ONSLAUGHT свириха пред около 200 души в ч-ще "Христо Ботев" на 4 май

6 май 2008, 12:08 ч. 399 / 8 8
пред./следв.
Най-после и траш маниаците у нас бяха зарадвани с концерт по техния вкус, след всички дет и блек, хардкор, пънк, хеви, пауър и рок изяви. Виновници бяха "The Other Side", а мястото - читалище "Христо Ботев" в столицата. България беше част от балканското турне на ONSLAUGHT - отложено веднъж с близо месец и с една група по-малко (CARNAL FORGE имаха проблеми с промоутърите на самата обиколка). Независимо от това около 200 фена на траш метъла бяха пометени от британците с час и половина убийствен сет. Концертът започна малко след 18 ч. с първата съпорт банда - родните брутални веселяци COPROSTASIS. За 30 минути те представиха актуалния си дебют "35 Minutes of Skull-Smash-Terror Metal" пред почти празна зала, каквато често е съдбата на подгряващите банди. Пред още по-малко публика се изявиха постоянните спътници на ONSLAUGHT в тяхното турне EUFOBIA. Те бяха поуморени от пътя и недоспали - това е първото голяма обиколка на бандата и дано не и последната. Благо, Ники и Стеф забиха с ентусиазъм, но така и не успяха да привлекат в читалището публика, надхвърляща тридесетина души. Останалите стояха отвън пиеха, говореха и чакаха хедлайнърите. Пред почти празна зала излязоха и гърците SUICIDAL ANGELS. Техният олдскуул траш обаче успя да зарази феновете и малко по малко публиката започна да заема мястото си пред сцената. Шоуто на SUICIDAL ANGELS продължи около час, а най-голямото меле се заформи на последното им изпълнение - кавърът на SODOM "Ausgebombt" - сред публиката настъпи истински погром. Тела се мятаха от сцената, глави куфееха в такт, а в мелето се включи почти половината зала. Едно от нещата, които направиха добро впечатление, освен добрия звук беше, че паузите между групите бяха сведени до минимум. И докато публиката още си почиваше от изпълнението на гърците, на запис прозвуча интро, което предвести излизането на британската траш машина ONSLAUGHT. Sy Keeler, Nige Rockett, Andy Rosser-Davies, Jeff Williams и Steve Grice буквално отвяха и малкото скептици. Интензивен мощен траш, изсвирен с убийствено темпо и без излишни паузи между песните. Стейждайвингът и бодисърфингът бяха обичайни за цялото изпълнение на англичаните. Те пък разходиха публиката из цялата си, скромна за група с такава история, дискография, като наблегнаха на последния си албум "Killing Peace". Преди началото на всяка следваща песен, музикантите благодаряха за лудото посрещане. А те наистина бяха очаровани от родните фенове, заради снимките, прегръдките, ръкостисканията преди шоуто им. И накрая обещаха да се върнат, но не го казаха просто така, за да отбият номера, а наистина бяха искрени. Дори направиха три биса, като повториха на финала погрома "Burn". Страхотен концерт, на една страхотна траш банда, незаслужено останала в сянката на големите.

onslaught



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 21.05.2008 12:51:00 отговори + 0 0
Вече е ясно в София има около 250 души фенове на траша.
А Killing Peace е най добрия траш албум за 2007
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Armadno 9.05.2008 16:47:19 отговори + 0 0
Само мрънкаме, че групите не идват при нас, а като дойдат - 200 души, баси! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jugulator 6.05.2008 21:34:42 отговори + 0 0
абсолютно съм съгласен, че последният им албум къса глави, че концерта беше размазващ и че трябва да има повече подобни мероприятия в БГ. А иначе в периода, който визираш като "навремето" излизат албуми като Reign in Вlood, Coma of Souls, Release From Agony и Persecution Mania например, всички знаем на кои групи, та е малко нелепо да се прави сравнение и да се говори просто за липса на късмет.по-скоро става въпрос за класа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik_Priest 6.05.2008 18:35:14 отговори + 0 0
Концертът беше супер, въпреки че успях да се раздвижа чак към средата на Suicidal Angels. Скъсах се от куфеене на 20 сантиметра от Sy! Дано има все повече траш концерти, защото просто си е страхотно изживяване. А иначе групата не е второразредна - лично аз на Killing Peace давам оценка 9-9.5/10. Просто навремето не са имали късмета на другите банди. То по прицнип си е така - групите, които стават големи и известни в даден стил са винаги броя на пръстите на ръцете ни, но това не означава, че няма по-добри от тях в "по-ниската" категория... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jugulator 6.05.2008 15:50:21 отговори + 0 0
само не разбирам защо според автора бандата е "незаслужено останала в сянката на големите".звучи някак доста пресилено. в смисъл пичовете наистина са много яка второразредна траш банда но т'ва че за тях е успех да свирят пред повече от 200 души е показателно, че си е съвсем в реда на нещата да не са сравними по никакъв начин с банди като Слейър, Криейтър и т.н.
инче най-якото по отношение на концерта беше, че се получи супер осемдесетарска олд скуул атмосфера.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sodom 6.05.2008 15:14:31 отговори + 0 0
страшен концерт стана. дано има повече такива траш прояви на родна почва. само ме е яд, че не свириха нито една песен от "In search of sanity", но това не е голям проблем. thrash for life!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

X_NRG 6.05.2008 14:52:44 отговори + 0 0
Беше касапница. Целият съм в синини и драскотини, но си заслужаваше! Кога ще се появят някакви снимки? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.05.2008 13:06:41 отговори + 0 0
сега ме е яд, че не отидох... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".