Първи новини за "Wacken Metal Battle Bulgaria 2018"

2 апр 2018, 13:28 ч. 1915 / 9 6
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

България отново ще се представи на Wacken Open Air!

От днес, 2 април започва набирането и подбора на желаещите да представят тази година родната сцена на най-авторитетния форум за метъл музика в света – фестивала Wacken Open Air в Германия.

Условията за участие в конкурса и след това за участие на фестивала са както следва:

– Групата трябва да е от България;
– Музиката с която групите кандидатстват трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими(!!!);
– Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
– Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
– Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни.

Ако отговаряте на горните условия не по-късно от 22 април изпратете на MetalBattleBG@bgtsc.eu (няма значение с главни или не) като прикачени файлове:

1. В мр3 формат 4¬ до 6 песни
2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да допълнителни лога и надписи по нея;
3. Биография на групата в .txt или word формат;
4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт;
5. Български финали – началото на Юни

В конкурса не могат да само участват миналогодишните победители - OPHAN. Националния финал ще се проведе в самото начало на месец юни, а имената на родните финалисти ще научим не по-късно от 14 май.

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и кабинети. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването. Всяка от допуснатите групи ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща.

Международния финал се провежда на WET Stage и на Headbanger’s Stage през първите дни на W: O: A, а в него взимат участие само 30 от всички над 50 държави членки на този форум. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най¬-големия тематичен фестивал в света. В предишните години, международното жури (по един съдия от над 50-те участващи държави) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5” и групите вече се награждават с материални и парични награди. Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще. В специалните зони по време на престоя си на W:O:A групите могат да се срещнат с журналисти и представители на медии, продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании.

За запитвания: MetalBattleBG@bgtsc.eu

Повече информация за организаторите: www.bgtsc.eu

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


...... 2.04.2018 18:44:13 отговори + 9 9
Това е най-силният конкурс правен до момента. Бях се притеснил, че няма да го има вече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 2.04.2018 14:28:28 отговори + 13 15
Палците надолу вероятно са от членове на банди, "несправедливо ощетени" и "недооценени" на предишните конкурси Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 2.04.2018 15:08:09 + 11 11
Точно това си помислих Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Брях 2.04.2018 17:30:25 + 11 8
Можеш да си сигурен. В България определено има "творци" и/или "стари кучета", които незнайно защо смятат, че им се дължи някакво специално отношение, уважение и подкрепа въпреки че музиката им всъщност е нищо повече от посредствена.

След тези конкурси много ясно си проличава кой от какво тесто е замесен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Па я 3.04.2018 11:30:18 + 13 1
За палчетата надолу, мисля че са и от кавър и трибют-формации, които са набрали огромна популярност в момента, достатъчна да саботира всеки концерт с авторска музика. И се радват на солд-аути по клубовете, което е толкова жалко, че е съизмеримо само с голямото самочувствие на "недооценените" посредственици, голяма част от които участват в подобни халтури.
Този конкурс е чудесна възможност за кадърните банди, да се направят много важни контакти в музикалните среди, които с правилна употреба, да се превърнат в контракти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 3.04.2018 23:01:11 + 7 3
А палците на горе са от роднини и сексуални партньори на "фрашканите с талант" и "достойно избрани" манекенчета. Както и на "откърменото с рок и познание" жури. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".