Песента на ЕПИЗОД "Аз съм българче" влиза в учебниците за български деца в чужбина

10 яну 2020, 15:30 ч. 4024 / 4 5
пред./следв.

   От група ЕПИЗОД съобщават, че песента им с текст по стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче" ще влезе за изучаване в неделните училища извън България, които са над 250.

   През миналата 2019 г. бандата сключи договор с обединените издателства "Булвест" и "Анубис" за отпечатване в учебниците за деца в чужбина, като ЕПИЗОД даряват композицията безвъзмездно.

   В записа на песента от 2015-а взема участие и малката Виктория Миланова от Русе. По време на записа тя е в 4 клас. Песента е натрупала до момента в "YouTube" повече от 230 000 гледания.

 

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


... 10.01.2020 19:38:17 отговори + 0 7
Продължавате да правите елементарни правописни грешки, в почти всяка новина. Две поредни изречения - две грешки. "През миналата 2019 г. бандата е договор"... какво значи това, ясно е, че всеки ще се сети за реалния смисъл, но това не означава, че можете да пишете безмислици. Все пак сте някаква медия, срамота е дет' се вика. Не е важно само да нацвъкате нещо набързо, колкото да отбиете номера и да отчитате дейност. Някой трябва да ги чете тези "неща" след като са написани и преди да бъдат публикувани. Ако искате хората да ви взимат насериозно трябва и вие да се отнасяте по-сериозно към това което правите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 10.01.2020 21:42:20 + 8 2
Правописна грешка е да напишеш "безМислица". Да изпуснем дума/предлог е техническа грешка.
380 000 души посетиха "несериозния" ни сайт ни през миналата година. А вашия "сериозен" колко?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 11.01.2020 19:15:09 + 0 4
Да, изпуснал съм едно "с" на "безсмислици" (не знам вие какво ми акцентирате на "М"-то), но грешка в коментар написан набързо под някаква новина не може да се сравни по значение с грешка във самата новина. Смятам, че вие като медия сте длъжни да спазвате някакви правописни норми, докато при коментиращите е просто препоръчително, но не и задължително. В коментара си съм конкретизирал "правописни грешки" само в първото изречение, но това не означава, че той е насочен срещу грешки само от този вид. Неслучайно впоследствие съм дал като пример цитат в който грешката е от друг вид. Да напишеш "е" вместо "сключи" не е грешка нито от типа "изпусната дума/предлог", нито е "техническа грешка". Даже и в коментара ви пак има грешка, този път не сте заменили едно с друго или изпуснали нещо, а сте сложили едно "ни" в повече, иначе на мен ми отчитате една изпусната буква. Тази поредна грешка е някакво доказателство, че доста често грешите. Не написах този коментар с цел да ви обидя, чета от този сайт почти всеки ден, откакто няма Про-Рок. Исках да го приемете като градивна критика (и да намалите грешките, просто защото са дразнещи). Но явно вие, както много хора и от тук коментиращите и по принцип, вместо да си извадите полезни поуки от критиката реагирате остро на нея и се настройвате срещу критикуващия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 12.01.2020 11:39:10 + 3 1
Наистина ли? "През миналата 2019 г. бандата е сключила договор" и "През миналата 2019 г. бандата е договор"
Това не е изпусната дума? Добре, Шерлок

Къде са написани тези нови правила за правописа? Кога е задължителен и кога е "препоръчителен"
Значи, по подразбиране в коментарите се пише с грешки, а пък ако човек се съобрази с "препоръката" - му е позволено и вярно да пише

О, да. Говорите за "елементарни правописни грешки" в почти всяка новина (което е напълно невярно), говорите че "нацвъкваме" и "отбиваме номера" и т.н., но това било безобидно и "градивна критика". Добре
Не че сме се обидили, това е трудна работа Но някак си човек, който ни обвинява в елементарни правописни грешки, да не осъзнава смисъла на собствените си думи е странно
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

драго чая 10.01.2020 16:10:02 отговори + 1 8
не на истамбулската конвенция! епизот зъвинаги! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".