Новият албум на Tarja Turunen стана златен във Финландия за един ден

15 ное 2007, 00:18 ч. 314 / 9 26
пред./следв.
Певицата Tarja Turunen не остана по-назад от бившите си колеги от NIGHTWISH, след като нейният нов самостоятелен албум "My Winter Storm" придоби златен статус във Финландия още на първия ден от издаването си. През септември това се случи и с актуалната творба на NIGHTWISH "Dark Passion Play". В северната страна златото означава продажби на над 15 000 копия от издание.


Коментари   (26)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Black Adder 21.11.2007 09:20:16 отговори + 0 0
Ако не слушах метъл, щях да се съглася с тебе - особено по въпроса за китарите.
Личи си че не й е призвание. А защо ли трябва да се изсипва цялата критика на света след като направи доста успешен Пи аР? Ами защото албумът не струва. Едва ли Найтуиш се продават щото псуват Таря / което верно не ми харесва особено /. Истината е проста - Таря е със златен албум заради добрите си изпълнения с Найтуиш, а пък те - щото просто са си добри.
А ако си прав/а/ по отношение на филма и последващ реюниън, ще излезе, че наистина Таря е кучка, ако след такова оплюване се събере с тях и че се нуждае повече от тях отколкото те от нея.
Абе тази полемика стана твърде дълга - засега резултатът между Таря и Найтуиш е равен. Да видим по натакък...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 21.11.2007 01:36:41 отговори + 0 0
Това, че самото присъствие на китара в песните е малко и в повечето без основно значение за инструментала, не е вина на китариста, той може и да си е талантлив, но няма чак такова поле за изява. А пък от останалите...кой от кой по-работни са си, това че са от други среди не ги прави некадърници, даже са доста успешни в досегашните си дейности.

Ама чакай малко, едно е група, друго е вокалист. Тя е вокалист. Има изпълнители, които сами си пишат музиката, но тя не го е правила досега и не го е смятала за свое призвание, нормално е за албум, върху който ще се срине цялата критика на света, да потърси много помощ (за да не бъде само отрицателна критиката (защото основно такава се очакваше, каквото и да направеше тя)). Така че, изобщо доводът ми не е жалък, дори си е много на място и валиден за ситуацията.
А на Найтуиш от дебютния албум има 2-3 истински добри песни, другите биха ги оставили в небитието, ако Оушънборн не беше толкова добър и Таря не беше нещо по-различно на тогавашната рок сцена.
А това с Нирвана е съвсем друго нещо, нали не го е сложила в албум, за да го продава и разпространява. Просто си е направила някакъв експеримент, който и на мен не ми харесва особено.

