PARADISE LOST все пак свириха в София. И то как!

12 фев 2010, 22:13 ч. 793 / 9 100
пред./следв.
Въпреки отмяната на първоначално обявената декемврийска дата, нелепото отпадане на SAMAEL преди два дни и масовото недоверие в местните организатори "Нова музикална агенция", дало резултат най-вече в срамно ниската посещаемост, вторият концерт на всепризнатите британски готик метъл законодатели PARADISE LOST в България все пак се състоя. Натрупаните преди шоуто негативни емоции у събраните на 12 февруари 2009 г. в столичната зала "Христо Ботев" близо 500 почитатели на квинтета избледняха и се стопиха напълно в последните часове на въпросната петъчна вечер, заменени от усещане, близко до еуфория, и пълна отдаденост на музиката на групата, ето защо вече е абсолютно безсмислено да нищим кой, какво и как е можело и трябвало да направи, за да преминат съвсем гладко и приятно подготовка и очакването на събитието. Важното е, че събитие имаше, при това паметно - в най-положителния смисъл на клишето.
    Всичко започна в 20:50 ч. с падането на синкавия мрак в залата и прозвучаването на призрачна интродукция, дала началото на трепетно очакваното от половин десетилетие второ пришествие на "изгубения рай" в София. Както самият Nick Holmes бе обещал в интервюто си за "Metal Katehizis", PARADISE LOST свириха час и половина, поднасяйки ни половината песни от актуалния си албум "Faith Divides Us - Death Unites Us" (ревю) плюс двойно повече парчета от част от предишните си 11 студийни творения. Разбира се, във времеви отрязък от 90 минути групата нямаше как да включи в сетлиста си (поместен в края на настоящите редове) откъси от всичките си записи - не крайно неочаквано липсваха "представители" на "Believe in Nothing" (2001), "Paradise Lost" (2005), противоречивия "Host" (1999) и дебюта "Lost Paradise" (1990) - но и това, което получихме, бе повече от достатъчно.
    На първо място, получихме изпълнение с учудващо добър за тази зала звук. И китарите на Gregor Mackintosh и Aaron Aedy, и басът на Steve Edmondson се чуваха достатъчно отчетливо от началото до края на сета, а ритъмът, поддържан от новото попълнение в състава - шведският факир Adrian Erlandsson (екс-Cradle of Filth и At the Gates), когото с чиста съвест бихме могли да определим като най-добрия барабанист, когото PARADISE LOST някога са имали, на моменти едва ли не заплашваше да срути и без това порутеното спортно съоръжение в Студентски град. Единствено гласът на Nick Holmes леко се губеше на места, които обаче биваха успешно "запълнени" от стройния хор на публиката, пееща отдадено и с пълно гърло композициите на групата.
    Ударното начало на шоуто, дадено с "The Rise of Denial" от актуалното издание на квинтета, бе последвано от не по-малко агресивната "Pity the Sadness" от "Shades of God" (1992). Въпросният култов за мнозина трети албум на британците бе застъпен и от един от най-големите им хитове - "As I Die", прелял в извечната "Eternal" от уникалния за времето си "Gothic" (1991). "Draconian Times" (1995) бе почетен с "Enchantment", хитовият "One Second" (1997) - с едноименната ода, за великолепния "Symbol of Life" (2002) ни бе напомнено с "Erased" и безрадостно неземната "No Celebration", а за предпоследния диск на британците, "In Requiem" (2007) - с "The Enemy" и "Requiem". Логично, останалата част от съдържанието на същинския концерт бе "посветено" на "Faith Divides Us - Death Unites Us", с чийто едноименен представител започна и очакваният бис, продължил с "The Last Time" от "Draconian Times" и PL-евъргрийна "Say Just Words"...
    ...и точно тук, когато по план и график се очакваше шоуто да приключи окончателно и безвъзвратно, малобройната, но безусловно отдадена агитка пред сцената явно успя да трогне виделите какво ли не петима музиканти, съдейки по непредвиденото им и спонтанно решение (или поне така ми се иска да вярвам) да излязат за втори бис под формата на "Embers Fire". Вярно, след знаковата песен от не по-малко знаковия "Icon" (1993) всичко свърши наистина, но недоволни нямаше. Напротив - всичките няколкостотин души, престрашили се да дойдат в зала "Христо Ботев" в мразовитата февруарска вечер, за да видят идолите си, изглеждаха видимо доволни и с "напълнени" до пръсване души.

    P.S.: Позволявам си да изразя не само собственото си мнение, но и становището на не малка част от присъствалите на втория концерт на PARADISE LOST в София, че събитието щеше да бъде пъти по-качествено във всяко едно отношение (и най-вече откъм атмосфера), ако се бе провело в място като примерно побиращия 7-800 души клуб "Blue Box"... В тази връзка, като че ли не би било зле анонсираните от "Нова музикална агенция" предстоящи изяви на KATATONIA и ANATHEMA в столицата ни да се преместят навреме в зала с подобен (с други думи - адекватен) капацитет, за да не ставаме отново свидетели на срамно за групите посрещане от гледна точка на количество родни фенове... Добре поне, че качеството им неизменно е на най-високо ниво.

