PINK FLOYD оглавиха британската класация с "The Endless River"

17 ное 2014, 12:22 ч. 401 / 5 2
пред./следв.

   PINK FLOYD оглавиха класацията за албуми във Великобритания с новата си творба "The Endless River". Това е шестият албум на бандата, който става номер 1 на Острова (предните 5 са "Atom Heart Mother", "Wish You Were Here", "The Final Cut", "The Division Bell" и "Pulse"), 20 години след последния им запис. PINK FLOYD могат да се похвалят и с друго постижение - това е четвъртото десетилетие, в което бандата оглавява класацията за албуми. Досега групата има номер 1 запис през 70-те, 80-те, 90-те и 2010-а.

   "The Endless River" зае първо място и в Ирландия, Холандия, Норвегия, Белгия и Хърватия и е на път да оглави класациите и в други държави, сред които Германия, Франция, Дания, Полша и Португалия.

   "The Endless River", издаден на 10 ноември, е последният запис на David Gilmour, Rick Wright и Nick Mason. Албумът е главно инструментален, а песента "Louder Than Words" е единствената, която има текст. Негов автор е Polly Samson - съпругата на Gilmour.

 

още за:

Pink Floyd


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Прасето Гошо 27.01.2015 10:51:55 отговори + 0 0
На първо чуване бях меко казано изненадан...Оставих го да отлежи...няколко месеца ...след което се престраших веднъж два пъти и така до безкрай....
Мога да кажа че това е албум повече Флойд отколкото Дивижъна... Дивижъна се заобичва от раз...а този е тези албуми на Флойд в които се влюбваш постепенно и преоткриваш с всяко следващо слушане....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Алекс 17.11.2014 18:05:04 отговори + 1 0
Уникални!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".