Pete Townshend изобрети интернет софтуер за композитори

26 апр 2007, 16:42 ч. 234 / 5 2
пред./следв.
Китаристът на британската рок група THE WHO - Pete Townshend разкри още един свой талант, изобретявайки нова софтуерна програма за композиране на музика през интернет, предаде Reuters.

   Програмата носи името "Method" и с нея може да работи всеки, като изискванията са да има запис на глас и готов ритъм.

   "Може да сложите каквато и да е информация в програмата и от нея ще излезе музика. Изключително просто е", коментира Townshend, който всъщност е изключително запознат с новите технологии и е смятан за пионер в използването на синтезатор, като още преди 35 години създава парчета като "Won't Get Fooled Again" и "Baba O'Riley".

   Идеята за проекта се е зародила още през 60-те години, когато Townshend е бил ученик, а по-късно е доразвита от математика и композитор Lawrence Ball и специалиста по софтуер Dave Snowdon.

   От 1 май в продължение на три месеца всички желаещи ще имат безплатен достъп до официалният сайт с програмата, а от 1 август услугата ще може да се ползва с абонамент.

Източник: Avtora.com

още за:

Pete TownshendMethod


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Umnoto_Kopelle 27.04.2007 02:23:21 отговори + 0 0
ученото си е учено бе! аз що му викам на Пенчо: "Пенчо бре, чети!"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik Priest 26.04.2007 19:42:16 отговори + 0 0
хмм интересно! То иначе 100 програми за композиране, ама време нулево

You Rock! ™
I Rock! ®
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".