Envy

    Снимки от събитието може да разгледате тук, ето и сетлист на PARADISE LOST в София, 12.02.2010:
01. The Rise of Denial
02. Pity the Sadness
03. Erased
04. I Remain
05. As I Die
06. The Enemy
07. Eternal
08. First Light
09. Enchantment copied
10. Frailty from
11. One Second katehizis.com
12. No Celebration
13. Requiem
Бис 1:
14. Faith Divides Us - Death Unites Us
15. The Last Time
16. Say Just Words
Бис 2:
17. Embers Fire

още за:

Paradise Lost


Коментари   (100)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Силвия 21.02.2010 09:50:13 отговори + 0 1
Концерта беше велик, благодаря на групата за вълнуващото изпълнение , благодаря и на промоутърите че ги доведоха, на недошлите мога само да кажа - не ви е било там мястото, не сте дошли, това е живота Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

! 17.02.2010 09:33:01 отговори + 0 1
Забравяте, че Samael ги добавиха доста след обявяването на концерта. Повечето хора си взеха билети заради Paradise Lost и ги гледаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Серхио Гонсалес 16.02.2010 23:06:32 отговори + 0 0
НМА са знаели,че няма да платят билетите на Samael още декември месец!Промоционалните билети въобще не са били толкова,колкото е официално обявената бройка!На тия не само не трябва да се посещават концерти,независимо от групата!Те не трябва да се оставят да дишат - нула посещаемост!"Преданите" фенове дали като си платят за двойно в кръчмата и им донесат малко, ще махнат със щедра ръка?

И нека да не се обяснява,че съвременното озвучаване се прави за един човек в залата,който да седял еди-къде си!Ако залата беше пълна щяхме да си слушаме телефоните...като миналия път.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.02.2010 19:26:47 отговори + 0 0
Ето, много скоро, след почти проваленият концерт Samael/Paradise lost, в който Samael не дойдоха защото нашата "New misic agency" не им купила билети за самолета до София, Впросната "NMA" отново е на лов за шаранчета. Поздравления за чудесния улов от тогава, колеги от NMA!!! Не само, че не изпълнихте обещаното от вас, но даже и не си отворихте устите за връщане на част от парите на родните ни фенове. Хвала на такива хора като вас! Хора с усет към печалбата(без значение по какъв начин е тя)!!! А нищо, докато има шарани, ще има и рибари. Ами какво ще стане ако шараните свършат или се окаже, че рибата е по-голяма...? Хайде "на слука", пък да видим до кога. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Л 16.02.2010 18:46:48 отговори + 0 0
Концерта беше убийствен!Насмалко щях да го изпусна,защото новата дата я разбрах 2 дни преди това,нямаше никаква реклама.Можеби и затова беше малко публиката.Евала на тези,които са качили клипове в you tube.В сайта им-на PL има готини неща от наши фенове.А що се отнася до фланелките аз имах късмет и ги видях,имам автографи и снимка с Макинтош. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


carmina 16.02.2010 16:53:49 отговори + 0 0
сега забелязах, че датата на албума със снимки е сгрешена Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 16.02.2010 16:51:41 отговори + 0 0
Толкова сте жалки, че не е истина. Любима група било ама промоутърите били зле /не че не е вярно ама все пак/, студено било, зима било, сняг имало(?!), София била далече. Бива ли да сте толкова дребнави??страх ги било да не изгорят с 30-40 лева, о горките! Смешни, смешни оправдания!Неща от този род НИКОГА не биха спрели един истински фен... Просто не знаете какво сте изпуснали... Paradise се справиха блестящо и се раздадоха,там, пред шепата фенове, "И то как!"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carmina 16.02.2010 16:49:58 отговори + 0 0
най-великите! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 16.02.2010 10:32:59 отговори + 0 0
Преди се тюхкахме защо не идват, а сега мрънкаме, че не идват, когато ни се иска. Българска работа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 15.02.2010 22:49:12 отговори + 0 0
@Анонимен - 2010-02-15 17:39:19: Пич, не ставай смешен! Кви са тия претенции дето ги имаш? На кои летни фестивали да дойдат, бе? - Че то в България фестивали НЯМА. Ходи мрънкай на мениджмънта на групата, че така са им направили разписанието, че те е домързяло да си дигнеш задника да дойдеш до София! Айде стига простотии - хиляда оправдания си намерихте да не дойдете на концерта, сега пък и снегът (дето го нямаше) виновен. Големи сте фенове, няма що! Смешници пълни!

@asparuh: Верно ли не са платили сметката? Ее, ми то беше ясно, че все отнякъде Русанов трябва да си избие преразхода за самолетните билети на PL, хаха!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.02.2010 22:42:24 отговори + 0 0
http://img42.imageshack.us/img42/262/paradiselost.jpg Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.02.2010 22:40:17 отговори + 0 0
Стига съм критикувал,ще кажа и за концерта нещо!Може би Ник беше малко смутен от малкото хора в началото(или пак на мен така ми се е сторило),но постепенно се изкефи и преживяваше песнита с нас!Пяхме с пълно гърло час и половина и получихме бонус накрая само ние в БГ... още съм в залата и пред мен за Парадаиз вече трети ден Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asparuh 15.02.2010 19:33:58 отговори + 0 0
НМА са пълни *******-освен ,че прецакайха Самаел,че държаха гладни пичовете от Парадайз Лост,но не си платили сметката от хотела!Избягали и не си оставили никакви телефони и данни...
А разбира се,че подарените фанелки за феновете са ги продали-е тва е...сме;ни,жалки мошеници...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.02.2010 18:29:21 отговори + 0 0
свършили друг път
просто са ги скрили
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

