Още информация за концерта на MONUMENTS и VOLA в София

8 окт 2018, 11:09 ч. 582 / 9 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

MONUMENTS, VOLA, ATLAS и KADINJA ще гостуват за първи път в България по покана на EventEase. Подкрепата от българска страна е в лицето на джент/метълкор бандата 40 DAYS LATER.

Общият концерт на 5-те банди ще се проведе на 19 октомври в София и е част от мащабно европейско турне по случай новите албуми на четирете банди. Англичаните MONUMENTS издадават PHRONESIS, датчаните VOLA - Applause Of A Distant Crowd, французите KADINJA - Super 90 и финландците ATLAS - Primitive.

Мястото е зала „Универсиада-Изток“ бул Шипческии проход 2, a капацитетът на събитието е само за 600 посетители.

Monuments е банда, базирана в Лондон, със стаж от 11 години и със вече утвърдени позиции на prog/math/djent сцената. Като че ли има нещо вярно в лафа: „Monuments са това, което щеше да се роди, ако Meshuggah и Mastodon очакваха бебе.“ А и нали именно легендарната math метъл група от Швеция Meshuggah, уж, пое отговорността за пръкването на стила „djent“.

Новия албум на Monuments носи заглавието „Phronesis“ и излезе на 5 октомври чрез Cen-tury Media, което означава, че феновете в България ще се запознаят с него на живо още докато е топъл-топъл. На 3 август беше пуснат и видео клип към песента „A.W.O.L“ от него.
https://www.youtube.com/watch?v=W4sEXcolEy0

VOLA - djent банда от Копенхаген - е първият специалният гост на вечерта. Създадена през 2004г. в Дания, VOLA изкарва дебютния си дългосвирещ албум „Inmazes“ (Mascot Label Group) едва през 2015г. Ето ги сега през 2018г. вече набрали точки, продължават да вдигат рейтинга си с чисто нов албум, озаглавен „Applause Of A Distant Crowd“ и с пилотния сингъл „Smartfriend“, който вече е с официално видео:
https://youtu.be/bJSt7ISU1-w

VOLA са куул по всички параграфи - млади са, школувани са и умеят да задържат медала на модерното откъм хубавата страна. От тях очаквайте тежки парчета, прецизно изсвирени китарни партии, елегантно пипнати електронни подложки и не само познаване на стила, но и добър вкус на сол или с други думи - премерени съставки в точен грамаж.

ATLAS са една от най-актуалните финландски метълкор банди, определящи стила си като "Northcore” - смесица от тежки рифове, съчетани с примамливи мелодии и потапящи звукови пейзажи, вдъхновени от северния мрак. Премиерно ще ни зарадват с чисто новия си албум Primitive.

Kadinja е модерна, 5-членна, прогресив метъл банда, създадена през 2013 г. в Париж.

Първото им EP е издаденo през декември 2013 г. и е моменталически последвано от редица участия на фестивали като Lower Tuned, UK Tech Fest и Euroblast, където бандата свири редом до пионерите от прогресив метъл сцената като Heavy Metal Ninja, Skyharbor, Modern Day Вавилон и др.

Kadinja трескаво подготвя и следващия си албум Super 90’s , който ще бъде пуснат в края на 2018г. С амбицията да достигне до по-широка аудитория от тази на метъл сцената, този албум има тенденция да бъде по-концептуален, “по-рок” и с повече внимание към техническия подход. С този албум франсета искат да изкажат своят почит към ерата на 90-те. Албумът ще бъде издаден от лейъла Arising Empire, част от семействто на Nuclear Blast.

Българската джент/метълкор банда 40 days later ще има честта да открие концерта на 19 октомври и ще представи парчетата от дебютния си албум “Alterations”, който видя бял свят точно преди една година.

Групата е основана през вече далечната 2008 година и преминава през няколко трансформации, докато стигне до сегашния си състав, а именно Георги Спиров - вокал, Христо Занев - вокал/китари, Ангел Диков - китари, Ари на баса и Мартин Колев на барабаните.

Слушайте ги тук: https://40dayslater.bandcamp.com/album/alterations

***

*Събитието е без възрастово ограничение.

Бъдете част от мащабното шоу на 19 октомври /петък/ и непропускайте уникалната европейска djent и метъл инвазия в зала Универсада.

Билети „Ранно пиле“ на цена от 30 лв. може да намерите само в магазин „ЯКО“ (гр. София, ул. „Граф Игнатиев“ №43).

Стандартни билети от 35 лв. в цяла България от мрежата на Ticketportal.bg и на касите на билетопродавача в НДК, ОМV, На Тъмно и книжарници „Booktrading“.

Онлайн билети с опция принтирай вкъщи директно от:
http://bit.ly/MonumentsVolaSofia

Събитието във Facebook следете тук: https://www.facebook.com/events/2156518664561237/

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Рексис 9.10.2018 09:38:05 отговори + 2 4
Някога правен ли е метъл концерт в тази Зала Исток ?
Много несериозно ми се вижда организаторите да изберат точно това място. Звукът ще бъде ужасен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Няма значение 9.10.2018 10:00:40 + 5 0
Правени са в запат, юк и сефер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".