ODDLAND и TROPE се присъединяват към концерта на SOEN в София на 16 октомври

14 юни 2024, 15:17 ч. 277 / 42 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Две групи се присъединяват към европейското турне на прогресив рок супергрупата SOEN, което ще мине и през България на 16 октомври в столичния клуб Joy Station.

Имената на двете групи са ODDLAND & TROPE.

Финландската прогресив метъл формация ODDLAND са създадена през 2003 г. в град Турку. Групата сплотява агресивни тонове, просторни текстури преплитащи се в мелодичност. Дебютният им албум ‘The Treachery Of Senses’ излиза през 2012 г., миксиран и мастериран от Dan Swanö (Edge of Sanity, Katatonia, Bloodbath). Записът бива посрещнат с множество критични овации, включително похвали и първокласни публикации в Rock Tribune, Metal Hammer и Inferno, възхваляван като един от най-добрите прог-метъл албуми в Финландия! През 2016 г. следва запис на великолепен втори албум - ‘Origin’ във Fantom Studios (Insomnium, Korpiklaani, Oranssi Pazuzu), след което е смесен и мастериран от Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames, Dimmu Borgir) и издаден по целия свят чрез Sensory Records. Третият албум на Oddland излиза през 2022 г. и носи името ‘Vermilion’. С безумно удивителна продукция, отвеждаща слушателя във вселената на Tool. ‘Vermilion’ не е нищо друго освен шедьовър от продуцентска гледна точка, който съчетава всичко, което любителите на прог музиката обичат. Миксиран и мастериран от Carson Slovak и Grant Mcfarland (Black Crown Initiate, Rivers Of Nihil)

Trope е алтернативна рок група с прогресив елементи, включваща вокалистката Diana Studenberg и китаристът продуцент Moonhead. Групата е създадена през 2016 г. като през следващите няколко години се занимава с писане и запис на демота, които се превръщат в дебютния им албум ‘Eleutheromania’. През 2022 г. Trope тръгват на дълго турне като съпорт на Pineapple Thief, последвано от щатско турне със Symphony X и Haken. Тази година ще излезе официално и вторият албум на групата, който носи името ‘Dyad’ . В него участие ще вземат световно признати музиканти като Gavin Harrison (Porcupine Tree, The Pineapple Thief), Ryan Van Poederooyen (Devin Townsend), Gunnar Olsen (Puscifer).

Билетите за концерта на SOEN – ODDLAND – TROPE могат да бъдат намерени в мрежата на Epay.go. Цената на един билет е 50 лв., като в деня на концерта на 16 октомври и на място ще са по 60 лв.

ФБ събитие: facebook.com/events/3269771086649674
Линк за билети: https://epaygo.bg/1922756893

 

oddland



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".