"Ostring Battle Bulgaria 2017" ще се проведе в края на март

27 фев 2017, 13:17 ч. 997 / 5 5
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Ostring е концепция, която е разработвана през последните години с цел да се премахнат бариерите между света на метъл музиката в Източна Европа и този в Западна Европа. Конкурсът Ostring Battle Bulgaria 2017 ще се проведе на 25-ти, 26-ти и 27-ми март 2017 г. в столичния клуб Live & Loud (ул. „Позитано“ 8). Вратите на клуба ще бъдат отворени на 25-ти и 26-ти март в 16:00ч., а първите групи ще се качат на сцената в 16:30ч. Всяка група, по правилник, трябва да изсвири авторски сет от 25-30 мин. и да успее да се справи със саунд- лайнчек преди изявата си за максимум 15 мин. Критериите за оценки на журито ще включват - усещане (предадена енергия), дрехи и грим, качество на изпълнението (инструментално/вокално изпълнение), сплотеност (облик като екип), показани умения по време на лайнчек и сценично поведение. Журито ще е съставено от пет члена – Албена Цолова-Бета (журналист - музикални сайтове We Rock, My Sound, списания ХАОС, Metal Hammer Bulgaria), Анжела Александрова (редактор на Metal Hammer Bulgaria, сътрудник на Мetal Кatehizis и Про-Рок, ко-водещ на култовото метъл предаване по програма "Хоризонт” на БНР – Събота (Неделя) ’98-2001; като част от екипите на О.Ч.З. и Wizard е продуцирала и популяризирала десетки български групи от екстремния ъндърграунд; съосновател и организатор на легендарния Дет Метъл Фест в Бургас; консултант в промоутърския бизнес), Николай Берберов-Бебо (музикант в URBAN GREY, LEEPRA DeLUXE, ALIEN INDUSTRY; саунд инженер и собственик на студио SubZero; продуцент и лайв озвучител с над 15 г. опит в звукозаписа и повече от 20 записани и продуцирани албума на родни банди), Hellbobz (музикант - вокали/китари в групите FYELD и MARAUDERS Inc., работи в Loud-Fi Studio) и Стефан Йорданов-Стифф (редактор в радио Tангра Мега Рок, журналист в списание Про-Рок, блогър в One Stiff Second, вокалист в INSMOUTH, REDRUM и TANGRA MEGA MULLETS). Ще се зачитат и гласовете на публиката, която ще гласува чрез билетите, които ще са на символична цена от 2 лв. Гласът на публиката ще се счита за 20%.

В края на всяка вечер ще бъде обявен съответния победител. Двамата победители от 25-ти и 26-ти март ще премерят сили отново на 27-ми март, когато ще се излъчи национален победител, който ще участва в международния финал в Румъния където ще бъде обявен победителят от конкурса Ostring. Голямата града на конкурса Ostring ще бъде връчена на победителя в международната фаза и ще представлява място в програмата на най-големия фестивал в Румъния, „Metalhead Meeting”. Класираните на 2-ро място ще получат като награда място в програмата на Rock'N'Iasi.

Записването за концерта е безплатно, а срокът е от 1-ви март до 20-ти март.

Пълният правилник и условия можете да прочетете тук: http://www.ostring.liveandloud.net/

Ostring Bulgaria 2017 ще се проведе с подкрепата на Music Division.

 




Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Язе 2.03.2017 14:38:24 отговори + 2 6
Какво невероятно жури с какви биографии по цял параграф... по всички показатели са стабилно зад Вакен... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shagrath 28.02.2017 10:19:25 отговори + 3 3
Сатанистки Блек ще има ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име 27.02.2017 19:05:25 отговори + 10 13
ТЪпня Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hater2 27.02.2017 13:43:58 отговори + 12 15
Еййй, ********* не им останаха на тези румънци бре!
Скъсахте ги от облизване!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ужас 27.02.2017 13:37:26 отговори + 14 19
Хора, спрете с тази глупост!
След миналата година не вярвам, че ще има кандидати.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".