Отказаха за десети път освобождаване на убиеца на John Lennon

24 авг 2018, 10:39 ч. 1264 / 4 7
пред./следв.

   Комисия за предсрочно освобождаване в САЩ отказа за десети път да даде свободата на Mark David Chapman - човекът, който на 8 декември 1980 г. застреля легендарния музикант от THE BEATLES John Lennon. През 1981-ва Chapman получава присъда от минимум 20 години до доживот.

   63-годишният убиец е зад решетките вече 37 години, като десет пъти подава молба за освобождаване и неотменно получава отказ. Трябва да минат две години преди Chapman да има право отново да иска свобода.

   В мотивите на комисията се казва, че той е извършил внимателно планирано убийство на световноизвестна личност, като единствената причина е престъпникът да придобие слава. Според комисията, това показва пълно незачитане на човешкия живот.

 



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Асен Карамфилов 26.08.2018 01:52:27 отговори + 1 2
Тази просъда според мен въпреки извършеното деяние е в пъти по-ниска от степента на престъплението!От друга страна отказа на Комисията по предсрочно освобождаване "хумано"му отказва освобождаване,защото в затвора му е осигурена защита,но излезе ли извън затвора,"ще бъде обезкостен"от почитателите на "Бийтълс" и мен самия....... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 24.08.2018 15:19:44 отговори + 8 8
Колкото до Чапман - той е зад решетките единствено за пред камерите. Не че наистина живее там. Както и Осама Бин Ладен (който е бивш агент на ЦРУ от 80-те), например, беше убит стотина пъти за пред камерите, но иначе си живее някъде на някое островче за сметка на ЦРУ. Нещо, което казах, когато го "убиха" за пореден път и самия Сноудън го потвърди префи някоя друга година...

Но нека не се отклоняваме от темата. Хора като Ленън вече просто не се допускат до медийното пространство.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 24.08.2018 13:18:28 отговори + 9 12
Странно как все още никой не го е убил зад решетките. Всъщност не е странно изобщо - Марк Чапман е агент на ЦРУ, специално изпратен, за да убие Джон Ленън и да поеме вината за пред камерата.

А Джон Ленън, чрез неговите послания за мир, любов и свобода, е имал прекалено огромно влияние над младите по онова време. В очите на правителството е бил опасен човек, а и не само той. Ако е искал е можел да започне революция с едно щракане на пръста си...

Защо винаги убиват хората, които не играят по свирката и правилата? Защо точно Ленън и Кенеди? Защо Мартин Лутър Кинг и Махатма Ганди? Защо не Барак Обама или Мадона например...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Верно ли? 24.08.2018 14:06:28 + 10 7
ЦРУ всеки ден праща агенти да гният по затворите, защото има толкова много, че се чуди какво да ги прави.

А другите ти глупости даже не си струва да ги коментирам...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 24.08.2018 14:14:03 + 9 6
Анти-терлик, как може да пишеш такива глупости. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 24.08.2018 15:14:28 + 7 7
Всеизвестен факт е, че борците за свобода и тези, които де опълчват на Системата, биват заличавани. Ленън е имал влиянието да започне революция и да настрои младежта срещу управляващите, след което да започнат бунтове и мирни протести. Не че такива е нямало. Хора като него в очите на властта са опасни. Именно тези, които се борят за мир, любов, свобода и справедливост. Те биват убивани.

В случая споменах Обама и Мадона като пример за марионетки, които си играят по свирката, срещуположно на братята Кенеди и Джон Ленън примерно. Които да отказвали да го правят - въпреки силата и влиянието си. Живеем в един измислен свят, заобиколени от пропаганда, където свободата, свободната мисъл и свободата на дловото отдавна явно са мит. Като в един роман на Оруел... забравих му името

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 24.08.2018 15:24:44 + 7 6
Анти-терличе, ти си живееш в "1984" (това е въпросният роман на Оруел), барабарцузамен и със световната конспирация, затова ръсиш "мъдри" мисли. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".