Почина легендарният фентъзи художник Ken Kelly, рисувал обложки на KISS, RAINBOW и MANOWAR

4 юни 2022, 06:49 ч. 1351 / 12 2
пред./следв.

   Легендарният фентъзи художник Ken Kelly, известен с работата си за групи като KISS, RAINBOW, MANOWAR и др., е починал на 76-годишна възраст. Причината за кончината му не се уточнява.

   Тъжната новина е потвърдена от близкия приятел на художника Danny Stanton, президент на промоутърската компания "Coallier Entertainment". Продължилата над 50 години кариера на Kelly започва в началото на 70-те години на миналия век, когато той рисува корици на фентъзи списания. По-късно илюстрира издания за Конан Варварина, Тарзан и др.

   От най-известните му и култови рисунки за рок групи са обложката на втория албум на RAINBOW - "Rising"; "Destroyer" и "Love Gun" на KISS; "Fighting the World", "Kings of Metal", "The Triumph of Steel" и др. на MANOWAR, "Space Invader" на Ace Frehley и др.

    Ken Kelly е работил също и с COHEED AND CAMBRIA, ALABAMA THUNDERPUSSY, ELECTRIC MAGMA и др.

 

ken kelly

още за:

Ken Kelly
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Aporiser 6.06.2022 15:16:08 отговори + 1 4
Егати феникса.Ти само заради обложките ли прослуша Менъуор. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 4.06.2022 12:41:48 отговори + 15 2
Като вманиачен по героичното фентъзи тийнейджър, едно време заради неговите обложки прослушах Manowar. Велик беше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".