Новият албум на KORPIKLAANI ще се нарича "Noita" и ще излезе през май

30 яну 2015, 17:50 ч. 499 / 5 0
пред./следв.

   Финландската фолк метъл група KORPIKLAANI подписа нов договор с "Nuclear Blast" и ще издаде деветия си студиен албум, наречен "Noita", през май. Творбата е записана в "Petrax Studio" с продуцент Aksu Hanttu. Това е първият албум на групата с новия акордионист Sami Perttula. Последният, заедно с цигуларя Tuomas Rounakari, са взели много активна роля във фолклорните аранжименти на изданието. Rounakari коментира: "Албумът има повече сола на цигулката, отколкото предишните дискове на бандата. Цигулката често е в ролята на водещата китара." Според вокалиста Jonne Jarvela, в "Noita" има идеален баланс между фолклор и метъл.

   Басистът Jarkko Aaltonen обяснява името на албума: ""Noita" е човек с широко познание и разбиране за природата, който притежава паранормални и необикновени умения. Също така има способността да лекува. "Noita" е подобен на индианските шамани в Северна Америка. По-късно християнството променило значението на думата към негативно и сега, например "Google Translate", го превежда като "вещица". По-правилен превод би бил "шаман"".

 

korpiklaani

още за:

Korpiklaani


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".