Областният управител на Пловдив подкрепя конкурса "Rock Only!"

8 май 2010, 10:53 ч. 177 / 2 13
пред./следв.
"Metal Katehizis" получи следното съобщение:

   "Spectrum Event Agency" стартира национален конкурс за авторска музика "Rock Only", който ще се проведе в Пловдив на 4, 5 и 6 юни в зала "Олимпиада". Целта на конкурса е да съдейства за развитието на творческия талант и да създаде една нормална атмосфера за работа и бъдеще на младите музикални творци в България.

   Организаторите от "Spectrum Event Agency" подсигуряват пълно техническо съдействие от професионален екип. Зала "Олимпиада" е звукообработена и оборудвана със сцена, FOH-система, сценично осветление, монитори, микрофони и пълен беклайн.

   Наградният фонд е в размер на 5000 лева и ще бъде разпределен между първите три места. Първите шест банди пък ще получат възможността да запишат в студио и да бъдат издадени на диск. Това е една допълнителна популярност, която ще достигне до много фенове, клубове и промоутъри.

   Областният управител от град Пловдив Иван Тотев подкрепи инициативата и заяви специална и допълнителна награда от 1000 лева, която е извън конкурсната програма. Тя е предназначена за група, която направи силно впечатление с изпълнението си.
   Друг позитивен ефект за участниците – независимо от това кой ще спечели – е възможността те да се поставят в една конкурентна и професионална среда и да разберат повече за себе си като група – как стоят на голяма сцена и как звучат като цяло.

   Качеството на изпълнителите ще бъде оценено от професионално жури в 5-членен състав: Звездомир Керемидчиев – Звезди, Иво Дионисиев, Елка Паникян, Светлин Стайков, Иван Енев. Това са доказани професионалисти във всички сфери на музиката – артисти, журналисти, преподаватели.

   Заявки за участие в националния конкурс ще се приемат до 25 май. Пълна информация за условия, награди и правила за участие ще намерите в сайта на "Rock Only" – www.rockonly.org.

   Пожелаваме успех на всички участници и не спирайте да вярвате в себе си!

   Надяваме се тази благородна инициатива да се превърне в традиция и от друга страна да предложи едно добро забавление за почитателите на рок музиката!

още за:

Rock Only!Plovidv


Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


hg 12.05.2010 19:30:26 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=Mq1J8I0owi0 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

'убава 10.05.2010 14:07:37 отговори + 0 0
Хахааа Това не го бях видяла "Елка Паникян от 1991 година упражнява търговска дейност в магазин „Мюзик център” - значи в журито ще има и продавачка хихихихи Там съм! ТАМ СЪМ! )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

'убава 10.05.2010 14:00:51 отговори + 0 0
Оп! Как ли съм пропуснала тази пародия Дано не са им скъпи билетите, та да ида да се посмея малко. Другия вариант е "конкурса" да се проведе при закрити врати и групите да са си публика (както става на повечето "конкурси"). Те и без това си плащат за уяастието. Все едно и билет си купуват Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.05.2010 15:44:41 отговори + 0 0
'такса за прослушване на материалите от кастинга' WTF?!?!?!?и за какво точно ще идат тези пари,че не ми е ясно? за ток? я си гледайте работата.страшното жури нема що.световно неизвестни бг "звезди"егати боклуците Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.05.2010 15:30:21 отговори + 0 0
Групите, желаещи да участват в конкурса трябва да отговарят на следните условия:

- да включват минимум 3-ма музиканти.

- да представят минимум 3 авторски парчета с рок стилистика в MYSPACE и да ги изпратят за своя сметка на компакт диск на адрес - гр.Пловдив 4000 - ул.„Филип Македонски“№29 /за конкурса ROCKONLY!/ за предварително прослушване и кастинг.

- да заплатят такса за участие в размер на 60лв*.(в която е включена и такса за прослушване на материалите от кастинга)в някой от клоновете на EFG bank по банкова сметка посочена в КОНТАКТИ


Мамо,дай 60лв за конкурс!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


asparuh 9.05.2010 11:18:07 отговори + 0 0

Подкрепям инициативата,макар да емного трудо да с еполучи-но пожелавам успех.
Конкурсът е подкрепен от областният управител,а не от кмета!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.05.2010 08:43:26 отговори + 0 0
Вече повече от 20 години преход е ясно едно - "Партия велика все още води, нашия победен строй!"

Че то това не е ли от 45-та?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.05.2010 21:59:58 отговори + 0 0
popfolk_headbanger - 2010-05-08 19:49:48
...Колкото и тъпо да звучи, отнякъде се почва...

Прав си - отнякъде се почва. Но не е там проблема, а (най-малкото) в начина на поднасяне на информацията - тъпкано с клишета, извадени от конкурси за красота. Т.е. на този конкурс няма да има нищо ново, няма да има нищо различно, а само скапани клишета, които най-вероятно ще избълват поредната смехотворна проява. А и "победителите" в "конкурса" сигурно вече са известни - остава само да ни ги кажат.
И да! Ако ефирните телевизии отразят изцяло този конкурс, вероятно Евровизия ще ни се стори супер в сравнение.

