OUTLOUD стоплиха сърцата в хладната ноемврийска вечер

3 ное 2014, 10:28 ч. 402 / 4 7
пред./следв.

   Столичният клуб с новото име "Bar ZAR", по-известен като "8th Ball", приюти в хладната неделна ноемврийска вечер един камерен рок-концерт, който се превърна в свежа изненада за всички присъстващи. А може би прекрасното представяне не беше съвсем неочаквано, тъй като става дума за "главни герои" в лицето на групата на Bob Katsionis OUTLOUD. Последният едва ли се нуждае от представяне, тъй като е гостувал няколко пъти у нас с обичаната гръцка банда FIREWIND, а сега се представяше за пръв път със собствената си формация.

   Обстановката по време на събитието на 2 ноември беше изключително спокойна, благодарение на организаторите "Live & Loud" и домакините от клуба. Посетителите не бяха многобройни, но се чувстваха перфектно, почти като на гости у приятели.

   Първа на сцената се качи родната банда MARAUDERS INC. в състав: Хосе - вокали и китари, Хелбобз - китари, Аксел - бас, Ацата - ударни. Всъщност всички в групата пееха, тъй че определянето на водещ вокалист е съвсем условно. MARAUDERS INC. забиха с невероятен хъс и настроение ударния си рокендрол, който те определят като "все едно GUNS N' ROSES срещат DOWN", а може да се добави, че има и нюанс ню-метъл, плюс щипка лудост. Точно последното успя да се предаде на все още малцината ентусиасти в клуба и да повдигне градуса на настроението за следващите изпълнители.

   Втората банда, която се представи тази вечер, бе младата гръцка формация RELOAD. Тя е в състав: Kostas Tokas - вокали, Teo Ross и Tasos Lazaridis - китари, Marianiki Toka - ударни и бек-вокали и Elias Papadopoulos - бас, а продуцент и композитор на част от песните им е Bob Katsionis. Групата явно черпи вдъхновение от лиричните бардове в хард рока като EUROPE и SCORPIONS, а пеенето на Kostas Tokas неминуемо навежда на асоциации с високите трели на Klaus Meine. Представянето на RELOAD беше на много високо ниво и получи съответния отзвук от публиката. Редиците пред сцената се посгъстиха, а на нежните балади всички в клуба блажено се поклащаха в ритъм. Естествено, атракция, особено за мъжката част от феновете, беше Marianiki, която здраво млатеше кожите на барабаните. Симпатичната млада дама е сестра на Kostas. През цялото изпълнение на бандата Bob Katsionis се въртеше около сцената да "наглежда" своите "питомци". Всъщност това допринесе още повече за непринудената обстановка, тъй като междувременно той си кимаше и се поздравяваше с хората в клуба. RELOAD се оттеглиха под възторжени аплодисменти, несъмнено спечелили нови фенове.

   OUTLOUD се появиха някак внезапно на сцената и без излишно суетене се "заловиха за работа". Групата е с интернационален състав: американецът Chandler Mogel - вокали и гърците Bob Katsionis - китара, клавири, Sverd T. Soth - бас, Jim Scordilis - китара, Kostas Milonas - барабани. След кратко интро, бандата заби две парчета от последния си албум "Let's Get Serious" (2014) - резачката "Death Rock!" и по-среднотемповото "One More Time". Сърцатото изпълнение на Chandler веднага грабна и без това солидно подгрятата публика. Баладата "I Was So Blind", към която има направен и видеоклип, беше изпълнена с "активната помощ" на феновете.

   Трябва да се отбележат още няколко изключително завладяващи момента от сета на OUTLOUD. Първият беше изпълнението на "Ballad Medley" - "китка" от части на балади за клавир и глас. Bob Katsionis и Chandler Mogel демонстрираха нещо, което най-добре се описва с разговорния израз "скриха ни шапките". Виртуозният инструментал, едноименен с новия албум на групата "Let's Get Serious" пък прерасна в демонстрация на уменията на всеки музикант и любопитна загадка към публиката с комбинация от сола на най-великите метъл банди, като IRON MAIDEN, BLACK SABBATH и др. Към края на шоуто на сцената се качиха също Marianiki и Kostas от RELOAD за съвместно изпълнение.

   На самия финал музиканти и публика почти се бяха смесили и намалили до нула дистанцията между тях. Така, в много сърдечна атмосфера с аплодисменти и много усмивки, завърши тази прекрасна вечер за почитателите на мелодичния рок.

   За представянето на OUTLOUD могат да се напишат само суперлативи - беше невероятно приятна изненада, при това на съвсем камерно събитие. Освен перфектни изпълнителски умения, всеки от групата демонстрира и много приятно сценично поведение. Бандата определено заслужава участие на по-голяма сцена, а всички присъствали в клуба биха се радвали на нова среща с творчеството на тези талантливи музиканти.


HeathenHeart

outloud poster



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Лимец 5.11.2014 22:15:08 отговори + 0 2
Дано този организатор е разбрал вече, че това са неговите събития. В по-големите не го бива! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Warrior 6.11.2014 09:30:13 + 4 0
Този организатор вече се доказа, че го бива във всякакъв вид събития - от малки клубове, като концерта на Outloud и много други, през средно големи, като концертите на Arch Enemy и Arkona до Smokie в зала 1 на НДК. И всичките бяха на професионално ниво и с доволна публика! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Loko 3.11.2014 13:01:51 отговори + 6 2
Страхотен концерт - надмина очакванията ми многократно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Warrior 3.11.2014 12:09:23 отговори + 7 4
Перфектни групи и организация. И обидно ниска посещаемост от страна на българския фен, който за пореден път предпочете да пропусне, отколкото да се изкефи на талантливи и можещи групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Соломон Хюцлер 4.11.2014 18:34:53 + 2 2
Българският, както и всеки нормален фен, вече трябва да бъде изкушен по подобаващ начин, за да отиде на концерт! Не може фенът да е виновен. Българска е само себичността, с която сме склонни да се наказваме един друг и сами себе си! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анита 3.11.2014 12:07:03 отговори + 8 2
Вечерта мина съвсем спокойно, без ексцесии, без проблеми, за което благодаря на организаторите и клуба! Наистина бяхме много малко хора, но пък емоцията беше голяма. Лично аз се забавлявах много. И определено Outloud си ме спечелиха за фен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Евала! 3.11.2014 10:53:22 отговори + 8 5
Браво на Мародерите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".