! 15.02.2010 18:27:27 отговори + 0 0
Стига глупости! Не може да е имало 500 човека по простата причина, че първите 500 билета по 25 лв свършиха месеци преди концерта! Снеговете бяха през януари, тогава някои с голям зор се прибраха след концерта на Стратовариус, но сега снегът почти навсякъде беше разтопен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.02.2010 17:39:19 отговори + 0 0
бесен съм , какво ми водят тази страхотна група посред зима , доведете ги за някой от летните фестивали , кой ще се дигне в тези снегове и бедствени положения до София ,в тези промоутърски фирми май са олигофрени , извинявайте ама 500 човека ходят на театър да гледат Стоянка Мутафова. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.02.2010 17:14:58 отговори + 0 0
Аз им писах в майспейс, в сайта им също има тема^^ Радвам се че някой се е сетил да изкаже благодарност, направете го и вие Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 15.02.2010 16:42:56 отговори + 0 0
успяхме с приятели да се снимаме с групата и да вземеме автографи! пичовете са готини Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.02.2010 12:03:27 отговори + 0 0
Някой взел ли си е автограф? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 15.02.2010 11:45:50 отговори + 0 0
Супер беше!!! Дано дойдат пак!!! Пак ще съм там!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


без коментар 15.02.2010 10:29:16 отговори + 0 0
Бис от съботния концерт в Загреб:
14. Faith Divides Us- Death Unites Us
15. The Last Time
16. Say Just Words
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.02.2010 10:24:11 отговори + 0 0
Ей тук има видео от концерта - http://www.mono.bg/article-4831.html Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иво Димитров 15.02.2010 10:20:41 отговори + 0 1
Soulsick - 2010-02-14 22:52:07
всички вие които не дойдохте не заслужавате да видите Титаните на Дуум-готик метала!

Титаните на дуум-готик метъла ги видях 1992 в Будапеща. Тая група сега няма нищо общо с тях освен името... Въпреки това щях да отида на концерта, но след всичките простотии на НМА просто ми писна и се отказах. Тези които са се престрашили, присъствали са и им е харесало - радвам се за вас, дано наистина сте се забавлявали.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 15.02.2010 10:16:17 отговори + 0 0
Няма какво да коментираме посещаемостта - който е истински фен, намери начин и рискува. И на мен ми беше терсене, и аз имах съмнения, и аз не обичам НМА, но когато идва толкова любима група, рискувам да си купя билет и то предварително. Защото, реално погледнато, ако никой не си купи билет, концерт няма да има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хм 15.02.2010 09:55:22 отговори + 0 0
май повечето от пишещите тук сме минали стотици километри, за да видим любимците си, а бойкотиралите концерта не са мръднали от единия квартал/блок до другия... никога няма да разберат какво са загубили. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ank 15.02.2010 03:21:06 отговори + 0 0
Soulsick е абсолютно прав ! Аз пътувах 1000 км за този концерт и съм щастлив , че бях там - PL за мен са една велика група .някак незаслужено оставащи встрани от вкуса на масовата публика , последния им албум за мен е фантастичен . Някой обърна ли внимание как се вълнуваше Грег по време на концерта - по време на No Celebration имах чувство , че ще се разплаче - едно непораснало двуметрово дете ! Това бе първия му концерт след проблемите с баща му . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.02.2010 01:21:08 отговори + 0 0
Е нищо де който се прееба след 5 години ще има втори шанс)))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.02.2010 00:36:10 отговори + 0 0
Cthulhu - 2010-02-14 23:20:43
Подкрепям напълно казаното от Soulsick!

+ 1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cthulhu 14.02.2010 23:20:43 отговори + 0 0
Подкрепям напълно казаното от Soulsick! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Soulsick 14.02.2010 22:52:07 отговори + 0 0
Чета ви коментарите и искам да се самоубия! Как може бе хора да се наричате големи фенове на групата! От кога нашата бг простотия ви спира да гледате ВЕЛИКИ ГРУПИ?!Не знаех дали ще има концерт,но се вдигнах от Плевен сам самичък и отидох да видя идолите си!!!Бих рискувал и 500лв. за такива групи като Парадайз! Концерта беше велик въпреки всичко и всички!Поредната сбъдната мечта,а всички вие които не дойдохте не заслужавате да видите Титаните на Дуум-готик метала! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Грег ис бек 14.02.2010 22:08:03 отговори + 0 0
а защо никой от доволните не написа добра дума за концерта в сайта на PL? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.02.2010 19:42:42 отговори + 0 0
Еее,жалко...трябваше да остана още да намажа тениска, гледам някои даже са се снимали... Нищо, дай боже друг път да дойдат пак И да не останат гладни >( А НМА на съд! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.02.2010 14:49:02 отговори + 0 0
Да , добри са тениските и аз си взех една м Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

