Огън, дим и фойерверки оповестиха раждането на "Чудото" на ANI LO. PROJEKT

28 мар 2011, 08:07 ч. 487 / 2 10
пред./следв.
Българската рок певица Ани Лозанова представи новия си симфометъл проект ANI LO. PROJEKT и дебютния им албум "Miracle" с пламенно шоу в софийския клуб "Рок Театър" (до зала "Фестивална") на 25 март, Благовещение. Концертът бе в подкрепа на благотворителна кауза – кампанията на радио "Меджик ФМ" "Приказка безкрай – чудото си ти!". Ани Лозанова се представи в нова светлина, забавлява публиката с пироефекти и изпя за първи път на живо парчетата от новия си албум.

   Концертът бе открит от китариста Христо Кирилов, който напоследък се подвизава в Москва, а на клубната сцена изпълни китка от класически мелодии. Програмата продължи след 22:00 ч. със струнния квартет STRINGS, известни от двете си изяви като подгряваща група на финландците APOCALYPTICA в Каварна през 2006 и 2008 г. Дамите изпълниха няколко авторски композиции, а началните и финалните щрихи в половинчасовото им представяне бяха очертани от кавъри на APOCALYPTICA - "Bittersweet" и "Peace". "Агресия и нежност", думите, с които Ани Лозанова характеризира Ради, Дора, Вени и Нора, напълно им прилягаха.

   Публиката вече наброяваше над 300 души, когато малко преди 23:00 ч. Ани Лозанова стъпи на сцената с колегите си Kossy D (барабани), Калин Жечев (клавишни), Владо Тодоров (китари) и Страхо Булянски (бас). Рок дамата показа и приятни вокали в класически стил, но без да преекспонира този тип пеене в опити да имитира Tarja или Simone. С мярка бяха и влиянията в инструменталите, сред които се разпознаваха големите в симфо- и готик метъла като NIGHTWISH, WITHIN TEMPTATION, LACUNA COIL и др. От първата "What You Sow, You Reap" до последната "Slip Away", песните бяха мелодични, заразителни и на европейско ниво. Сред тях беше и презаписаната на английски език "Не мога да заспя" от 1998 г. - сега озаглавена "Cannot Fall Asleep" – както и едно парче, чийто автор е Stephan Lill, китаристът на немската прогресив банда VANDEN PLAS, на име "Ark of the Covenant". Акцент в програмата беше кавърът на "Give In To Me" на Michael Jackson, също включен в траклиста на албума. Заслужава си да се отбележат огнените, димни и светлинни ефекти, които украсиха шоуто, както и активното участие на дамите от STRINGS по време на целия концерт.

   Качествено реализираната продукция не е случайност, тъй като през последната година и половина, докато Ани Лозанова е работила по албума с колегите си, техен наставник и продуцент е бил прогресив вокалистът Ian Parry (екс-ELEGY, CONSORTIUM PROJECT). В албума е включена и версия на песента "Miracle" в дует с него и Ани Лозанова обеща при следващи свои представяния да доведе Parry и да изпълни с него дуета на живо.

   "Miracle" излезе официално в Германия на датата, когато беше представянето му в клуб "Рок Театър" в София и до края на шоуто дори нямаше дискове за продажба. Почти в полунощ отнякъде се появи кашон, който Ани Лозанова трескаво разопакова на сцената пред очите на зрителите.

   Желаещите да продължат забавлението останаха в клуб "Рок Театър" до малките часове под звуците на класически рок парчета, поляти с литри бира. За тези, които още не са посещавали клуба е важно да знаят, че на входа посетителите получават членска карта, която зареждат със сума по желание и така, докато се наслаждават на напитките си, няма нужда да ровят за портфейл, а само да подадат картата на някоя от усмихнатите дами, които сервират.

   От продажбата на билети за концерта на ANI LO. PROJEKT бяха събрани 1709 лв. в подкрепа на благотворителната кампания на радио "Меджик ФМ" за закупуването на апарат за ранна диагностика за Онко-хематологичната детска болница (СБАЛ). А благодарение на "Рок Театър" родната рок сцена се пооживи след зимен сън.

Florimel
Снимки: Ганчо Ангелов





Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Влади Фиданова 7.04.2011 10:27:33 отговори + 0 0
Благодаря за поднесените емоция, чувства, страст и чудесна музика! Като себеуважаващ се егоист ще се цитирам:
Ани... когато си мислиш за нея, говориш за нея, или слушаш невероятният й глас в главата ти се настаняват милион и едно определения... Прекрасна, силна, войн, истинска, нежна, дете, страстна, огън, добрина, лед, любов, агресивна, смела, красива, победител... всъщност, винаги някъде дълбоко в себе си си знаел, че тази жена умее да говори с драконите... защото е КРАЛИЦА! Слава Богу, че най-накрая в България си имаме истинска Rock Queen! Пожелавам ви от цялото си сърце успех!!! и... God save the Queen!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

марто - лдд (лошите 30.03.2011 00:56:21 отговори + 0 0
анонимни злобни гномчета !!! аиде дайте да си видим именцата а??? или само зад монитора сте силни??? другиа път елате и ако ви стиска оплуваите пред сцената !!!!! беше невероятно и за ценители :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.03.2011 22:19:45 отговори + 0 0
Някой знае ли къде ще се продава албума? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

А3 28.03.2011 21:18:44 отговори + 0 0
Който не е присъствал и не е чувал може само да си злобее... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

XoXo 28.03.2011 18:26:54 отговори + 0 0
Евала мацки! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Vanko Mimi 28.03.2011 15:50:55 отговори + 0 0
Жестоки.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вени 28.03.2011 14:37:05 отговори + 0 0
много добре си се справи който не е дашъл е загубил много Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.03.2011 12:00:18 отговори + 0 0
От всяко дърво свирка не става!По-добре да се занимава с нещо друго! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

това вече е прекален 28.03.2011 10:38:38 отговори + 0 0
УЖАСИТЕЛНО!!!!!!!! Жена, млъкни ,бе, иначе ще си отрежа някое ухо/ сори за плагиатството/ ама като не става не става/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.03.2011 08:51:04 отговори + 0 0
браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".