Осъдиха бивш счетоводител на DEEP PURPLE за присвоени близо 3 млн. долара

1 май 2019, 09:13 ч. 1615 / 5 4
пред./следв.

   Бившият счетоводител на британските рок легенди DEEP PURPLE Dipak Shanker Rao е осъден на 6 години и 4 месеца затвор за присвояване на 2,87 млн. долара от приходите на бандата.

   Rao е работил за групата между 1992 и 2014 г. и е отклонявал големи суми пари от "Deep Purple Overseas Ltd" и "HEC Enterprises Ltd" в личните си сметки. Счетоводителят се е опитал да прикрие следите си като е изваждал присвоеното от отчетите и ограничавал достъпа до банковите извлечения.

   След това Rao е инвестирал откраднатото в няколко схеми за бързи печалби, всички от които са се оказали финансови пирамиди и той е загубил парите.

   Всичко е излезло наяве, когато през 2016-а бившият китарист на DEEP PURPLE Ritchie Blackmore заведе иск за неплатени 750 000 паунда от авторски права.

   Групата се опита да съди Rao за присвоени около 5 млн. долара, но магистратите са признали само 2,87 млн. от тях.

   DEEP PURPLE ще гостуват отново в България на 7 декември. Концертът ще се състои в зала "Арена Армеец". Билетите за събитието са с цени от 60 до 120 лв. (поръчай онлайн).

 

Deep Purple



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Malloy 1.05.2019 10:41:50 отговори + 9 3
Що за неграмотници ще наемат индиец за счетоводител.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ти пък 1.05.2019 10:55:20 + 9 3
Че то в момента кмета на Лондон е индиец. И едва ли има статистика за масовото навлизане на индийци в Англия, което далеч не е от вчера. След време сигурно и премиер индиец ще имат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Malloy 1.05.2019 13:01:09 + 10 3
То и в България има масово цигани, включая цигани депутати, ама ти ще си вземеш ли циганин да ти води сметките? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ти пък 1.05.2019 20:26:27 + 4 0
Може и да си взема, когато кмет на София е циганин, когато Главен Изпълнителен Директор на Гугъл е циганин, когато българските цигани са голяма част от компютърните програмисти в световен мащаб и т.н., и т.н. и също когато депутат в БГ е критерий за интелект и способности.

И как според теб 1992 година група като Пърпъл си избира счетоводител? Отива може би на трудовата борса в най-мизерния квартал на Лондон и наема този, който иска най-малко заплащане? Или по друг начин?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".