? 14.02.2010 13:10:19 отговори + 0 0
Хубав модел. Жалко, че много хора дори не са разбрали, че се предлага. Със сигурност щеше да се изкупи на тази цена. Аморфис компенсираха с мърча втория път, но цените бяха съвсем други. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 14.02.2010 12:52:00 отговори + 0 0
@?: Подобни на тези: http://www.bandstores.co.uk/shop/paradiselost/proddetail.php?prod=omch_plost_faithcrestTS
Само без надписа отдолу и гербът е малко по-зеленикав. Имаше размери S, M и L, както си му е реда.
Сега като се замисля, Грег още беше там, докато си купувахме тениски и не го чух да протестира, че даваме пари за тях и мисля, че просто наистина са били забравили. Мен по-скоро ме беше обзело съмнението, че тениските са ментак, сътворен в някой гараж в Илиенци, но ако беше така, нямаше да смеят да ги вадят пред групата.
Така че мисля, че историята си е съвсем правдоподобна, въпреки че имахме сериозните основания да се съмняваме. В крайна сметка, Аморфис пък съвсем бяха забравили мърча на първия концерт
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


? 14.02.2010 12:28:12 отговори + 0 0
Lamb of God, от кой модел са точно тениските? Имаше ли избор на размери или каквото останало... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 14.02.2010 12:23:18 отговори + 0 0
Ми не знам... Оригинални изглеждат - хубаво трико, хубав печат, лого O Merch отвътре (сега проверих - те са им производителя на мърча и тениските вървят по 13.81 евра). Ако групата ги е дала за подарък, жалко, щото явно нЕкой друг се е облажил. Ако са забравили да ги продават преди концерта, пак жалко, щото щяха да изкарат нЕкой лев повече.
Що се отнася до цените - в повечето случаи групите се съобразяват с местната покупателна способност и в чужбина винаги са по-скъпи отколкото тук, съвсем същия мърчи, при това. - Примери много мога да дам.

Тоя клип на главната страница ужасно много ми лази по нервите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

? 14.02.2010 11:18:16 отговори + 0 0
така е, преди години от концерт на PL в чужбина тениската ми излезе около 40 лв Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.02.2010 11:03:06 отговори + 0 0
фащам бас, че ако не са били много тея тениски групата ги е дала за подарък....
нема такава цена - 20 лв за оригинален мърч на PL
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 14.02.2010 10:58:36 отговори + 0 0
Това с мърча беше леко комична история. Докато чакахме отзад за автографи, се появиха едни люде (българи, от организаторите), стиснали по един сноп тениски и малко съзаклятнически викат: "бе групата сега ни даде едни тениски, одеве са забравили, ама тениските са с пари". И така. Та който имаше късмет, и тениска си купи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


? 14.02.2010 10:44:47 отговори + 0 0
Къде се продаваха тези фланелки, че не видях? Да не са ги изкарали, след като повечето се бяхме изнесли от залата?
А пък ако повече фенове на Самаел бяха рискували някой и друг лев (знам, че да си купиш предварително билет на НМА си е точно риск), може би щяха да видят любимците си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.02.2010 10:33:01 отговори + 0 0
мърчандай имаше! веднага след концерта се продаваха фланелки по 20 лв и новия диск по 20 лева! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

galya_dimova 13.02.2010 23:47:10 отговори + 0 0
Нямаше мърчандайз!!!Зле,много зле...:-(
Звукът беше приличен само най-отпред и централно,колкото по-настрани и назад се отиде по-кофтии беше.
Вокалът се губеше ,за сметка на пресилените китари.
Групата се раздаде а НМА доказаха,че не стават за организатори.
Много ме е яд за отпадането на Самаел,но все пак Парадайз Лост забиха много добре .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vassito 13.02.2010 23:33:28 отговори + 0 1
А пък за мене това което съм слушал на записи на Paradise Lost ми харесва ама много повече от концерта вчера. На първия им концерт не съм бил, защото не съм ги и чувал тогава. Ама вчера ми бяха монотонни и малко еднообразни. Много се извинявам, да не обидя някой...
Аз отидох да ги видя наживо, защото много ми бяха харесали албумите. Бе не го чух какво пее този Ник... И песен след песен, като номер след номер, така подредено някак си, възпитано..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.02.2010 22:09:11 отговори + 0 0
http://bg.tilllate.com/en/photoalbum/overview/9930206 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


hion 13.02.2010 20:29:16 отговори + 0 0
Концерта беше наистина божествен! Озвучението и представлението на групата нямат равни просто! И черешката на тортата 2ри бис специално за нас Българските фенове ( е може да е имало и на други места но няма значение важното е че ги накарахме да изкочат за 2ри бис) И аз бях горд член на въпросната "малобройната, но безусловно отдадена агитка" на предна позиция.. този концерт си беше незабравим! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aubakirov 13.02.2010 20:01:17 отговори + 0 0
Съгласен с Cthulhu - 2010-02-13 17:45:37

Феновете които обичаме PARADISE LOST влязохме в залата снощи и в крайна сметка останахме повече от доволни. Струваше си всяка стотинка и всички т.нар. "изхабени нерви". Велик концерт!

Тези които обичат да си хабят нервите с мрънкане не дойдоха. Сигурно така е трябвало.

