Още информация за предстоящия на 17-18 март "23 1/2h Rock It Marathon"

21 фев 2012, 21:10 ч. 419 / 6 3
пред./следв.
Организаторите на "23 1/2h Rock It Marathon" (София, 17-18 март) разпространиха следната информация:

   Рок ентусиастите от група SEVI забъркват първия по рода си 23 1/2h Rock It Marathon

   Събитието ще разтърси новия клуб Rock It на 17 и 18 март

   В средата на март в София ще се проведе първото издание на 23 1/2 h Rock It Marathon - нов фестивал за качествена авторска музика, в който ще се включат 30 банди от новата българска рок сцена. На 17 и 18 март в клуб Rock It цели 23 часа и половина ще звучи истински рок. Заслугата за уникалния маратон е на група SEVI, които организират събитието. Идеята се е родила от желанието им да съберат на едно място утвърдените имена от рок сцената в Бъгария и новите рок генератори, които не просто поддържат тази сцена жива и динамична, но й придават различен вид, изключително важен за развитието на рок музиката по родните земи.

   Организаторите от SEVI ще предложат на публиката в клуба утвърждаващ и въздействащ микс от рок музика – дело на три поколения. Специално внимание и място фестивалът 23 1/2h Rock It Marathon ще отдели на най-малките рок музиканти сутрините на 17 март и 18 март. Следобедните часове ще бъдат посветени на набиращите скорост тийнейджърски банди, а двете вечери ще бъдат запазени за утвърдените групи и качествения български рок, който изпълва залите и клубовете в момента.

   Sevi са дали подобаващо име на всеки от сегментите на събитието. Така най-малките музиканти ще се изявяват по време на препоръчителното за добър старт на деня – „Rock matinee”, в събота и нделя между 11:00 и 13:00.

   Тийн машините на рока ще се качат на сцената за – „Teen launch”, в събота и неделя между 13:00 и 17:00 ч.

   Сериозното разтърсване на клуб Rock It ще настъпва към свечеряване с изпълненията на най-интересните, стихийни и обичани рок банди напоследък в частта – „Rock it to the gorund”. В кулминацията на двете вечери феновете ще могат да купонясват с BEE IN THE BONNET, PROJECT ARCADIA, CHAINS, DAILY NOISE CLUB, GRIPP, BOXER, TOMA, BASTARDOLOMEY, VIPERFISH, NEMO, SALTRIVER, AUTOMATIC FLOWERS, JERIHON, ALLEY SIN, SEVI.

   Домакини на маратона ще бъдат Милена Славова и Звезди Керемидчиев, които са лицата на събитието. Те ще бъдат в клуба и в двата дни и всеки от музикантите ще може да обмени идеи с култовите рок титани. За необходимия тонус и градус в клуба ще се грижи водещият на събитието – удивителният Пеци Станоев.

   Инициаторите на фестивала 23 1/2 h Rock It Marathon са се заели с реализирането на амбициозния проект не водени от комерсиална цел, а с ясното съзнание, че предстоящият маратон ще бъде и своеобразен форум за обмяна на опит и идеи, за среща между българските музиканти, отдадени на рок музиката.
Неслучайно в концепцията си за събитието Sevi са намерили място и за най-младите изпълнители, които нямат друго поле за изява. Rock It Marathon ще им даде трибуна, ще ги запознае с утвърдените имена, ще ги вдъхнови с нови идеи и желание да продължават да правят музиката, на която са се посветили. Не на последно място фестивалът може да създаде основите на бъдещи ползотворни колаборации между участниците в него.

   В редките моменти, в които няма да звучи музика на живо от сцената, в програмата на събитието са предвидени и представяния на нови видеоклипове, специални срещи и изненади за гостите в Rock It.

   Цената на входа за рок маратона е достъпна за всички и е формирана на базата на желанието на организаторите да дадат възможност на максимален брой хора да се потопят в атмосферата на рока в чист, свеж и неподправен вид. Билетите ще са на стойност 5 лв. за всеки от двата дни и могат да се купят на място в клуба, на 17 и 18 март.

   В клуба ще има обособена мърчандайз зона, в която посетителите ще могат да си купят тениски и рекламни материали на любимите групи.

   Първото издание на 23 1/2 h Rock It Marathon би било невъзможно без подкрепата на магазин Яко, Клуб Rock it, Playground, MCI, Каменица, Bushmills, Metal Katehizis, радио Z Rock, Mysound.
   www.myspace.cpm/rockitmarathon
   www.facebook.com/23.5h.rockitmarathon
   e-mail rockitmarathon@abv. bg


   За организаторите:

   Група SEVI е създадена през януари 2010 г. от Sevi и Рали Велинов.
   Нестандартния софт рок стил на групата бързо печели интереса на публиката и медиите.
   Авторската музика на групата е добавена към „Златен фонд на БНР”. Някои от авторските песни на група SEVI са излъчени по европейски и американски радиостанции:
   IMradio USA, Radio 105.net Italy, Radio Sofia, RockSimphony Radio, Womens Radio USA, ManyMore Radio UK, WSF radio USA и др.

   На 24.06.2011 излизат първият официален сингъл и видео на група SEVI – „Can't Stand The Pain”. "Can't Stand The Pain" спечелва на SEVI и титлата "Група на седмицата" по "RockSimphony Radio" – Лима ( Перу )
На 11.11.11 излиза и вторият сингъл и клип на SEVI - "Limited Edition".
   Съвсем скоро предстои да излезе и дебютният албум на групата.

   www.sevi-sevi.com
   www.facebook.com/bandsevi

   Пълната програма на 23 1/2 h Rock It Marathon, както и новини за предстоящото първо издание на фестивала очаквайте скоро. Дотогава – Just Rock It!
Rock it 23 1/2 Maraton


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Пияна Вишна 22.02.2012 13:05:02 отговори + 0 0
Всъщност струва си, за да се даде шанс на групите в Бъгария. Има много групи, които на запис не са кой знае какво, но на живо правят страхотно шоу. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бате Пепи 22.02.2012 09:21:35 отговори + 0 0
само за project Arcadia си струва! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.02.2012 21:38:08 отговори + 0 0
PROJECT ARCADIAAAAAAAAAAAAAAA! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".