Обвиняват U2 в плагиатство на песента "The Fly" от "Achtung Baby"

28 фев 2017, 14:23 ч. 710 / 7 3
пред./следв.

   Британският певец и композитор Paul Rose е завел съдебен иск срещу ирландските рок легенди U2, обвинявайки ги, че са "откраднали" части от неговата песен "Nae Slappin" за своя хит "The Fly", който е и първи сингъл от класическия албум на бандата от 1991 г. "Achtung Baby".

   Искът е заведен в съд в Ню Йорк, предстои да бъдат оповестени официалните позиции на U2 и издателите им "Island Records"Rose твърди, че Bono и компания са слушали негов демо запис, предаден на лейбъла в края на 80-те години на миналия век. Обезщетението, за което ищецът претендира, е 5 милиона USD.

 

u2



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


:-) 1.03.2017 08:46:46 отговори + 1 0
Британец съди ирландци в САЩ, те ти глобализъм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 28.02.2017 16:33:10 отговори + 6 0
Демек е разбрал за плагиатството 25г. по- късно? Може.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пикси 28.02.2017 14:48:43 отговори + 8 2
Чух парчето. Има общо с "The Fly" точно колкото "The Fly" има общо с "Издислав" на Фики. Но не пречи да се опита да измъкне някой лев, де. Според мен би имал далеч по-голям шанс, ако за същото това парче съди не U2, а Joe Satriani или Steve Vai, но той си знае най-добре Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".