Поклон пред PARADISE LOST!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 13.02.2010 19:00:32 отговори + 0 0
Аз си купих билет от залата ,но и 450 кинта да струваше снощния концерт си заслужаваше кинтите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blood Countess 13.02.2010 18:33:13 отговори + 0 0
Умопомрачителен концерт на Paradise Lost!!!Най-якият концерт, на който съм била до момента и дори не съм и сънувала, че ще извадят АДСКИЯ сетлист! И на всичкото отгоре, успях да се намърдам най-отпред, буквално на 2 метра от групата!! А Nick Holmes и Aaron Aedy са такива сладури Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жени 13.02.2010 18:00:54 отговори + 0 0
@ Анонимен - 2010-02-13 17:20:16

мерси за снимките!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.02.2010 17:50:21 отговори + 0 0
Звука беше жесток! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жени 13.02.2010 17:49:14 отговори + 0 0
Cthulhu - 2010-02-13 17:45:37

напълно съгласна, няма какво да добавя
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cthulhu 13.02.2010 17:45:37 отговори + 0 0
Концертът беше велик. Последно време много от метъл феновете в България се научиха само да мрънкат за щяло и нещяло, сигурен съм, че който е бил там е останал меко казано доволен. Бяхме малко хора, но поне си пролича кои сме истинските фенове на PL в България. Един истински фен не би казал "Съжалявам, че няма да видя любимците си, но на този промоутър 35 лв. няма да дам.", както прочетох някъде скоро. Бях в залата и ви гарантирам, че ако наистина харесвате Paradise Lost, за снощния концерт си заслужаваше да дадеш не 35, а 350 лв. Групата беше на извънземно ниво, по-добре от това едва ли може, звукът беше чудесен, особено като се има предвид каква слава й се носи на Христо Ботев, а пък публиката, въпреки че беше малко, беше предана и мисля, че ги впечатлихме, имаше 2 биса, като вторият май не беше планиран, което говори красноречиво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 13.02.2010 17:39:04 отговори + 0 0
@ Анонимен - 2010-02-13 17:20:16

Благодарим за снимките, жестоки са!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.02.2010 17:20:26 отговори + 0 0
пребройте публиката тука
http://www.katehizis.com/ezine/photo/126/paradise_lost19.jpg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.02.2010 17:20:16 отговори + 0 0
http://dox.bg/files/dw?a=7751d46ca9

СНИМКИ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hufri 13.02.2010 17:19:26 отговори + 0 0
Първо имаше над 700 човека според мен ако не и повече, и много ме изкефи това защото бяха само die hard fans, това да не отидеш на концерт на любимата си група защото не знам си какво - хихихи по добре без тия хора Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.02.2010 17:11:57 отговори + 0 0
Абе бълък да беше отишъл на някой канцерт с тоя билет на 10 години, а с моя ходих на Апокалиптика 2006') Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LK 13.02.2010 16:54:58 отговори + 0 0
Още си пазя билета за концерта на Motorhead от една много далечна година, но тази агенция все още съществува...Спрете да купувате билети на НМА, та да спрат да "организират" концерти, вместо да ставаме за резил! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

timish 13.02.2010 14:01:25 отговори + 0 0
взех си билет заради Самаел. И ми стана адски тъпо, когато вчера прочетох, че няма да идват. Затова подарих билета на приятел и се радвам, че поне той е изкарал добре.

Но повече ме е яд, че не послушах предупрежденията за Нова Музикална Пирамида. Ще ми е за урок - повече никакви концерти, на които те са промоутъри. Има достатъчно алтернативи - те ти Гърция, Румъния, Турция, Сърбия и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.02.2010 13:59:46 отговори + 0 0
Ало медията дайте некая снимка тая на статията е ужасна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zZz 13.02.2010 13:58:11 отговори + 0 0
"Lamb of God - 2010-02-13 12:29:50
Като споменах сетлист: според този, който аз имам, No Celebration e преди One Second, a и аз така си спомням."

Не. На концерта беше точно така, както е написано на сетлиста след репортажа
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.02.2010 13:56:49 отговори + 0 0
Публиката си беше ок, звука ставаше доволно, концерта бесен, групата великани, добър концерт евала Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mm 13.02.2010 13:37:12 отговори + 0 0
ОК, peace! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.02.2010 13:36:53 отговори + 0 0
абе ясно че найй-добрия концерт е ако ми свират в къщи в хола
за мен не ми дреме броя на публиката
но ме интересува какво впечатление ще направи публиката на групата. ако е малко, а групата покаже че не и пука - ОК. но ако е малко и тва разстрои групата и си проличи - не е ОК
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Gwinnblade 13.02.2010 13:31:20 отговори + 0 0
mm, ти не си ме разбрал. Съгласих се с теб.
"По тази логика, ако си бил на трибуните, няма как да си чул добре всички инструменти и вокала, получава се разсейване. " беше казано условно, без да визирам теб, а по принцип.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mm 13.02.2010 13:26:57 отговори + 0 0
@ Gwinnblade

Може би не си ме разбрал(а)-аз не се оплаквах от звука, точно защото бях в центъра недалеч от пулта. Дори си мисля, че за Христо Ботев звука си беше на едно достойно ниво. Просто отговарях на хората по-долу, оплакващи се. За нещастие в София нямаме добра зала направена специално за големи концерти, и в Хр. Ботев и в Фестивална като се разходи човек малко, разбира каква разлика има в акустиката.

