PLACEBO с втори впечатляващ концерт в България

19 юни 2007, 12:00 ч. 650 / 7 11
пред./следв.
Четири години по-късно, PLACEBO отново забиха в България. Този път комфортът на НДК беше заменен с по-подходящия за рок мероприятия Зимен дворец на спорта. Залата се пълнеше бавно и постепенно, което наложи ОСТАВА да забият пред все още доста рехави трибуни. Това не им попречи да се представят на ниво. Много рядко родна съпорт банда получава толкова горещи подкрепа от страна на публиката, както вчера. Последва около половин час пауза, използвана за последни приготовления, преди на сцената да се качи звездното алтернатвино трио. Това се случи малко след 21:00 ч. Залата вече се бе понапълнила – около 3500-4000 души. Без да се залита в излишна грандомания – шоуто беше съпътствано от стилна мултимедия и ненатрапчиво осветление. Естествено, началото принадлежеше на песните от последния, все още актуален, албум "Meds". Звукът беше от най-хубавите, които тази зала някога е чувала. Само на моменти басите идваха в повече. Brian Molko сменяше китарите след почти всяко парче. На сцената имаше и двама помощни музиканти, които свириха на пиано, бас, китара, в зависимост от това дали на бас или китара свиреше двуметровият Stefan Olsdal в конкретното парче. Естествено, нямаше как да минем без бис. "Бонусът" започна с кавъра по Kate Bush - "Running Up That Hill", в което изпъкна завидната класа на Steve Hewitt. Заключителните две изпълнения бяха "Taste In Men" и "20 years", които бяха доста по-дълги от студийните варианти. Последва поклон от страна на PLACEBO към раздаващата се публика и горещи аплодисменти, aдресирани към триото, което направи перфектен концерт в София. За втори път.

placebo



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Blood_Anarki 22.06.2007 12:01:59 отговори + 0 0
Изкъртващ концерт..Пълна психеделия беше по време на електронната част (т.е. биса, ама той ми се стори половин час). А аз бях почти най-отзад, извън мелето, и звукът ми беше почти перфектен, със сигурност най-добрия в зала досега ;-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Momchil Nedyalkov 19.06.2007 23:40:41 отговори + 0 0
За всички фенове на групата !!!
Днес имах възможността да си кажа няколко думи с вокалиста на Пласибо и да се сдобия с ценен автограф )) Дойде в Сити център с негов приятел или член на бандата и искаше да си купи зарядно за телефона.Нямахме зарядни и му казах от къде може да си намери такова,и после му викам;"Аre you from Placebo?" и той:"Maybe yes or maybe no" шегувайки се.Като го помолих за автограф и той: Като не ми даваш зарядно,няма да ти дам автограф" и пак взе да се смее.Даде ми автограф на едно бяло листче от кубче все пак и излязоха от магазина с неговия човек.
Ако някой иска да се сдобие с автографа може да ме потърси на mom4o2000@yahoo.com естествено срещу скромна почерпка хахаха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Елфчето 19.06.2007 22:04:03 отговори + 0 0
концерта беше невероятен , страхотен , велик ... просто нямам думи ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 19.06.2007 21:18:01 отговори + 0 0
Защо да не е мястото тук? Алтърнатив рок са. А на всичко що е рок може да му е тук мястото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

One question !!! 19.06.2007 20:36:33 отговори + 0 0
Готина банда са PLACEBO мен също много ме кефят,но дали все пак е тук мястото да се пише за техният концерт от снощи?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Опааа 19.06.2007 19:20:59 отговори + 0 0
авторе авторе какво правиш , къде гледаш като пишеш. Внимавай малко де , поне да се подържа достоверноста и как може да сгрешиш песните ,хахахахахахахахахахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

моето име 19.06.2007 17:57:05 отговори + 0 0
Авторе, авторе... 1) пише се Kate Bush, а не Keith Bush; 2)парчетата са "Taste In Men" (не Man)и "20 Years". И звука верно беше кофти, просто залата си има ужасна акустика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.06.2007 17:39:15 отговори + 0 0
беше добро. не съм им фен, но групата се постара много, раздаваше се, а накрая китаристът наметна българското знаме. не съм бил на първия им концерт тук, но ми се стори, че се накефиха на публиката. дано поне митът за "невероятната ни публика" се окаже истина, групите ще го оценят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pecado 19.06.2007 15:11:50 отговори + 0 0
Явно е според зависи къде се пласираш. Не съм казал, че звукът е бил перфектен, но в сравнение с повечето концерти, на които съм бил в тази зала... Долу, по средата, малко по откъм страната на великана от Туин Пийкс. ;р Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darksorrow 19.06.2007 13:58:24 отговори + 0 0
"Звукът беше от най-хубавите, които тази зала някога е чувала."

не знам кой точно го е писал това, нито къде се е намирал, но това беше НАЙ-ЛОШИЯТ звук, който съм чувал на концерт, а не е като да не съм ходил по концерти...

на два метра встрани от центъра, на втория ред след решетката, гласът на Молко беше буквално омазан, китарите също, в голяма степен.

на трибуните, от дясната страна, гледано към сцената, нещата стояха малко по-добре, но и там се напрягах да разбера кое точно парче е по гласа на Браян...

иначе стабилно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Yanni 19.06.2007 12:40:58 отговори + 0 0
Концерт като по учебник!
Все пак си мисля, че контатктът с публиката почти отсъстваше...
Но като цяло шоуто беше на високо ниво...
Жалко, че музиката им ми е някак си чужда :-/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".