Почина китаристът и един от основателите на MAGNUM Tony Clarkin

9 яну 2024, 19:15 ч. 1951 / 14 1
пред./следв.

   Китаристът, лидер, основен композитор и един от основателите на британските хард/прог рок легенди MAGNUM Tony Clarkin е починал на 77-годишна възраст.

   Тъжната вест идва само седмици след като бе съобщено, че той е диагностициран с рядка и нелечима форма на гръбначно заболяване. MAGNUM отмениха всичките си насрочени концерти за тази година и на този етап не се знае кога бандата ще продължи дейност.

   Clarkin се е отишъл заобиколен от най-близките си. Колегите му от групата и шефът на лейбъла на групата "Steamhammer" изказват дълбоката си скръб от загубата на Tony. Другият основател на бандата Bob Catley (вокали) вече заяви, че това не е краят на MAGNUM. Но по какъв начин ще продъжи да съществува бандата е още рано да се каже. Тя със сигурност ще е различна в бъдеще, допълна певецът.

 

Tony Clarkin

още за:

MagnumTony Clarkin


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


RavenWing 10.01.2024 17:34:01 отговори + 8 0
Почивай в мир, Тони!

Благодарен съм, че имах възможността да гледам веднъж Magnum, след което да поговоря с Тони и Боб - страшно готини хора, и страхотни музиканти. За мен това е една от най-недооценените групи въобще, а същевременно е сигурно най-продуктивната група (поне за която аз се сещам, имат на този етап сигурно 23-24 албума).

Пускам си вечната класика Оn a Storyteller's Night и си сипвам едно в твоя памет, Тони!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".