А за броя публика - като дърт и що годе опитен посетител на концерти мога да кажа, че едни от най-мощните като емоция концерти, на които съм бил са били пред неголяма публика. Все се чудя като тръгне някой да оценява концерт по това колко хора е имало?!? Алоооо, като искате хора, ходете на Елтън Джон или на Нова година на площада. Аз отидох заради Парадайз и за мен концерта беше страхотен.
А те самите са достатъчно земни хора, достатъчно професионалисти, и са преминали през всякакви неща, за да се влияят от броя публика. Напротив, даже си мисля, че Ник и Грег се изкефиха и им беше забавно през цялото време, поне такова усещане имах. Със сигурност предния път в София мистър Холмс беше доста по-вкиснат и недоволен.
Все пак мисля, че в един клуб емоцията щеше да е още по-мощна, защото самия вид на този физкултурен салон полупълен е гаден.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

streetcleaner 13.02.2010 13:15:26 отговори + 0 0
НМА- не само измамници, а и аматьорчета. Всеки промоутър би преместил концерта предвид смешното количество продадени билети за такава група в по-малка зала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.02.2010 13:12:20 отговори + 0 0
Видеото за концерта на Gamma Ray започна да ме дразни.И то как! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 13.02.2010 12:33:57 отговори + 0 0
Та... ****************** на физиономията на "организаторите"... Не бях на концерта! Фен съм на коцертите, дори и да дойде група, която дори да не ми е толкова любима (ккто Парадайс), отивам да ги гледам. Може би същото щеше да стане и сега, ако идвха сами. Аз обаче си взех билет главно са Самаел (особено след последния убийстен концерт) и честно още ми е скапано настроението; не толкова за това, че Самаел не дойдоха, а по супер тъпия начин, по който стана, заради скапаната българска дребнавост, заради липсата на контрол, заради чувството за безнаказаност от страна на нагли, дебелокожи паразити, които хванали веднъж източник за оцеляване, го правят без значение за сметка на какво, в случая на публиката на нешо толкова казчествено, като музиката, която слушаме... А сигурно на "организаторите" дори и не им дреме; на тяхно бих се отказал от организцията на другите два концерта, ама те - едва ли... Все пак се радвам, че човекът, на който дадох билета си се е изкефил... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Lamb of God 13.02.2010 12:29:50 отговори + 1 0
Че имаше срамно малко хора, факт. Но за това са виновни единствено и само организаторите с прекрасното си реноме. От друга страна, нямаше меле и никой не се опита да ме убие на втория ред - изгледах си концерта необезпокоявано и концентрирах цялото си внимание върху ставащото на сцената, а не върху оцеляването си.
Другата ми забележка е липсата на гардероб, но това са си направо бели кахъри, при положение, че можеше да бъдат осрани много по-съществени неща, като самия концерт, например.
Звукът си беше идеален отпред. Пенсионерите по седалките дето не са чули, да не се оплакват.
Аз лично си изкарах великолепно, сетлистът ме устройва напълно (при положение, че никой не ми е дал възможност аз да го редя ), взех си автографи от всички, сетлист, тениска, снимах се с Грег и Стийв, повече няма какво да искам.
Като споменах сетлист: според този, който аз имам, No Celebration e преди One Second, a и аз така си спомням.
@Mor-Rioghain: В официалния сетлист от снощи втори бис не е имало предвиден, демек, Embers Fire си го изпросихме Лошо нЕма!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Атанас 13.02.2010 11:55:21 отговори + 0 0
Аз само не разбрах защо се оплакват някои хора,и във форума даже,че имало малко публика ? Ами идеално,тъкмо ще може спокойно да се гледа концерта,без блъсканици и бутаници,можеш да си отидеш на първи ред,дори с малко късмет след концерта може да си вземеш автографче от групата...защо на Мегадет и Металика нямаше толкова хора ;( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gwinnblade 13.02.2010 11:51:57 отговори + 0 0
mm, абсолютно вярно е това, което казваш, звукът наистина е най-добър пред пулта. Има съвсем просто обяснение на това - за да е добро озвучаването, колоните се поставят под ъгъл от 45 градуса и образуват триъгъллник. Звукът е най-добър на върха на триъгълника. По тази логика, ако си бил на трибуните, няма как да си чул добре всички инструменти и вокала, получава се разсейване.
За концерта... НМА, въпреки всички положени усилия, не можаха да помрачат екстаза на малкото хора, които бяха в залата. Paradise са професионалисти, във всеки един смисъл на думата. Най-странният момент беше уточнението на Ник за Samael: "Samael се извиняват, че не са тук." - тишина - "Сега са в Швейцария и пият вино". Отново тишина и пеене на щурче в зимната нощ, както каза един приятел.
Лично за мен - прекрасно преживяване, въпреки нечовешките усилия да бъде провалено! А хората бяха малко, не защото не са искали, а просто защото от ужас, че ще изгубят пари и ще им коства много усилия, не си купиха билети. Преценката за мястото не беше лоша, ако промоутърът беше друг, "Христо Ботев" щеше да е пълна.
P.S. Няма ли кой да ги осъди тези шарлатани от НМА и да изчезнат веднъж завинаги. Купувайки си билет, ние сключваме своеобразен договор с тях да гледаме ДВЕ групи, те не го спазиха. Да не говорим, че ни подведоха, защото са знаели от самото начало, че Samael няма да дойдат. Не съжалявам, че платих 45 лв. заради преживяването, но все пак!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Алекс 13.02.2010 11:22:15 отговори + 0 0
Пич, стегни се, това са най-яките готик банди! Enjoy! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Debelix 13.02.2010 11:20:58 отговори + 0 1
..концерта беше добре, по-добре от предния път..жалко за Самаел, много ми се искаше да ги гледам на живо..само ПЛ трябваше да спестят някоя песен от новия албум и да изсвирят True Belief... :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ави 13.02.2010 11:16:56 отговори + 0 0
100 пъти съжалявам, че се доверих на НМА-за пръв и последен път ще ми е, както и на останалите 5-ма приятели с мен! НМА, по-добре е да ви НЯМА! Не пипайте и не организирайте повече НИЩО! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 13.02.2010 10:51:00 отговори + 0 0
@ Назлъ - 2010-02-13 10:45:38

