Първи подробности за новия албум на PEARL JAM "Dark Matter"

13 фев 2024, 11:39 ч. 422 / 22 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Алт-рок бандата Pearl Jam обяви премиерната дата на следващия си студиен проект, озаглавен Dark Matter, и представи едноименния водещ сингъл. Слушайте новата песен тук. Дванадесетият албум на групата е продуциран от носителя на наградата Grammy Andrew Watt (The Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Iggy Pop) и ще го очакваме на пазара на 19-ти април тази година. Обложката на Dark Matter е със светлинни рисунки на Alexandr Gnezdilov и е изработена с помощта на голям саморъчно направен калейдоскоп. Всяка буква, която се вижда на обложката, е индивидуално уловена и написана на ръка във въздуха със специално разработен фенер, за да се създаде перленият ефект.

Dark Matter е първият албум на Pearl Jam след високо оценения хит Gigaton (2020 г.), който достигна № 5 в класацията Billboard Top 200 и № 1 в класациите за рок и алтернативни албуми на Billboard. При Gigaton групата разработва концепции за песни в рамките на няколко звукозаписни сесии и колективно записът отнема около три години за завършване. За Dark Matter Jeff, Stone, Mike и Eddie пристигат в студиото Shangri-La в Малибу без предварителни идеи и без собствени инструменти. Процесът на създаване е истинско сътрудничество и албумът бива финализиран само за три седмици. Mike McCready неотдавна заяви пред Classic Rock:

"Andrew ни надъха и провокира, накара ни да се съсредоточим и да свирим песен след песен. Създаването на Gigaton отне много време, но този нов албум не изискваше години. Andrew беше като: "На вас ви отнема цяла вечност да правите записи. Нека да направим този, точно сега."

След спорадични концерти през 2023 г., мултиплатинените рокаджии се завръщат на път за мащабно турне по целия свят в подкрепа на Dark Matter. Групата съобщи, че ще посети Северна Америка и Европа и ще се завърне на Wrigley Field за две шоута на 29 и 31 август, а на 25 май ще бъде хедлайнер на BottleRock 2024 в Напа Вали, Калифорния.

Dark Matter траклист:

Scared Of Fear
React, Respond
Wreckage
Dark Matter
Won’t Tell
Upper Hand
Waiting For Stevie
Running
Something Special
Got To Give
Setting Sun

 

pearl jam - dark matter

pearl jam

още за:

Pearl Jam


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".