Пънк банди от Великобритания и Унгария ще свирят във Велико Търново за възстановяване читалището в с. Стефан Стамболово

12 яну 2023, 13:22 ч. 570 / 10 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Едни от най-влиятелната имена на модерната британска пънк и хардкор сцена Zero Again и Rash Decision ще акостират във Велико Търново на 28 април заедно с унгарската метъл хардкор група Escalate, за да направят уникално по рода си шоу в търновския бар "Мелън" (ул. "Независимост" 21).

Макар и създадени едва преди няколко години, Zero Again включват ветерани от емблематични британски пънк банди като Warwound, Flux of Pink Indians, Decadence Within и др. Техният басист и вокалист Ян Гласпър освен музикант е известен писател, автор на легендарни книги за историята на британската хардкор пънк и траш метъл сцена, сред които се открояват заглавия като "The Scene That Won't Die", "Burning Britain" и "The Day The Country Died". Траш метъл повлияната група Rash Decision и унгарците Escalate силно застъпват теми като правата на животните, човешките права и борбата срещу различни форми на дискриминация в своите текстове.

Концертът ще бъде с вход свободно дарение и всички събрани средства ще отидат в подкрепа реставрацията на емблематична къща в центъра на търновското село Стефан Стамболово, която предстои да бъде превърната в читалище и общностен център за хората от селото и региона. Проект "Градината" започна през 2022 г. от група близки до пънк сцената английски имигранти в Стефан Стамболово и получи огромна подкрепа и финансова помощ от местни хора от селото и от цяла България.

"Градината" ще бъде независимо пространство с нестопанска цел, създадено, за да запази миналото, да почете настоящето и да защити бъдещето. Целта на ентусиастите е да възстановят от развалините и руините една красива стара сграда и да я върнат предишния й блясък, създавайки независимо пространство за общността, достъпно за всички.

След концертът във Велико Търново и трите банди ще свирят на ежегодния DIY Mayday Fest пънк фестивал в София, а Escalate ще продължат своето турне с дати в Сърбия, Унгария и Австрия.

 

Солидарен концерт

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".