Споко, задават се още два сапунени сериала, пак от същия скапан режисьор! Едва ли, обаче, ще има кой да ги гледа...

П.С. Относно клипът в началната страница: Огромен фен съм на GAMMA RAY и броя секундите до концерта, но наистина е досадно да се пуска всеки път. Можеше да го направите поне като тийзъра за концерта на RAGE & SABATON примерно! Мое мнение ;-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Назлъ 13.02.2010 10:45:38 отговори + 0 0
Най-накрая свърши тоя скапан сапунен сериал,режисиран по най-скапания начин... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.02.2010 10:33:31 отговори + 0 0
Нищо конкретно по темата, но искам да се обърна към администраторите на този сайт. Абе какъв, по дяволите, е този шибан клип изпльоскан на началната страница, който се пуска постоянно - изключително много ме дразни и не само мен?! Хайде малко по-сериозно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mm 13.02.2010 08:25:14 отговори + 0 0
Директно от Туитъра на Ник:

"Nice show tonight! Thanks to all that came! 4.30am alarm call tomorrow! Not good!"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


mm 13.02.2010 08:20:38 отговори + 0 0
За звука - мисля, всеки, който е бил на концерт в Хр. Ботев или Фестивална е наясно, че тъй като това са места строени не за концерти и акустиката е странна и се чува различно от различни места. Добър избор е, ако стоиш недалеч от пулта на озвучителя, щото човека не е на 20 места едновременно и прави звука както се чува при него.
Парадайз са професионалисти до мозъка на костите си (за разлика от организаторите). Свирили са и пред по-малко хора. Щото не количеството - качеството на публиката е важно. Но щеше да е далеч по-стойностно преживяване, ако концерта беше в някой клуб, а не в този хангар. Но на НМА сигурно не им дреме въобще, щото са си продали билетите (или не са ги продали).
Лично съм щастлив, че видях човек, който чакам да видя сума ти време, но по една или друга причина все не успявах - Грег Макинтош. Ник си пя както и обичайно , Аарън си е едно слънце...
Faith Divide Us е за мен един от най-добрите албуми миналата година.
И на фона на представянето и работата на тези хора още по-контрастно се вижда каква смешна организация е НМА. Това предния ден да кажеш на Самаел - Сори, няма пари за самолетни билети - това не е просто жалко, ами срамно. И се чудя защо родните промоутъри не си направят някаква организация, не си сложат някаква стандарти и мерила за професионализъм, защото всичко това със сигурност влияе и на тяхната работа, колкото и кадърни да са.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cold Tears 13.02.2010 02:57:25 отговори + 0 0
Paradise Lost - ВЕЛИКИ!
НМА - боклуци!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Радо 13.02.2010 01:58:40 отговори + 0 0
Изключително силен концерт! Като голям фен на групата съм много щастлив. Иначе организацията почти нулева. Имаше хора, спечелили мийт н грийт пасове за среща с групата, но това не го знаеше никой там. Добре е, че след шоуто всички от групата спряха на изхода от залата и преди тръгването си дадоха автографи на всички и се снимаха с всеки, който поиска.
Иначе за края на сета - просто размениха реда на няколко песни, Embers fire си я свиреха и досега, но не на последно място.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

grey 13.02.2010 01:38:51 отговори + 0 0
По дяволите, наистина, проклети да са НМА! PARADISE LOST са много големи. Който не го знае, просто не знае. И не заслужават това. Не заслужават несигурността, която създадоха и създават всеки път НМА. Не заслужават билети за концерта им да се продават само в "кафе" на "Опълченска", с две билярдни маси, квартални алкохолици и наркоманчета. Празна зала. Пълна подигравка. Ужасна история, ужасна държава, където просто няма контрол за такива престъпни елементи. Какво има да нищим, то е ясно като 2+2, но никой не взима мерки.

За Холмс, Макинтош и другите какъв да е коментарът... Заслужават си всички пляскания и ревове, изпляскани и изревани въпреки всичко в тази тъжна вечер.

