Пет нови интервюта на KATEHIZIS.COM

6 май 2009, 17:46 ч. 368 / 4 7
пред./следв.
Още от Великденските празници започнахме постепенното качване на KATEHIZIS.COM на няколко насъбрали се разговора с музиканти за доста активната ни през тази година рубрика "Интервюта". До днес, когато ги оповестяваме публично, те достигнаха броя 5 (с думи - пет).

   Първо е интервюто с Max Cavalera от SOULFLY, дадено пред камерата на "Фрактура", при последното гостуване на групата в България през месец март (прочети). Тогава SOULFLY благоволиха да допуснат всичко на всичко четири интервюта - две с китариста Marc Rizzo и две с Max. Тъй като едно от първите беше за "Metal Katehizis", сега благодарение на любезното съдействие на Васко Катинчаров, на сайта ни са достъпни две от общо четирите интервюта на SOULFLY от март 2009-а.

   Следва друго интервю, взето при гостуване на чужда банда у нас - това със Steve Howe от ASIA, което направихме в деня преди концерта на легендарната група в София, отново през март (прочети).

   По подобен начин, но в деня на шоуто им на българска земя, разпитахме съответно и SABATON (виж интервюто), и HAMMERFALL (виж интервюто) на 10 април. През февруари вече имахме телефонно интервю с "Чукопадите", но това не бе основание да изпуснем възможността да се срещнем с тях лице в лице край зала "Универсиада" в София.

   И накрая, но съвсем не на последно място - поредното издание на "Когато се каляваше стоманата". Този път то е малко по-особено, защото в първата си част включва историята на една песен и по-точно пътя, изминат от нея. Тя тръгва от Минеаполис, минава през Бирмингам, а къде стига ще разберете прочитайки интервюто. Във втората му част ще ви срещнем с един човек, който е от създателите на рока у нас. Той е съосновател на СРЕБЪРНИТЕ ГРИВНИ (заедно с БЪНДАРАЦИТЕ те се считат за първите рок групи в България). Оригинален вокалист е на култовата група ТАНГРА, създател е на няколко други банди и участник в множество музикални проекти. Какво ни разказа за рока в България през 60-те и 70-те години на миналия век Александър Петрунов, известен навсякъде като Сашо Гривната, можете да прочетете в секцията ни "Интервюта".

   Разбира се, материалите са достъпни и в PDF-формат за по-удобно четене, разпечатване и възможност за запазване на вашия компютър.

   We're interviewing the Rock!


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Tormenter 8.05.2009 08:34:47 отговори + 0 0
Страхотни интервюта! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Миле 7.05.2009 12:10:18 отговори + 0 0
Супер сте , продължавайте да ни радвате ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.05.2009 23:47:42 отговори + 0 0
Защо чак сега? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тончев 6.05.2009 21:02:08 отговори + 0 0
Ози, благодаря и на теб и на Сашо за прекрасното интервю. Една от групите, които наистина обичам - Сребърните Гривни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

d3m0nhun73r 6.05.2009 20:12:49 отговори + 0 0
ЕВАЛА хора, мерси за интервютата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Headbang_Bastard 6.05.2009 19:37:51 отговори + 0 0
Чудесно интервю със Sabaton! Благодаря! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Instigator 6.05.2009 18:31:31 отговори + 0 0
Интервюто с Александър Петрунов е страхотно! Браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".