Официално изявление на "Most of Evil" за забавянето концерта на PAIN

27 апр 2009, 15:59 ч. 366 / 6 14
пред./следв.
Искаме да се извиним официално на феновете на PAIN, заради двучасовото закъснение на концерта. Знаем че обясненията няма да върнат неприятното преживяване, но се чувстваме длъжни да заявим още веднъж на всички посетители, че причината беше в дублирането на две събития на 25 април в "Blue Box", за което бяхме уведомени само един ден преди датата.
   Направихме всичко възможно да предотвратим абсурдната ситуация, дори разгледахме идеята да преместим шоуто в друга зала, но това изобщо не гарантираше, че ще бъде по-удобният вариант за няколкостотин души, които нямахме възможност дори да предупредим навреме. Ето защо избрахме "по-малкото зло".
   Все пак колкото и изобретателен и организиран да е човек, просто няма начин да се инсталира декор, осветление, бек-лайн и да се направи саундчек за по-малко от 3 часа. Точно за толкова се справихме - от момента, в който и последните балеринки напуснаха сцената, до момента, в който започна концертът.
   За щастие, самите PAIN, тур-мениджърът и техниците им приеха всичко с разбиране и с присъщата на големите музиканти и професионалисти рутина просто направиха възможното да си свършат работата по най-добрия начин.
   Същото се отнася и до нашите технически екипи и сценичните работници от българска страна, които бяха максимално експедитивни и точни в действията си. В този ред стоят и прекрасните музиканти от КЪЛН, чиято роля беше най-неблагодарна в цялата ситуация и те трябваше да тушират нетърпението от страна на изнервената публика.
   В един по-широк аспект, и в отговор на логичните забележки, които ще последват, че това не е първото закъснение или провява на лошо отношение към публиката, бихме искали само да между другото да споменем, че в държава където за 90 процента от хората точните уговорки, професионалното отношение и честната дума са изрази без съдържание, колкото и да се старае, никой не е застрахован от издънки. Във такава ситуация, когато могат да се прецакат 1000 неща и всеки, от когото зависиш да те подхлъзне, без да му мигне окото, колкото и прецизен да си, просто няма начин да предвидиш всичко и да реагираш адекватно.
   Не се оплакваме, просто така стоят нещата. Искаме да кажем на всички, които са идвали и ще идват на организираните от нас концерти, че ние сме от една и съща страна на игрището – просто хора, които обичат музиката и любимите си групи и са готови да отделят от личното си време, средства и ентусиазъм, за да ги видят ТУК, в България на живо.
   В тази връзка, основното, което има смисъл е, че концертът на PAIN в събота беше едно от най-чудесните преживявания, които сме имали като фенове. Това беше събитие, което дълго ще се помни и ще кара стомасите ни да се свиват от вълнение, отново и отново, при вида на всяка снимка или клипче в "YouTube". Вярваме, че въпреки световната си популярност и преситената си откъм концерти програма, самата група също ще запомни първата си дата в София. Тур-мениджърът Ewo Pohjola сподели, че групата е изключително доволна от посрещането и от концерта като цяло. Залата, звукът, и естествено приемът на публиката според тях са били на много високо ниво, което надминава това на редица други дати от турнето.
   В крайна сметка, ние вярваме, че всяко събите, допринесло по някакъв начин за това чуждестранните партньори да ни нареждат сред нормалните държави, има смисъл и ни приближава стъпка по стъпка напред до реалностите в тях, с всичките позитиви от това.


   Most of Evil Music


Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ahriman 28.04.2009 23:43:31 отговори + 0 0
Ми дано Destruction не ги чакаме толкова време... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 27.04.2009 22:30:07 отговори + 0 0
Ако е гъзария да влезеш навреме за концерт и да си пиеш спокойно в залата - да! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

S-O-D 27.04.2009 21:34:39 отговори + 0 0
Подкрепям мнението, че съдържателите на клуба са виновни и ще припомня - същата ситуация се получи и на първата вечер от Hardcore X-Mas 2008 и беше забавно да се видят лицата на лелките и дечицата, които гледаха уплашено събралите се хора, повечето от които бяха с черни дрехи и бутилки в ръка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.04.2009 19:44:07 отговори + 0 0
" - 2009-04-27 16:56:58
Аз нямам оплаквания, влязох пред бара към 19,30 ч, взех си пиене и до 22 ч си седях пиейки на дивана Да му мислят тези, които са чакали да влязат в последния момент."

