Олдскуул траш мания с DEATH ANGEL и още четири банди на 17 март в София

18 мар 2011, 01:23 ч. 605 / 8 20
пред./следв.
"ShadowLand Music" продължават с култовите концерти. След изстъпленията на CORPUS CHRISTII, BELPHEGOR, WATAIN, SVART CROWN и др., организаторите пресякоха стиловите граници и поканиха DEATH ANGEL – група от златните години на траша. При първото си гостуване у нас американците доведоха непознатите ADIMIRON (Италия), ROOTS OF DEATH (Швейцария) и RESISTANCE (Белгия) и много добре известните ни гърци SUICIDAL ANGELS.

   Още от ранния следобед пред клуб "R.B.F." – София започнаха да се събират фенове на класическия, стар, як олдскул траш. По същото време групите, които бяха пристигнали още в 10 сутринта, подреждаха сцената. Около 14 започна и саундчека. С приближаването на началния час на концерта все повече фенове в ластици, кецове и елечета с нашивки започнаха да се събират пред клуба. И макар основната банда DEATH ANGEL никога да не е идвала у нас и фактът, че след повторното си събиране е на гребена на вълната – това не се оказа достатъчно, за да напълни залата. Което за пореден път идва да покаже, че за актуални имена от екстремната сцена у нас публика няма. Или има, но тя е прекалено рехава. Но шепата фенове обикновено компенсират малкия си брой с качество. Така се получи и сега – малко над стотина фена, които, колкото и клиширано да звучи, наистина знаеха защо са там и какво правят.

   Началото бе малко след 19 ч. Първи за около 20 минути сцената поизметоха италианците ADIMIRON. Чудни хора живеят на Апенините – свирят, правят интересни неща, но така и не успяват да създадат нещо оригинално. Копията са прекалено много. За това и Италия все още няма своята Голяма банда, пълнеща стадиони. Дет-траша на ADIMIRON се понрави на малцината ентусиасти, които вече пиеха бира в клуба. ROOTS OF DEATH предложиха трийсетминутен траш, с много дет и метълкор елементи и дори грайнд вокали. Швейцарците успяха да си извоюват на няколко пъти одобрителни викове. Но така и не съумяха да предизвикат искания от тях съркълпит. Интересът към съпорта клонеше към замръзване. Най-тежката банда за вечерта RESISTANCE помачка сцената с деткор, посвири колкото предшествениците си и освободи мястото си на SUICIDAL ANGELS. Които просто помляха със силен и здрав олдскул траш от онзи, изпечен в пещите на Германия. Дори и без да са оригинални, гърците успяха да увлекат маниаците и първото по-сериозно раздвижване дойде именно на тяхното изпълнение. Вокалистът Nick не спираше да величае публиката и да благодари за посрещането. А то си беше много повече от рутинното "топло". Клубът беше разтърсен от най-доброто от трите дългосвирещи диска на групата. Химията действаше, а енергията завладя и най-апатичните зрители.

   Дойде ред и за най-голямата група на вечерта – класическата траш банда от Bay Area - DEATH ANGEL! Големи! И като музиканти, и като изпълнители, и като хора. През целия ден Mark Osegueda, Ted Aguilar, Rob Cavestany, Damien Sisson и Will Carroll не отказваха да се снимат с никого, не пренебрегнаха нито един предоставен за подписване плакат, билет или просто лист и размениха по няколко думи с всеки, който ги заговореше. На сцената DEATH ANGEL са ураган от енергия! Те свиреха пред около 150 души, но се раздаваха за хиляди. И публиката го усети. Онази същата публика, която знаеше за какво точно е дошла на 17 март в клуб "R.B.F." Тя получи здрав сетлист от 16 удара право в лицето и два кавъра или по-скоро части от песни на IRON MAIDEN и BLACK SABBATH. Каквото и да се каже за изпълнението на DEATH ANGEL все ще е малко. Тази група трябва да се гледа на живо! Не един или два пъти. Всеки път, когато момчетата са на сцената, ти трябва да си пред нея! Заразени от избухването на Mark и компания, феновете отговориха със здраво куфеене и на моменти доста брутално пого. Липсата на ограда пред сцената създаде така необходимата близост, за да може концертът да се превърне в нещо повече от рутинна изява. В изживяване, което ще се помни дълго. Съвършено владеене на инструментите, перфектен сетлист, присъствие на всеки един от групата, уникално изпълнение, енергия, енергия, Енергия...! И двама големи лидери - Mark Osegueda и Rob Cavestany. DEATH ANGEL е група, която знае как се прави шоу. Всичко започна с "I Chose The Sky" и приключи с "Thrown To The Wolves". Между тях – сила и мощ: "Evil Priest", "Buried Alive", невероятната "Veil Of Deception", новата "Relentless Retributuon" и старата вратотрошачка "Thrashers". Три биса, сред които и мачкащата "Lord Of Hate", а след това и множество автографи.