Все пак чест прави на кмета на Пловдив, че подкрепя рок и метъл събития. Определено София и Каварна не би трябвало да са единствените рок/метъл градове в България.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 8.05.2010 19:49:48 отговори + 0 0
Чакайте бе хора, вие егати оплакването на нероден Петко направихте ! Разбирам какво искате да кажете, прави сте, но конкурса още не се е провел, а вие започнахте да говорите колко е мъртво роден едва ли не.
Колкото и тъпо да звучи, отнякъде се почва. Факт е, че такова нещо се провежда за пръв път, поне в този си вид, някъде из България. Просто не бива да пускат ефирните телевизии да отразяават събитието, защото те ще са хората, които ще го обърнат на асоциации с подобен тип формати и ще окепазят цялата работа.
Иначе евала, аз пък пожелавам най-чистосърдечно, без грам сарказъм, успех на участници и организатори, първата крачка е най-трудна
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mitko_palauzoFF 8.05.2010 16:20:21 отговори + 0 0
Вече повече от 20 години преход е ясно едно - "Партия велика все още води, нашия победен строй!" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


magnum 8.05.2010 15:55:40 отговори + 0 0
Поредният жалък напън да се развива нещо,което за съжаление не се развива по естествен път в България.Не конкурсите са решението,а разбиването на омагьосаният кръг-недостатъчно групи с уникален стил и професионално представяне,причината,пък за което са основно ограниченият човешки ресурс на нашта територия и оттам по-малката вероятност да има наистина талантливи творци,липсата на пари,което спъва част от дори талантливите да не могат да се развиват както трябва,липсата на желание и оттам на инвестиране от страна на промоутъри в "рискови" стилове и оттам липсата на хора по клубовете.При тва положение е ясно,че разбиването на кръга е много труден процес и провеждането на конкурси от този тип може и да е с добри намерения,но за съжаление не е в състояние да го разбие. Едни 5 хиляди лева и издаване на диск на някоя група не променят цялата схема,колкото и песимистично да звучи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Я! 8.05.2010 15:00:14 отговори + 0 0
И к'во сега?...След като някои с пари се юрнаха да "търсят таланти" и да изкарват още повече пари от това, сега явно е ред на всички мераклии без пари, да се опитват да правят формати в търсене на "таланти". След като и феновете се уморихме да наливаме малкото останали парици в ежемесечни и ежеседмични големи концерти, започнаха да ни мъчат и с конкурси...
Не благодаря!

"Целта на конкурса е да съдейства за развитието на творческия талант и да създаде една нормална атмосфера за работа и бъдеще на младите музикални творци в България"
- Дотук идеята е мъртво-родена. От такива неща никой не се нуждае - нито групи, нито фенове. Най-малкото защото "развитие на творческия талант" ще има за някои, а за други ще е поредно излизане на сцена.

"Друг позитивен ефект за участниците – независимо от това кой ще спечели – е възможността те да се поставят в една конкурентна и професионална среда и да разберат повече за себе си като група – как стоят на голяма сцена и как звучат като цяло."
- "...независимо от това, кой е спечели..." - обикновено този израз винаги ненужен израз прикрива упоменава, че избора е вече направен и е въпрос на време (и едно малко конкурсче) да се оповести "спечелилият". Хайде стига! "Мис Свят" е нещо различно и тези лафове не са ни нужни...ама хич. От друга страна, единствената реална конкурентна среда е пазарната. Там е и пътя към професионалното израстване. Всички видяхме откъде тръгна и до къде стигна Тома. Стига ни толкова. Ако пък и една група не е разбрала нищо за себе си и не знае "как звучи като цяло" още на репетиции... Моля ви!...Само не това!...Много ви моля...

"Качеството на изпълнителите ще бъде оценено от професионално жури в 5-членен състав: Звездомир Керемидчиев – Звезди, Иво Дионисиев, Елка Паникян, Светлин Стайков, Иван Енев. Това са доказани професионалисти във всички сфери на музиката – артисти, журналисти, преподаватели"
- От този състав май знаем само за Звезди - останалите "журналисти и преподаватели" от кои сфери на музиката са? И какво тук значи думата "качество"? Ако една група е добра, това обикновено си проличава и без конкурс.


Абе това е някаква страшна глупост! Остава пари да поискат, за да им гледаме сеира и ще падна. А кои са Spectrum Event Agency? ...световно НЕизвестни промоутъри, борещи се да достигнат висотите на NMA, Tангра и Дегрис ли?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DirtyDream 8.05.2010 13:39:58 отговори + 0 0
"Качеството на изпълнителите ще бъде оценено от професионално жури в 5-членен състав: Звездомир Керемидчиев – Звезди, Иво Дионисиев, Елка Паникян, Светлин Стайков, Иван Енев. Това са доказани професионалисти във всички сфери на музиката – артисти, журналисти, преподаватели."

WTF ?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".