Оправдаха заподозрения за убийствата край езерото Бодом

8 окт 2005, 09:22 ч. 228 / 5 0
пред./следв.
63-годишният Nils Gustafsson, който беше обвиняем по откритото отново дело за убийствата на трима тийнейджъри край финландското езеро Бодом през 1960 г. (откъдето CHILDREN OF BODOM взимат името си), беше оправдан от съда на 7 октомври.
   Gustafsson, тогава 18-годишен, е бил спътник на жертвите, като единствен е оцелял, намерен окървавен и безпаметен близо до мястото на трагедията. Дълго време се е смятало, че децата са станали жертви на външен нападател, но скоро разследването беше подновено с използването на нова технология, която направи Gustafsson подсъдим.
   Съдът е приел презумпцията за невинност, до доказване на противното без съмнения, както и че твърденията на обвиняемия за загуба на паметта са достоверни.
   Прокурорът все още не е решил дали ще обжалва оправдателната присъда.

още за:

Nils Gustafsson
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".