass (чуйте тук), а сега, след работа над различни странични проекти, петимата са готови с нова музика и тръгват на европейско турне. И подобно на сънародниците си от Brotherhood Of Sleep, които започнаха турнето си в София отново по покана на Rawk’n’Roll, първата дата от обиколката на Afformance ще бъде в България.
afformance


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".