"NWOBHM Night" в "The Black Lodge" на 14 март

13 мар 2013, 13:23 ч. 159 / 1 13
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   На 14-и март (четвъртък) заповядайте при нас заедно да отдадем почит към класическия британски хеви метъл от началото и средата на 80-те на миналия век. NWOBHM (Новата вълна на британския хеви метъл) избухна на Албиона още през 1979, но от нейното влияние се родиха почти всички съвременни поджанрове на любимата ти музика - спийд метъл, траш метъл, пауър метър, прогресив метъл, блек и дет метъл. Нашата тематична NWOBHM ще ви върне десетилетия назад към музиката на известни (SAXON, IRON MAIDEN, RAVEN, DEF LEPPARD, VENOM, DIAMOND HEAD), по-малко известни (TOKYO BLADE, TYGERS OF PAN TANG, SAMSON, WHITE SPIRIT, JAGUAR, HOLOCAUST, FIST) и съвсем забравени от времето групи като BADGE, SOLDIER, WEAPON, TWISTED ACE, SPLIT BEAVER и VARDIS ). Плейлист с повече от четири часа автентичен британски хеви метъл - музиката, която обедини в себе си енергията на пънка, бунта на улицата и ценностите на хард рока.

   Вход свободен, начало 21.00 ч и награда за някой от посетителите.

   Бъдете на уреченото място в уреченото време!
nwobhm night

още за:

The Black Lodge


Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Vixx 13.03.2013 20:19:50 отговори + 0 0
Към анонимния другар - това не е диджейско парти, а тематично. Казвам ти веднага каква е разликата: на диджейските партита всеки може да си поръчва различни по стил парчета(стига да пасват на политиката на бара) и тези партита обикновено са в петък и събота, защото тогава идват повече и по-различни хора, които искат да чуят свойте фаворити. Тематичните партита са за по-тесен кръг фенове, обикновено са в четвъртък и на тях по принцип не можеш да си поръчваш парчета(освен ако наистина са емблематични за вечерта и евентуално са пропуснати от човека, който е правил плейлиста). Повярвай ми, че аз много добре подбирам хората, които правят различните тематични вечери и съм убеден в техните способности! Повечето от хората, които се събираме в бара също можем да си редим плейлисти вкъщи и идеята не е да се правим на разбирачи един на друг, а да се кефим на музиката, да я обсъждаме заедно и да има и веселба. Това е и идеята за създаването на това място и доста хора са я схванали и се кефят, но ако на теб ти е чужда, не се притеснявай, ние си изкарваме добре и без теб! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

С. 13.03.2013 19:06:50 отговори + 0 0
Judas Priest is not technically part of the NWOBHM simply because the band predates the movement. In fact, the NWOBHM is largely predicated on bands deriving significant influence from them, Black Sabbath, Deep Purple, Motörhead, etc. They can be considered godfathers of of the movement, so to speak, and, of course, Priest's popularity during that time period of 79-84, give or take, no doubt greatly contributed to the rise of the movement as well. Having Iron Maiden tag along on world tours in 82, for example, was a gigantic step, propelling Maiden into the international spotlight. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

С. 13.03.2013 19:04:29 отговори + 0 0
"Новите разбирания по въпроса"
Това е някаква шега, нали? Всъщност, ти целият си една шега.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

С. 13.03.2013 19:02:37 отговори + 0 0
Ама разбира се, твоят разбирач е написал книга на име "1001 албума, които трябва да чуеш преди да умреш." Този тип книги са най-добрите възможни ориентири. Ясен си ми като бял ден. Довиждане.