   DEATH ANGEL – още един концерт, без който едва ли концертния траш живот у нас би бил пълен.

   20-ина снимки от гига на хедлайнърите са налични в нашите фотогалерии.


Коментари   (20)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


hjdhrzcc 20.04.2012 22:29:10 отговори + 0 0
Y6uase juxxqvvvjgsw, [url=http://pjnaophxbsdd.com/]pjnaophxbsdd[/url], [link=http://gbviojgthrqc.com/]gbviojgthrqc[/link], http://vgjljzilxarz.com/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

! 22.03.2011 11:17:59 отговори + 0 0
Да живее авторът на репортажа! Много добре го е написал (той си знае кой е). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.03.2011 00:00:19 отговори + 0 0
...а пък Thrown To The Wolves беше свързано с The Ultra Violence. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

За пропусналите: 19.03.2011 16:54:01 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=fhABbzdiY3A
http://www.youtube.com/watch?v=YqAOlmb1SAc

СТРАХОТНИ!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 19.03.2011 01:00:54 отговори + 0 0
Много Sorry, че пропуснах, ама няма кинти.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.03.2011 00:21:28 отговори + 0 0
Да, кой го е писал? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BillTam 18.03.2011 21:53:44 отговори + 0 0
кой е автор на текста? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Digger 18.03.2011 21:01:56 отговори + 0 0
Направиха Purgatory на Maiden като инструментал. Бисовете: Lord Of Hate, River Of Rapture и Thrown To The Wolves.
Иначе концертът беше РАЗМАЗВАЩ!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock Thrashler 18.03.2011 17:22:58 отговори + 0 0
ADIMIRON - чудесан неравноделен thrash с препратки към Nevermore.Изненадата на вечерта!

ROOTS OF DEATH и RESISTANCE бяха грозен метъл-коре.Звучаха безлично и твърде модерно за тази публика!По време на изпълнението на вторите много хора дори седнаха на земята!!!

SUICIDAL ANGELS - култ...

DEATH ANGEL - невероятно!Heaven and hell беше вплетено в авторско парче, но Мейдън и трети бис съм ги пропуснал!!!Да не сме били на различни концерти???Щото сетлистът съществува.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 16:21:16 отговори + 0 0
Евала на ентусиазма на организаторите. Дано не са вътре от цялата работа. Кой каквото и да говори, малък пазар сме за тая "стока". Раздаване, нераздаване - организаторите не работят за "раздаване". Тъпо е толкова смешно малкото публика... Нормално би било 500 - 800 човека, но 150 (вероятно от които 50 "приятели")... Сори.
Иначе честито на присъствщите !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 18.03.2011 15:05:29 отговори + 0 0
кво пого в RBF бе Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2011 14:15:46 отговори + 0 0
бледа сянка на концерта от вторник Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

soregashi 18.03.2011 13:06:09 отговори + 0 0
Извинявам се, но екстремната сцена не е толкова "актуална" напоследък, че да бъдат Death Angel прекалено посетени. Не се заяждам, нито плюя, прост факт, въпреки че точно банди като тази заслужават повече внимание. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deville 18.03.2011 12:52:48 отговори + 0 0
Уникални Death Angel! Наистина специална група. Изгарящи, възпламеняващи и технични до безобразие!
Никой друг ли не забеляза, че басистът им е сякаш прероден Cliff Burton - и като постановка, и като свирене и като външен вид донякъде, включително до култовия Rickenbaker!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 18.03.2011 12:19:25 отговори + 0 0
Death Angellllll!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


967 18.03.2011 10:55:01 отговори + 0 0
хареса ми много повече, отколкото очаквах. най ме изкефи топузов!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

S-O-D 18.03.2011 09:26:20 отговори + 0 0
Death Angel бяха зверове, а звука беше идеален. Междудругото RESISTANCE са от Белгия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SepulTeraHead 18.03.2011 08:33:13 отговори + 0 0
Много любима банда, нямаше как да е иначе. Супер як концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dagon 18.03.2011 01:53:31 отговори + 0 0
Мда - тотална сеч! А барабаниста беше просто уникален изрод. Браво на Death Angel m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 18.03.2011 01:49:17 отговори + 0 0
Доволен съм- смазващо як олдскуул концерт, с тотално раздаване на публика и групите- с тежък и здрав саунд, яко куфеене, здраво пого , готин мърч и яко биразии...голема добрина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".