Опровержение на PRO-ROCK.NET към обвинения отправени от "Тангра Мега Рок"

16 юли 2007, 17:00 ч. 91 / 2 0
пред./следв.
Преди четири-пет часа на редакционен мейл бе получено писмо от Distorment Metylski, което предаваме дословно:

На 18-ти и 19-ти август във Варна щесе проведе второто издание на пънк, хардкор и метъл фестивала "East Nose Attack". Организаторите "Зона 51 Booking" уверяват, че този път няма вероятност концертът да бъде прекратен от органите на реда, тъй като - освен уверението на кмета - тежест има и фактът, че в района, отдалечен на 15 минути от центъра на Варна с тролеи 82 и 83 (до спирка "Цирковата площадка"), няма жилищни сгради.

Ето и разпределението на участниците в "East Noise Attack II":

18 август (събота) - TRAGIC VISION (Германия), DEADRISE (Сърбия), ON OUR OWN, FACE THE TRUTH, ONE FAITH, ENVY, G.O.T.C., A-MORAL, MANICAL PICTURES, PLASTIC BO., PIZZA, LAST HOPE и INDIGNITY.

19 август (неделя) - THE WANTERS(САЩ), PRF (САЩ), UNDERDOGS, MINDOWN, OVERDAWN, BROTHERS IN BLOOD, EMPTY FACE, SPOT, CROWFISH, DEATH SQUAD, B.F.D.M., COLD BREATH и OUTRAGE.

Цената на билетите за фестивала все още не е фиксирана, но най-вероятно ще е 14 лв. за един ден и 20 лв. за двата, а предварителната продажба ще се осъществява в клуб "Зона 51" във Варна.

Миналото издание на "East Noise Attack" се проведе в София на 17-ти март и беше първата изява в столицата от доста години насам на мнозинството от варненските пънк и хардкор банди.

   Писмото е изпратено от поща в Abv.bg и е адресирано също така до други сайтове като: Rawknroll.net, Metal.Best.bg, Avtora.com, Irontrees.com, Stroeja.com, както и към телевизия "ММ" и предаването "Бруталика" по радио "Z-Rock" и др. По този начин горният имейл се явява прес-рилийз, изпратен до медиите и информиращ за предстоящо събитие.
   Новината, която пуснахме в резултат от него, може да видите тук. След още няколко часа забелязахме на сайта на "Tangra Mega Rock" към тяхната новина за "East Noise Attack II" няколко коментара от човек с псевдоним cynic, който всъщност е Ники Василев - новинарят на "Tangra Mega Rock" (екс-"ХАОС", екс-"Про-Рок"), обвиняващи ни, че сме копирали новината от тях (?!?) и включващи подигравки към 'Про-Рок' и неговия сайт, които няма да коментираме, тъй като това в случая е под нашето ниво.

   Ще завършим само с няколко съвета:
   1. Преди да отправяш обвинения, провери си фактите.
   2. Не позволявай личното ти отношение да взима връх над професионалната ти дейност.
   3. След като си сътворил "издънка", оправи нещата по възможно най-дипломатичен начин :-)


   ..... По-късно вечерта всички коментари към новината за "East Noise Attack II" на сайта на "Тангра Мега Рок" бяха премахнати. Въпреки, че на този етап не сме получили официално извинение за клеветите и хулите по наш адрес, готови сме да приемем въпроса за приключен. От своя страна също изтриваме коментарите към новината.

   В шестгодишната история на PRO-ROCK.NET сме изпратили няколко десетки писма към други сайтове, които са копирали некоректно новини от нас. Досега ние не бяхме получавали подобни упреци. Е, време беше да разберем какво е, ако и обвиненията да бяха неоснователни :-)

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".