Почина легендарният басист и основател на UFO Pete Way

15 авг 2020, 05:42 ч. 1173 / 6 0
пред./следв.

   Вчера, 14 август, е починал легендарният британски басист Pete Way (UFO, WAYSTED, THE PETE WAY BAND).

   Музикантът напуска този свят на 69-годишна възраст. Кончината му е причинена от травми, получени при пътен инцидент преди около два месеца. Pete Way се е борил до последно за живота си и си е отишъл в присъствието на жена си Jenny.

   През 1968 г. Pete основава UFO заедно с вокалиста Phil Mogg, китариста Mick Bolton и барабаниста Andy Parker. Way свири с групата с някои прекъсвания до 2008-а. През дългата си кариера басистът участва в много проекти, записва два албума с MICHAEL SCHENKER GROUP, а в началото на 80-те е част от "Diary of a Madman Tour" на Ozzy Osbourne.  

 

още за:

Pete WayUfo


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".