Официална информация за съпорта на концерта на MOONSPELL в София

13 сеп 2016, 11:22 ч. 1290 / 6 2
пред./следв.

   MOONSPELL, THE FORESHADOWING и ELEINE за рождения ден на WeRock.bg

   Както знаете, култовите MOONSPELL ще гостуват у нас на 6 октомври от 19:00 ч. в клуб "Mixtape 5", София. Събитието е по повод 15-ия рожден ден на WeRock.bg и е част от "Road To Еxtinction Tour 2016 (part V)" в подкрепа на последния и много силен албум на групата. Преди това ще видим и чуем специалните гости на събитието дуум/готик бандата THE FORESHADOWING, а първи на сцената ще излязат симфометълите ELEINE.

   THE FORESHADOWING са създадени през 2005 г. от идеолога и китарист на групата Alessandro Pace. По-късно към него се присъединяват Andrea Chiodetti, Francesco Sosto, Jonah Padella, Marco Benevento и Francesco Giulianelli. В този си вид групата издава трите си албума между 2007-а и 2012-а, отреждащи им достойно място на световната дуум и готик сцена.

   Дебютният им албум "Days of Nothing" ("Candlelight Records", 2007), вторият "Oionos" ("Cyclone Empire", 2010), както и последвалият "Second World" ("Cyclone Empire", 2012) са много добре приети и с много добри отзиви от критиката и феновете. Това изстрелва групата на сцената на едни от най-важните фестивали в Европа като "Summer Breeze", "Rock Harz", "Wave Gotik Treffen", "Stoner Hand of Doom", "Legacy", "Mayday Rock Festival" и "Summer Darkness". В началото на 2013 г. барабанистът Jonah напуска групата и на негово място сяда Giuseppe Orlando (екс-NOVEMBRE, екс-AIRLINES OF TERROR).

   След излизането на "Oionos" и "Second World" на северноамериканския пазар THE FORESHADOWING стават част от турнето "Voices from the Dark Tour" в САЩ и Канада заедно с MOONSPELL, MARDUK, INQUISITION и DEATH WOLF, където предизвикват интерес сред голяма част от феновете, посетили тези концерти. През 2013 г. участват интензивно в европейското турне "The Morning Never Came" заедно със SWALLOW THE SUN и ANTIMATTER, последвано и от италианско такова заедно със SATURNUS, DOOMRAISER и SHORES OF NULL.

   Този наситен на участия период е последван от двегодишна тишина около групата, през което време групата създава материал за поредния албум. Новият опус, наречен "Seven Heads Ten Horns", излезе на 22 април тази година. Албумът съдържа типичното THE FORESHADOWING настроение с някои нови епични, тайнствени и в същото време зловещи елементи, които ще ви поведат в безкрайно пътуване от миналото към бъдещето на човечеството. Албумът е издаден във формат на дигитална книга, а страхотните визии са дело на Seth Siro Anton, създал едни от най-добрите визии на PARADISE LOST, MOONSPELL, SEPTICFLESH и други.

   ELEINE е симфоник метъл група, носеща артистичното име на вокалистката си Мadeline Eleine Liljestam. Съблазнителни, стилни, великолепни. Всичко започва през 2011 г., когато изпълнителният директор на "Cardiac Records" се свързва с Еleine. След като известно време я "наблюдава" в социалните мрежи, слушайки изпълненията ѝ, той решава да започнат съвместна работа.

   През 2012-а към ELEINE се присъединява Rikard Ekberg, който е автор на песни и настоящ китарист на групата. Много бързо натрупват достатъчно материал, за да започнат да създават група. Скоро намират и привличат към идеята тримата много талантливи David Eriksson (барабани), Sebastian Berglund (клавишни), Andreas Martensson (бас), с които ELEINE се превръща в пълноценна група. Имат издадени два сингъла ("Gathering Storm" и "Land Beyond Sanity"), като последният излезе през март 2015 г. На 18 април тази година се появи и едноименият дебютен албум на групата, приет повече от добре навсякъде, където е представен.

   Дамата Eleine e позната и търсена като модел в сферата на готик и ъндъргаунд културата. Дали представя бельо, аксесоари, обувки или стилни рокли, тя винаги е привлекателна и секси. В световен мащаб работи с утвърдените марки и компании като "Elegant Curiosities", "Odium Clothing", "Heartbreak Tattoo" и много други.

   Билети за шоуто се продават онлайн и в мрежата на Eventim в цялата страна (поръчай онлайн). Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на "Orange", "Пикадили", "Technopolis", "Техномаркет", "Usit Colours", "Outlet Alex", магазин "Яко", "На Тъмно", "Metal Heaven", "Фотосинтезис", "Office 1 Superstore", касите на "ИзиПей", билетен център НДК, Дворец на културата и спорта - Варна, Пловдив - билетна каса пред общината и бензиностанции "OMV".

   До деня на концерта билетите ще се продават на цена от 35 лв. В случай на налични места, в деня на събитието и на място в клуба цената на входа ще е 45 лв.

   Клубът не работи с резервации.
   Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
   Гардероб - упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

   Предстои оповестяването на още подробности и специален гост.

   Организаторите "BGTSC" препоръчват навременното закупуване на билети и спазването на реда в клуба!

   Официално и най-ново видео на THE FORESHADOWING:

 


   Официално и най-ново видео на ELEINE:

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ванко от Монтана 13.09.2016 16:49:39 отговори + 5 3
Вчера си взех билет Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallium 13.09.2016 11:31:06 отговори + 13 3
Очаква ни жесток концерт! Вече нямам търпение! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".