Почина бившият басист на RAINBOW и DIO Jimmy Bain

24 яну 2016, 10:46 ч. 2667 / 4 8
пред./следв.

   Според множество източници от музикалната индустрия, бившият басист на RAINBOW и DIO Jimmy Bain е починал на 68-годишна възраст. Повече информация на този етап липсва. От 2013-а Bain участваше в трибют-формацията на Dio LAST IN LINE, заедно с Vivian Campbell и Vinny Appice.

   Jimmy участва в записите на втория албум на RAINBOW - "Rising", след което свири в албумите на DIO от 1983 до 2002 г.

 

още за:

Jimmy Bain


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Stanley 24.01.2016 19:05:15 отговори + 4 0
Освен това както виждам тази случайно допусната неточност вече е поправена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stanley 24.01.2016 19:02:19 отговори + 8 0
Относно допуснатата неточност в реда на албумите на Rainbow беше само уточнение. Не подценявам изключително неприятната вест. Напротив чувствам се ужасно от такива новини, които в последно време станаха много за огромно съжаление. Това е животът и никой не може да го промени. Жалкото е и това че остават все по малко тези които буквално отдадоха целия си живот за да правят тази прекрасна музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 24.01.2016 17:24:26 отговори + 11 0
Жалко! Jimmy Bain, освен че е свирил с Дио, е имал и голям принос при сформирането на групата на Дио. Дио е разказвал как Jimmy Bain е имал голям ентусиазъм и е надъхвал Дио, също е търчал да организира музикантите. Самият той накрая се е цанил за басист. Поклон пред паметта му! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Илиан 24.01.2016 15:01:15 отговори + 8 6
Почивай в мир, Джими Бейн! Отиваш горе при една все по-голяма компания от готини хора...

А на малоумниците по-долу - темата е за смъртта на един голям музикант, а не с цел да покаже познания на тема Рейнбоу!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CRainbow 25.01.2016 16:36:36 + 0 0
Илиан, прав си за Jimmy Bain и небесната компания, в която вече е член :-(
Само че, обръщението ти към други фенове във второто ти изречение определено е обидно. Уточнението на Stanley си е съвсем логично, след като в самата новината е цитирано не само заглавието на албума, но и поредността му в дискографията на групата. Броени минути след това, текстът беше коригиран. Щом екипът на сайта е реагирал така, значи всичко е от полза за всички.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

стохи 24.01.2016 13:07:42 отговори + 5 4
До Феята-е,какво толкова се дразниш от факта,че някой знае повече от другите и просто го споделя с нас?!!......Свали си черните очила,хвърли наметалото и косата от рамото,за да не приличаш на една ДРУГА ДАМА и свиквай да приемаш факта,че винаги има някой,който е по-добре информиран от другите и просто го споделя с нас-не да изпъкне и се отличи от нас,а защото всички сме меломани,щом сме тук и споделяме мисли за любимата музика........ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Stanley 24.01.2016 11:05:41 отговори + 10 4
Само едно уточнение: Rainbow Rising е втория албум на Rainbow. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 24.01.2016 12:45:36 + 13 6
Колко типично по български е отговора- човекът починал, но вместо да бъде казано Да почива в мир , форумният българан пак разбирач го раздава....уточнява поредността на албумите. Се едно е много жизнено важно.... Леле, майко....
Почивай в мир, Джими Бейн!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".