П.С. Исторически събития не се променят, освен ако не искаш да променяш историята.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.03.2013 18:48:35 отговори + 0 0
Ето прав бях за едното ще съм прав и за другото
Извинявай не знаех, че трябва да гледам точно книгата, която ти ще посочиш. По-точно единствената книга по въпроса щото ти така си решил. Да си чувал, че с годините възгледи и понятия се променят? Няма как да си чувал щото ти си си замръзнал през 80-те и продължаваш да не виждаш по-далече от носа си.
Като си такъв разбирач трябва да си следиш нещата и да знаеш и новите разбирания по въпроса. Не няма да дойда утре щото аз на диджейски партита не ходя по принцип. Сетлисти мога да си редя и сам у нас. Не е нужно някой разбирач като тебе да ми казва какво е NWOBHM след като има и други разбирачи, които казват друго.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


С. 13.03.2013 18:37:51 отговори + 0 0
Да, Стиф съм, разбира се, заповядай утре вечер в Блек Лодж и ще ти покажа най-достоверната книга по въпроса- енциклопедията на вълната, ще ти покажа и поне две от най-известните компилации на вълната- никъде няма Motorhead и Judas Priest.
Днес може всеки да си пише каквото си иска, но ако се върнеш във времената от 1979 до 1985 и прочетеш Саундс, попиташ Джеф Бартън и ще ти стане ясно за какво става въпрос

КНИГАТА по този въпрос е една-
Publisher: Iron Pages
Author: Malc Macmillan
Year published: 2001
ISBN: 3-931624-16-1
Pages: 800

Пусни си една търсачка в гугъл за Прийст и вълната, доста работи ще ти се изяснят.
Също така, преди да наричаш хората некадърници и да говориш какво обичат и какво не обичат /аз обичам Прийст/, просто седни и си научи урока.
А ако си по-заинтересован от вълната, отколкото от от това да ринеш лайна по мен, просто ще дойдеш утре и ще чуеш много интересна музика, ще видиш една книга и няколко интересни плочи.
Със здраве!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.03.2013 18:27:08 отговори + 0 0
Хаха сега съм сигурен че това С. е от Стиф и че самият ти си пишеш тук
Радвам се за което
Но продължаваш да пишеш врели некипели. Уикипедия е преди всичко източник към който лесно може да се даде линк. За това съм ползвал нея. Второ, специална английската Уикипедия се следи много внимателно от много редактори и е изключително точна и коректна.
И ако ти Стифе не беше зает с друго освен да не виждаш по-далече от собствения си нос щеше да забележиш, че в омразната ти Уикипедия точно където се споменават Judas е посочено, че е цитирана КНИГА
Заповядай:

Agarwal, Manish (2006). Dimery, Robert. ed. 1001 Albums You Must Hear Before You Die. Quintet Publishing Limited. p. 460. ISBN 0-7893-1371-5. "Though originating in 1973, Priest slotted into the new wave of British heavy metal, alongside Iron Maiden and Def Leppard"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

С. 13.03.2013 17:45:25 отговори + 0 0
Уикипидия е основният източник на всички некадърници, които нямат други източници. Уикипидия никга не е била достоверен източник за каквото и да било. За сметка на това, хората, които я ползвайт в случаи като този, нямат книги, нямат музика, нямат спесания, нямат енциклопедии, но знаят абсолютно всичко, защото имат укипидия.
Пич, достоен си за съжаление, само това ще ти кажа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.03.2013 17:14:35 отговори + 0 0
Некадърника си ти:

History

The Welsh group Budgie are considered precursors to the movement for they have been cited as "a seminal influence on the New Wave of British Heavy Metal".[7] Also Judas Priest[8] and Mot?rhead,[2][9] while pre-dating the movement by several years, would later become a part of it.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

С 13.03.2013 17:11:24 отговори + 0 0
Само един некадърник може да пише без да знае, че Priest никога не са били част от NWOBHM Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.03.2013 16:10:33 отговори + 0 0
Само виден некадърник като Стифецът който едиствено и само знае да се прави на интересен може да пропусне титани като Джудас поради простата причина че той не им се кефи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.03.2013 15:54:43 отговори + 0 0
къде са judas priest? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.03.2013 14:37:44 отговори + 0 0
Охоооооо, White Spirit! Най-подценената група от цялата вълна! Много жалко, че след жестокия си албум и още едно демо след това се разпаднаха, защото Яник Герс отиде при Гилън... Уникална банда! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".