А ти, Русанов, следващият път го направи направо във фоайето на "4-звездния" хотел без румсървиз, по-удобно ще ти е. И да, присъединявам се - ако обичаш, мри в окопите!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 13.02.2010 01:05:41 отговори + 0 0
"ето защо вече е абсолютно безсмислено да нищим кой, какво и как е можело и трябвало да направи, за да преминат съвсем гладко и приятно подготовка и очакването на събитието. "

Далиииииииииииии?!?!?!?!? 8=======> !!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MESHUGGAH 13.02.2010 00:56:15 отговори + 0 0
Концертът беше уникален от гледна точка на начина, по който свириха PARADISE LOST! Но през целия концерт звукът беше адски зле! Нито вокалът се чуваше, нито другите инструменти се чуваха отчетливо, въобще - тотална излагация! А за това, че залата не беше пълна са си виновни не феновете, а тия ****** от НМА! Повече НИКОГА, АМА НИКОГА няма да стъпя на концерт, организиран от тях, та ако ще и OPETH или BODOM да докарат! Пълни нещастници са тия! Проклети да са за всичко, с което прецакаха нечовешкият концерт! А PARADISE си свириха уникално просто - с желание, та даже и ни подариха "екстра" бонус бис! Поклон пред тях, а за НМА - мрете в окопите, **********! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Roverandom3 13.02.2010 00:47:13 отговори + 0 0
Ах колко сте задръстени със своите предубеждения. Ама вие губите. Лошото е, че заради такива като вас залата беше празна. Иначе сте страшните фенове...

chaotis, ти от коя зала гледа концерта... НДК или Зимният дворец?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mor-Rioghain 13.02.2010 00:45:03 отговори + 0 0
Според мен любимците ми се представиха перфектно, както и очаквах. Поне в озвучаването нямаше проблеми, но съм любопитна да видя снимка на сетлиста, дали наистина я няма Embers Fire. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

TON 13.02.2010 00:43:34 отговори + 0 0
Ако се не лъжем на концертите на това турне PARADISE LOST свършваха с Say Just Words, а тук изкараха след Say Just Words и Embers Fire Интересно
Може да ни компенсират за НМА некъдърстшото
))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 13.02.2010 00:42:36 отговори + 0 0
Аз пък като истински фен на бандата се изкефих максимално.Свириха доста от старите работи.Хе хе хе хе евалата.Грег показа това което не бяхме видяли миналия път, а именно специфичния звук на солата които свири.Звука верно беше уакан но в сравнение с миналия път направо си беше супер.Аз лично отидох на този концерт заради Paradise Lost. Любима група от едно време.Колкото за това че, SAMAEL не дойдоха много кофти.Последния им албум кърти.Аз лично предпочитам стария SAMAEL предпоследния и по предишншя са доста електрони и не ме кефят толкова много.Те миналата година ни показаха класа.И въпреки всичко евалата на Paradise Lost направо ме размазаха а и свириха и с кеф.Това е моето впечатление, а и за концертите на Нов Погребална Агенция вече си копувам билет от залата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


gamina 13.02.2010 00:33:49 отговори + 0 0
chaotis - сигурен ли си в това, което каза, аз не бях вътре в залата, но дори във фоайето всичко се чуваше на светлинни години по-добре отколкото предишния Paradise. Ако и сега е било зле, просто вече нямам думи за "любимците" ни (( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.02.2010 00:31:02 отговори + 0 0
Това с огромните зали е безумно, евала на Paradise, че са го оценили все пак. Въпреки почти празната зала, ама лакоми задници много... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.02.2010 00:27:13 отговори + 0 0
Гледам снимката... в погледна на Ник Холмс се чете: "Господи, къде попаднах???" Не знам какво да кажа - 500 човека за група от техния ранг си е чиста подигравка, цяло чудо е че изобщо за излезли да свирят, а пък за бисовете не знам... 500 ама са били качествени фенове. Дано да са се изкефили, PL все още рутят кочини! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.02.2010 00:08:24 отговори + 0 0
Nice show tonight! Thanks to all that came! - Nick Holmes' twitter. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

chaotis 12.02.2010 23:25:57 отговори + 0 0
Концерта беше много зле. Звука беше отвратителен ! В началото барабаниста явно нищо не чуваше, защото имаше издънки и разминавания. Аз ритъм китара не можах да чуя - явно съм глух. Вокалите също не се чуваха. Отврат =( Въпреки, че не ме кефи световно известни банди да свирят в дупки като Blue Box - ако беше там концерта щеше да е сто пъти по-добре! Съжалявам, че изгубих време и пари. Категорично втори път на концерт организиран от НМА не отивам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


bateharo 12.02.2010 23:22:13 отговори + 0 0
Кофти,че не свириха и Самаел!:-(
Иначе групата свири с желание,напавиха добро изпълнение,саундът беше малко по-добър в сравнение с първото им гостуване-но на моменти беше преекспониран(може би заради непълната зала)
Но публиката беше мноооого малко...
Българските дай хард фенове дойдоха въпреки издънките на организаторите...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

soregashi 12.02.2010 23:20:15 отговори + 0 0
Какъв ужас бе... като са ***** от НМА ще си сърбат попарата... И аз нямам намерения да им стъпя на концертите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gamina 12.02.2010 23:17:45 отговори + 0 0
Аз мислех да си купя билет на място (щот' си знаем стоката), но вчерашната простотия със Samael ме отказа (аз съм луд фен на Paradise, да вметна). Концертът днес е бил много добър, но все пак, никога вече няма да си купя билет за шоу на НМА. Ще гледам Katatonia и Anathema (супер любими групи, особено Anathema) в чужбина. Една птичка пролет не прави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.02.2010 22:38:55 отговори + 0 0
по-малко от 1/3, ето защо не са пратили самолетни билети на SAMAEL ...НМА са си виновни, не феновете !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hmm 12.02.2010 22:26:43 отговори + 0 0
"По-малко от една трета"?!? Ужас.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".