Отмениха северноамериканското турне на TAAKE заради обвинения в нацизъм

2 мар 2018, 08:25 ч. 1368 / 8 10
пред./следв.

   Култовите норвежки блекметъли TAAKE трябваше да започнат турне в Северна Америка в края на миналия месец. Концертите на групата обаче срещнаха сериозен отпор от местни антифашистки и правозащитни организации, които обвиняват групата в нацизъм и реч на омразата.

   Първо бе отменено шоуто на TAAKE в Ню Йорк, а след това - и цялата обиколка на бандата зад Океана. Противниците на групата откриват в някои от текстовете им реч на омразата, а особено фрапиращ за тях е случай през 2007 г. в Германия, когато фронтменът на TAAKE Hoest е излязъл на сцената със свастика, нарисувана на гърдите му.

   В официално изявление по повода бандата категорично отрича обвиненията в нацизъм и изказва разочарованието си, че не е успяла да се срещне с феновете си в Америка. Музикантите заявяват, че и текстовете, и изпълненията им на живо са форма на изкуство и не бива да се отъждествяват с личните им убеждения и политически разбирания.

 

още за:

Taake


Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феята на зъбките 5.03.2018 22:25:25 отговори + 1 0
Голям, мощен, норвежки, черен бастун за антифа!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пецо 3.03.2018 15:02:02 отговори + 2 0
То ако е за "езика на омразата", 99% от метъла трябва да се забрани. Американските групи и фенове би трябвало да ги защитят, Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Burner 2.03.2018 20:04:44 отговори + 1 0
Абе те били зли, ама некви по-зли им били шута ... смех! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 2.03.2018 10:38:09 отговори + 13 7
Какво, пак ли? Че колко пъти човека трябва да се "извинява" и обяснява, че каквото и да прави по време на концертите, всичко е за злото (почти буквално го цитирам). Taake е (много) добър музикант и добър артист, това е. Всичко е за шоуто. И на мен не ми допада цялото театралничене в стила, но слушам блек. Така или иначе това не е стадионен стил, на който не му изнася, да си стои вкъщи. А който иска да намери нещо, за което да се заяде, винаги ще открие. Колкото до САЩ и нацизма... абе не ме разбирайте погрешно, про-американски съм настроен (всичко с мярка, разбира се), обаче какво точно са видели те от нацизъм? Едно е да кажеш "да, симпатизирам на нацистите и мразИМ евреите", обаче е съвсем друго да видиш нацизъм в действие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cornhusker 2.03.2018 10:56:54 + 2 4
Ей сега ще бъдеш охулен за тва признание, че си про-американски настроен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hoest 2.03.2018 12:25:38 + 3 1
Кога? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мисли ама не мислиш 3.03.2018 00:00:28 + 4 1
Големо извинение, съдържащо наци глупости като untermensch. Не са много искрени тия извинения, макар че кой го знае кво точно му се случва в празната глава.

Иначе американките нищо не знаят за нацизъм, само да имали расово разделение маса време и даже и гражданска война по темата. Мисли преди да почнеш да сееш мъдрости...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ломоносов 2.03.2018 08:41:26 отговори + 18 3
Норвегия има ли някакви по-сериозни традиции, свързани с нацизма? За САЩ знам. Хенри Форд е един от най-големите и първи сериозни спонсори на Хитлер в началото на политическата му кариера. Що не вземат да затворят фабриките на Форд заради нацизъм? Сигурен съм, че и все някой някъде по света е нарисувал свастика на форда си Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Росен Атанасов 3.03.2018 06:54:22 + 1 0
Не е като да няма... Просто можете да поразровите в нета за Vidkun Quisling ако ви е интересно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 2.03.2018 08:38:25 отговори + 17 4
Свобода на словото в САЩ - ХА, ХА, ХА... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".