Първото издание на "24 1/2 Rock it Marathon" премина успешно

22 мар 2012, 07:32 ч. 324 / 4 0
пред./следв.
На 17 и 18 март в столичния клуб "Rock It" се проведе първия по рода си "23 1/2 h Rock it Marathon". Събититето събра на една сцена музиканти от три поколения, журналисти и изявени артисти с отношение към рока. И двата дни цареше добро настроение и празнична атмосфера, а организаторите от група SEVI и бар "Rock It" се бяха погрижили за перфектната организация и макар на сцената да се изявиха 30 банди и над 20 деца часовете на програмата бяха спазени и всичко протече гладко и безпрепятствено. За добрия тонус на публиката се грижеше и водещия Пеци Станоев, който внесе още повече колорит и усмивки на Маратона.

   Първата сутрин започна с гръм и трясък с изпълнения на децата от Rock School.bg. Звук на електрически китари разтърси клуба още в 11:00 ч., а насъбралата се тълпа от младежи подскачаше бурно пред сцената. Следобения купон продължи с групи като ACCIDENT SCREAM и VOLTAGE, които показаха какъв голям капацитет се крие в новите български банди. Вечерта дойде с невероятни изпълнения на CHAINS, DAILY NOISE CLUB, KILLIN LOVE MACHINE, SHUMAN OFF, BEE IN THE BONNET и Тома, които направиха невероятно шоу пред многобройната публика. Сред посетителите тичаше и малката дъщеричка на Милена, която се забавляваше искренно на купона. Самата Милена остана и в двата дни на Маратона, заедно със Звезди от АХАТ. Двамата видимо се наслаждаваха и подкрепяха музиантите.

   "Щастлив съм, че има свежа и млада рок сцена! Като цяло фестът премина при страхотна организация, огромно желание от страна на бандите и адски много публика, която дойде да види авторската музика. Имаше банди, чиито участници бяха на по 15-17 години, които свириха така на инструментите си, както аз на тяхната възраст не съм си и мечтал, че ще мога да свиря или да пея", каза Звезди и не спести похвалите си за организаторите от група SEVI: "Хората се бяха справили страхотно с организацията, чековете между бандите бяха за не повече от 10-15 минути, което също говори за това колко добре направено беше всичко. Групите се сменяха по възможно най-бързия начин. Имайки предвид, че свиреха по 15 групи на ден, в първия ден всичко беше в границите на часовете, които си бяха задали организаторите, а на втория ден концертът свърши само с 45 минути по-късно от обявеното. От траш през хеви метъл до алтърнатив рок и пънк - щастлив съм, че расте такава свежа и млада рок сцена", добави още Звезди.

   В хода на събитието, стана ясно ще, че тази есен най-вероятно ще има второ издание на "Rock It Marathon". Амбицията на организаторите е това да се превърне в традиция и младите групи в България да имат възможност два пъти в годината да се събират и изявяват.
24 1/2 Rock it Marathon
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".