Гъзар го раздаваш нещо?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 27.04.2009 17:40:19 отговори + 0 0
Дам,Гани и компания са си професионалисти,но няма как да предвидиш това,което не зависи от теб.Вината е изцяло в стиснатите собственици на Blue Box...
Наистина всяват респект обаче,като ни разясняват ситуацията и се извиняват,макар че не са виновни!
Желая им повече късмет за напред и да започнат най-после да попадат на точните хора,които не ги "подхлъзват" .
Но няма значение,този концерт наистина ще бъде запомнен и ще остане в сърцата ни завинаги! Най-важното е,че и Пешо беше много щастлив,а радостта ми от това,че той е доволен и обеща пак да дойде,е неописуема!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Vivo 27.04.2009 17:23:51 отговори + 0 0
Вината не беше ваша. Браво за организацията! Все така напред! Дано следващия път някое алчно говедо не се издъни отново като собствениците на Blue Box. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.04.2009 17:00:00 отговори + 0 0
и аз за ХФ нямам оплаквания - влязох си като пич и си дръпнах само 3 бири като начало. който дошъл навреме - дошъл. А ко почнат всички да се обясняват за забавяне ... само като се сетя за Whitesnake ... и ми се ще да бях отишъл на Manowar! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 27.04.2009 16:57:44 отговори + 0 0
Да се чете 20,30 ч Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 27.04.2009 16:56:58 отговори + 0 0
Аз нямам оплаквания, влязох пред бара към 19,30 ч, взех си пиене и до 22 ч си седях пиейки на дивана Да му мислят тези, които са чакали да влязат в последния момент. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joro 27.04.2009 16:54:29 отговори + 0 0
Коментарът за държавата не ми хареса - дай като е шибана държавата, всички да се правим на мишки, а? Егати балеринките, да бяха ги преместили с 2-3 часа назад... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Lamb of God 27.04.2009 16:43:16 отговори + 0 0
В случая са виновни алчните собственици/съдържатели/уотевър на въпросната дупка Блу Бокс, които са се полакомили за още кинти от балеринките. Да кажем, че за пръв път се прави концерт там и те да не знаят колко време отнема подготовката, да им простим невежеството. Но те знаят много добре. Така че, ако ще сочим с пръсти и ще псуваме, трябва на тях да се гневим.
Доста е виновна и охраната, която пусна част от хората във фоайето, а след това прекрати достъпа, като междувременно изобщо не контролира колко народ се натъпка в предверието с касата, където съответно положението беше доста драстично. Още по-виновна е и че след това отвори половин врата и един късаше билети, докато другите стояха наоколо и се чешеха по топките.
Цялото висене и забаване беше ужасяващо вбесяващо и изнервящо, и ако не знаех, че със сигурност ще си заслужава, щях да си тръгна.
Смятам, че е крайно време промоутърите (малки и големи) да седнат заедно и да помислят дали пък да не вземат най-после да направят нещо по въпроса с клубовете и местата за концерти. Вярно, че е криза, ама тя няма да трае вечно, а и така като гледам количеството концерти и как добре се продават, техният бизнес май не страда особено от нея.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

obZen 27.04.2009 16:39:07 отговори + 0 0
А защо кютуците от ABVPro не се извиниха на феновете, когато се поусраха на концерта на BLOODBOUND/SABATON/HAMMERFALL? Евала на Most of Evil! Поне не се скриха като ония Голтаци. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.04.2009 16:21:32 отговори + 0 0
"... държава където за 90 процента от хората точните уговорки, професионалното отношение и честната дума са изрази без съдържание ..." - добре казано, браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 27.04.2009 16:08:15 отговори + 0 0
Едни организатори да се извинят евалата за което. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".