Пазарните версии на "Bohemian Rhapsody" ще включват цялото изпълнение на QUEEN от "Live Aid"

6 ное 2018, 17:42 ч. 1670 / 6 6
пред./следв.

   Кулминацията на биографичния филм за QUEEN и Freddie Mercury "Bohemian Rhapsody", който в момента се излъчва и по българските кина, е легендарното изпълнение на групата на благотворителния концерт "Live Aid" през 1985 г., на който пред препълнения стадион "Уембли" в Лондон групата изнася кратък, но исторически сет.

   И докато в кино версията на лентата са включени само три-четири песни от "Live Aid", то в последващите версии на DVD, блурей и за даунлоуд ще може да бъде гледана интерпретацията на пълното изпълнение на QUEEN на "Уембли".

   Поради вътрешните проблеми в бандата по онова време, тя е включена сред участниците в последия момент и има малко време за изява. Пълният сетлист е както следва:

01. Bohemian Rhapsody (Partial, Only First Half)
02. Radio Ga Ga
03. Vocal improvisation
04. Hammer to Fall
05. Crazy Little Thing Called Love
06. We Will Rock You (first verse and chorus only)
07. We Are the Champions


   Актьорите, които пресъздават образите на легендарния квартет - Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor), Rami Malek (Freddie Mercury) и Joe Mazzello (John Deacon), са разкрили, че по време на снимките те са пресъздали цялото изпълнение от 1985-а и то ще може да се гледа, когато филмът се появи на пазара.

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


WTfan 11.11.2018 14:05:07 отговори + 4 1
Гледах го и не ми хареса чак толкоз. Един полит-коректен филм издържан тотално в духа на мултикултурализма. Фреди никога не е искал да бъде знаме на цветните и сексуални малцинства, нито на борбата срещу СПИН, както тук се опитват да го изкарат. Като цяло, филмът се държи единствено на добрата актьорска игра и на музиката на Куин. Фактологическите грешки и умишлено променените факти са много. Например, когато правят "We Will Rock You" Фреди все още няма мустаци. Също и когато разбира, че е болен от СПИН - годината е 1987-ма. А тук всичко е изтеглено по-рано, за да съвпадне с Live Aid. Успехите на групата в Япония и Бразилия са едва споменати, но за сметка на това други сцени от личния живот на Мъркюри са безсмислено удължени и преекспонирани. И понеже музиката в сценария не е на особено видно място, филмът завършва с почти целия Live Aid, за да се позамажат слабостите. Все едно това е най-великият момент в историята на групата, за което може да се поспори. След толкова години на чакане - филмът е средна хубост по мое мнение. Съмнявам се, че самият Мъркюри би го харесал. Колкото до останалите членове на групата, техните съдби почти не са изложени. Героите им просто идват, карат се с Фреди, свирят и това е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

калин 7.11.2018 11:45:09 отговори + 3 5
На кой му пука за тая смешна версия от филма, като всеки истински фен може да си гледа оригинала в Интернет. Филма толкова страда от към сценарий, че накрая са го напълнили с тази 15 минутна глупост. Жалко, наистина е жалко че този филм е направен само и единствено за пари. Спомням си Доорс на Оливър Стоун с Вал Килмър - разликата е от земята до небето.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 7.11.2018 14:21:08 + 1 5
Мога да кажа, че именно филма на Оливър Стоун за Дорс е причината да не гледам биографични филми. Вал Килмър и музиката бяха единственото хубаво нещо в него. Харесвам Оливър Стоун, но този филм беше тотална измислица. Ако искаш добър филм за Дорс и Джим Морисън - препоръчвам "When You're Strange".

"Бохемска рапсодия" беше един от най-добре направените биографични филми, които съм гледал - всъщност е един от малкото такива, които всъщност са ми харесали (другия е за Чарли Чаплин с Робърт Дауни Джуниър).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stonecoldcrazy 7.11.2018 11:41:35 отговори + 8 1
Филмът беше добър, но имаше и какво друго да се желае.И кои са тези малоумници, които дават минуси? Навярно малоумници, които слушат чалга и имат нисък интелект. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 6.11.2018 20:17:57 отговори + 5 4
Купих си саундтрака най-вече заради изпълненията от "Live Aid", макар да не са всички песни. Дали ще бъдат издадени и на диск за в бъдеще? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............ 6.11.2018 19:36:26 отговори + 9 4
Много добър беше, ей! Утре пак ще съм в киното! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".