Ми първо трябва да изчакаме Найтуиш и филм да направят за това каква кучка е Таря (след писмото, книгата и песента) и тогава може и да се стигне до реюниън... Но първо групата трябва да извлече максимално много пари от ситуацията, която провлачават две години вече и не спират (за справка: обложката на сингъла Bye, Bye, Beautiful...символиката не е трудна за откриване.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Adder 19.11.2007 08:55:23 отговори + 1 0
Еми това обяснява много неща - ако Кико си свиреше и жицата можеше и да е приличен албум. Другият определено се води само на книга като китарист - 2 замазани акорда китарист не правят. Явно мисис Кабули е с широко сърце и се включила в кампания за осигуряване на работа на безработни некадърници. Това за ефектите го четох във викепедията, но може и да не е верно. Харесвам Таря като вокал, но не и като творец. Поне за сега... Това че прави първи стъпки е жалък довод - колко групи и изпълнители правят страхотни дебюти /самите Найтуиш например /и то без бекграунд зад гърба си. Гледах в you tube нейна версия на Нирванския хит и е дори по-зле от оригинала!! Това си личи и от пулбиката, която първо беше яко смутена, второ - интересът към изпълнението клонеше към - / минус / безкрайност.
Накрая: не знам до риюниън на Таря в Найтуиш дали ще се стигне, но поне може да направят като Хелоин и Гама рей вчера! Hellish rock rules!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blood_Anarki 17.11.2007 12:52:16 отговори + 0 0
Таря е с класи над Анет по отношение на вокалните умения, и ако направи звука на песните в следващия си албум малко по-твърд, Nightwish могат да си ядат чепиците...Dark Passion Play е страхотен откъм композиции, и отчайващ откъм изпълнение на вокалите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 16.11.2007 17:01:49 отговори + 0 0
И теб мога :Р Единственото, което прави Кико е да свири на акустична китара в 2-3 песни. Електрическите китари са изсвирени от друг. А и Таря от самото начало на соловата си кариера каза, че не може да се възприеме като композитор и отначало ще пише само текстове, а след време сигурно ще започне и да композира. Сега все пак прави първите си стъпки, досега всичко, което е изпълнявала, е писано от други, не може изведнъж от вокалист да стане добър композитор, дори да има някакви заложби. Анет би ли написала нещо по-добро от кънтри-поп-рок песен, ако утре Найтуиш я изгонят?
Творчеството, което проявява (Таря), е основно в изпълнението и текстовете...засега. А ефектите са правени от човек, творящ филмова музика, на дали тя би могла да ги направи толкова атмосферични.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Black Adder 16.11.2007 09:22:59 отговори + 0 0
То оставаше и текстовете и аранжиментите да не са нейни!! Тогава щеше да си 2-ри / или 3-ти? / солов албум на Кико от Ангра . И равносметката каква е? От 13 песни - 1 кавър, 10 писани от други / пардон, едната е по нейна идея / и Oasis. Госпожа Кабули има страхотен глас, но като творец е много зле. И отново се извинявам - тя участва и като музикант - свири на мишка!! Допълнителните електронни ефекти са нейни. Мен неможеш ме издебнеш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 15.11.2007 19:48:12 отговори + 0 0
Агент Провокатор, има песен, която изцяло сама е написала-Oasis. И е участвала в създаването на аранжиментите и писането на текстовете на повечето песни. Присъствала е на записите на инструменталите, участвала е с идеи. Изобщо не е същото както когато е била в Найтуиш. Освен това Ciaran's Well e нейна идея. И преди казвах, наоколо винаги дебнат информирани фенове на Таря Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.11.2007 18:10:48 отговори + 0 0
отвратително е това. как го слушате не знам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гюро ахмедов 15.11.2007 17:59:26 отговори + 0 0
ТАРЯ е единствена и винаги ще е ТАРЯ ,а найтуиш без ТАРЯ са си просто нищожна групичка от махленски с тип с вокалистка - пълна бездарница анетче олзон
ВЕЛИКОЛЕПЕН АЛБУМ
ЧЕСТИТО ТАРЯ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Агентът-Провокатор 15.11.2007 17:51:03 отговори + 0 0
Все пак, не певецът прави групата, а композиторът - това е основното. И най-страхотният глас на света няма да направи едни посредствени композиции по-добри, така че гласът не е определящ, не той е творческият елемент!
(не че албумът на Таря е посредствен! Не е лош, но вече казах какво мисля.)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Jen 15.11.2007 16:34:18 отговори + 0 0
Чух почти целия албум и ми харесва. Напомня ми за стария Найтуиш, който обичах, заради гласа нма Таря. Няма да е същото, но е по-добър заместител от колкото да слушам новия Найтуиш. Анете може и да пее добре, но с нея групата звучи като бледо подобие на Уитин темптейшън... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Adder 15.11.2007 16:18:21 отговори + 0 0
Браво, Агенте!! Много точно казано. По-различни са и са по-добри от Таря, с каквито и музиканти и текстописци да се заобикаля, винаги ще е копие / бледо/ на Найтуиш. Слушах и гледах новата им - с изключение на 1-2 парчета /наистина сложни за нейния регистър - никога не съм отричал вокалните умения на Таря/ се справя много добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Агентът-Провокатор 15.11.2007 15:53:53 отговори + 0 0
Според мен, най-големият проблем на Таря Турунен е, че не е написала сама дори едно парче, а разчита на гост-автори, които копират стила на Nightwish. Няма нищо уникално в това, което е сътворила. И ако някой сега каже "какво уникално има в новия албум на Nightwish", ами те уникалното вече са го създали,а сега са малко по-различни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Finnish Dream 15.11.2007 13:56:24 отговори + 0 0
Албумът е прелестен!!!истинска емоция и красота!!!Има коминация от метъл и класически парчета!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BloodyRose 15.11.2007 13:51:57 отговори + 0 0
Наистина не е това, което очаквах, препълнен е с балади.Признавам, че има глас и е страхотна, много талантлива, но албумът на Nightwish е триста пъти по-хубав. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ilith 15.11.2007 13:30:39 отговори + 0 0
Албума е Великолепен...
Новия Найтуиш и пискливата Анет могат само да дишат праха на Таря...
^^
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Adder 15.11.2007 12:54:01 отговори + 0 0
sla-mori,
Доста материал / повечето отходен / се изписа, че Таря е сърцето и душата на Найтуиш, така че ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Adder 15.11.2007 12:52:23 отговори + 0 0
Нищо неочаквано за мен - след звездните заявки, едно добро парче и нищо повече! Найтуиш рууулс! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pusciferian 15.11.2007 11:46:21 отговори + 0 0
Винаги съм се дразнел от гласа на това женско подобие! можеби за това никога не съм харесвал NightWish, но хей, мразя женските вокали в метъла, каво ли разбирам аз! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DarkMimi 15.11.2007 11:18:48 отговори + 0 0
За съжаление албумът на Таря не е това което очаквах. От висичките й песни ми харесват най-много 2-3. Нямах търпение да го чуя, а сега не знам дали въобще ще го пусна втори път. Дано следващите й албуми да са по-добри. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.11.2007 10:14:16 отговори + 0 0
Абе, групите с женски вокали с леки изключения смучат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 15.11.2007 10:05:32 отговори + 0 0
Ам, забравих да отговоря на остроумния анонимко:
Таря не е Найтуиш, Таря си е Таря. Но пък и Найтуиш вече не са Найтуиш. Найтуиш останаха в миналото, сега вече има една група от бившите членове на Найтуиш и една соло изпълнителка-бившата вокалистка на групата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 15.11.2007 10:01:28 отговори + 0 0
А някой все пак чул ли е албума, че коментира вече? Ако някой каже, че Boy and the Ghost, Sing for Me, Oasis, My Little Phoenix, Damned and Divinе не са хубави песни значи ги слуша с памук в ушите. Ясно е, че Poison е далеч от оригинала като въздействие и звучене, но освен нея има още доста песни, които са мноого по-добри. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 15.11.2007 09:33:30 отговори + 0 0
На мен новия Найтуиш по ми хареса. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.11.2007 02:55:11 отговори + 0 0
Албума е подходящ за фенове на eminem и лили иванова. Ако и след тоя албум някой твърди че "таря е nightwish"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Stormcrow 15.11.2007 00:42:11 отговори + 0 0
Имаме Арена, Замунда и още 348938479 такива подобни. Обаче май там не са чували за тях, хахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".