OUTRAGE издават нов албум и го отбелязват с концерт в София

28 авг 2019, 08:44 ч. 528 / 7 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Дългоочакваният албум "Катарзис" на варненските хардкор легенди OUTRAGE излиза на 1 септември, а промоцията на албума в София ще бъде отбелязана с концерт във "Фабрика Автономия" няколко дни по-късно, на 5 септември. Специални гости на промото ще бъдат датските банди HEXIS и MORILD.

OUTRAGE са създадени през далечната 1996 година и въпреки че имат едва няколко издания до сега, бандата се наложи като една от най-важните групи в българската ъндърграунд сцена. "Катарзис" съдържа 14 нови парчета с текстове на български и най-тежкия и безкомпромисен звук, който бандата е правила до сега. Албумът е записан от Атанас Мачев и Тодор Войнски в студио "Плейграунд" във Варна, а миксът и мастеринга са дело на Мариус Костаке в неговото "Студио 148" в Букурещ, където той е работил и с друга българска хардкор банда - EXPECTATIONS. Графичният дизайн е дело на Гален Желязков, който е автор и на плаката за концерта в София.

Шоуто в София се организира от колектива на DIY Conspiracy и входът ще бъде свободно дарение. Освен OUTRAGE, във "Фабриката" ще чуем почернената хардкор банда HEXIS и атмосферичния блек-метъл колектив MORILD - и двете групи от Копенхаген. Това е трети концерт на HEXIS в България и е част от тяхното настоящо турне, което включва 120 последователни дати в различни градове на Европа.

HEXIS са може би най-здраво работещата група в европейската и дори световната DIY хардкор пънк и метъл сцена с най-дълго турнета, включващи дори и най-странните и затънтени кътчета на света. Техните концерти пък са известни с изключително хаотичната им музика и епилептичната атмосфера, създадена от блиц светлини и машини за дим.

OUTRAGE, HEXIS и MORILD на 5 септември във "Фабрика Автономия", входът е свободно дарение. Не пропускайте едно от най-уникалните предстоящи хардкор пънк и метъл шоута в началото на месеца!

 

още за:

OutrageHexisMorild
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


1234 28.08.2019 15:12:26 отговори + 1 0
Outrage са много яка група, но концерта е на адски неприятно място. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hatecore 4.09.2019 22:14:02 + 0 0
Концертът е на едно от малкото места, които подкрепя DIY културата, както и голяма част от ъндърграунд сцената. Заради фабриката се осъществиха някои концерти, които иначе никога нямаше да могат да се случат. И не на последно място - това е мястото, което подържа усещането за пънк и хардкор култура живо, а не платените сцени, баровете и т.н.

Фактът, че има кофти вид, си е факт. Както и е факт, че външният вид няма значение, при положение, че идеята и културата зад това място, са без еквивалент в града. На фона на много места в Европа, където се случват подобни събития, е направо луксозно. А и е първото място, което се старае да се самоиздържа без търговска цел. Не познавам човек, стига наистина да е вникнал в идеята на тази музика, който да не може да оцени всичко това. Фабриката е DIY пънк мястото в София, останалите заведения са си просто барове, които търсят клиенти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".