Парти с пет диджея за "регенерация" на студенското радио "Реакция"

12 мар 2014, 13:33 ч. 379 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Студентското радио Реакция организира парти на 21 март в Тънка червена линия с петима от популярните лица на нощна София. Ентусиастите от екипа на радиото се нуждаят от подновяване на техниката в Студио 69 и затова са решили да съберат в една вечер петима диджеи и да организират парти срещу символичен вход. Кодовото название на събитието е „Регенерация за радио Реакция - цъфни с 3 лв., за да вържем“.

„Обичаме си радиото и се стараем да си осигуряваме основните консумативи и разходи с помощта на различни проекти. За съжаление е трудно на нас като студенти да отделяме освен ентусиазма, времето и енергията си, допълнителни средства за остаряващата техника в Студио 69, както и за някои такси, които като онлайн медия трябва да покриваме“, обяснява Стела Михайлова, част от екипа на радио Реакция. „Освен радиото, обичаме и партита, затова решихме да организираме събитие и с даренията от него да си позволим да обновим и подобрим техниката в студиото или поне част от нея.“

Зад радиото застават и познати имена от софийската клубна сцена, които ще пускат разнообразни ритми за всички, които посетят Тънка червена линия на 21 март. Диджей екипът, който ще се грижи за шумната регенерация на радио Реакция включва Shaker Maker, Марто от Строежа, Soregashi, DJ Onzy и Lazy Face.

Shaker Maker или Иван Милев популяризира брит-поп културата и инди тенденциите не само в София, но чрез партита из цялата страна. Марто (вече не само от Строежа, но и от Терминал 1) отдaвна насочва усилията си към развиването на българската клубна сцена като промоутър, мениджър, организатор и диджей. Други познати дейци в сферата на забавлението са DJ Onzy или Лъчо от Q-Check и Lazy Face - основно движещо звено на радио шоуто Jamaica Air Force. Soregashi или Илия Темелков е също част от екипа на радио Реакция и е познат не само като диджей, но и като водещ на предаването Hipster Business Weekly.

„Много сме благодарни на всички артисти, които са ни гостували и продължават да ни подкрепят. С такъв силен подбор от диджеи считаме, че всички музикални вкусове и пристрастия ще бъдат задоволени. Изхождаме от максимата – колкото повече, толкова повече“, споделя Стела.

Студентите призовават всички, които искат да подкрепят независимото радио Реакция да се включат в купона на 21 март и да помогнат за регенерацията на медията.

 

Радио „Реакция“ ( www.reakcia.net) е независима студентска медия, която се помещава в Студио 69 на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Радиото цели да осигурява практика за обучаващи се журналисти, да информира, да развлича, да се развива устойчиво и да запази студентската си независимост и самоуправление Един от основните принципи на медията е приемствеността, а именно предаването на знанията/опита и отговорностите от завършващите студенти на постъпващите. Екипът на радиото се състои от млади професионалисти и ентусиасти.

За събитието в подкрепа на радио Реакция:

Дата: 21.03.2014 г. - петък

Начало: 21:00 ч.

Локация: бар Тънка червена линия (Зона Б-5, на Т-образното кръстовище на ул. Партений Нишавски и ул. Българска морава, зад Мall Sofia на бул. Стамболийски, съвсем близо до метростанция Опълченска)

Вход-дарение: 3 лв.

DJs: Shaker Maker, Марто от Строежа, Soregashi, DJ Onzy и Lazy Face.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".