Ozzy Osbourne посети Аламо, за да се извини, 33 години след ареста му за уриниране върху паметник

7 ное 2015, 09:55 ч. 1369 / 4 2
пред./следв.

   Вокалистът на BLACK SABBATH Ozzy Osbourne посети отново историческата местност в САЩ Аламо - 33 години след скандалния му арест на същото място. През 1982 г. певецът е задържан за публично уриниране върху историческия паметник в чест на загиналите местни войници в Битката за Аламо по време на Тексаската революция.

   През 1835 г. американските заселници в Тексас, който тогава е в границите на Мексико, въстават срещу централната власт и обявяват Тексаската република. Битката за Аламо започва на 23 февруари и продължава до 6 март 1836 г. Мексиканската армия атакува Мисията на Аламо, близо до Сан Антонио. Около 200 тексаски войници се съпротивляват ожесточено в продължение на дни и убиват или раняват близо 600 мексиканци, преди да бъдат победени. Мемориалът в чест на този подвиг е основна туристическа атракция и се счита за свещено място от живеещите днес в областта американци.

   През 1982 г. Ozzy Osbourne е на турне в района и има сериозен проблем с алкохола. В опит да го спре да излезе навън и да посети местните барове, жена му Sharon скрива дрехите на музиканта. Това изобщо не е пречка за Ozzy, който напуска хотела, облечен в една от роклите на съпругата си. По-късно той е хванат да осквернява паметника в нетрезво състояние, уринирайки на него и твърдейки, че го е мислел за купчина боклук.

   В резултат на това на Ozzy Osbourne е забранено да свири в Сан Антонио чак до 90-те години на миналия век, когато дарява 10 000 долара на организацията, която поддръжа и възстановява мемориала. Певецът стъпва отново в Аламо обаче чак сега и поднася извинения за простъпката си. В интервю за "The Pulse of Radio" Ozzy признава, че за него историята преди Втората световна война е непозната. Той е роден няколко години след края ѝ и, по думите му, не знае нищо за събитията от по-рано.

 

още за:

Ozzy Osbourne


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феята на Смъртта. 10.11.2015 21:59:21 отговори + 0 1
Въпреки всичките му "странности", "мании" и "зависимости", въпреки всичките му "откачености", въпреки всичко, за мен той е Бащицата! Един от Най- невероятните вокали и композитори в историята на рок и метъл музиката! Ози е...просто Ози- Велик, Неповторим, Маниакален, Единствен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

стохи 7.11.2015 14:49:26 отговори + 4 6
....Забавна и приятна-донякъде-откачалка..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".